Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 22 July 2011

Keputusan Itu Buat Kami Jadi Pusing....



Mood swing swing je ni.. 
samer swing ngan paler nih.. adeh!!.. baru dapat berita tadik.. katanya kami kena pindah ke Putrajaya.. cantik memg cantik.. tp jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhnya......... uwaaaaaaaaaa.. 


Yerla.. yg dekat dataran ni pun kuar umah jam 6.20-6.30 pg setiap ari.. kalo kena p sana nun.. jam berapa plak nak kuar umahnya??? aduhhhh.. pusing.. pusing...


Kuarters?? idok ler nampaknya.. tak sanggup nak sewakan umah kami yg sedia ada ni.. yerla.. sayang woooooo... bukan senang nak kasi kepercayaan pd org utk jaga umah kita mcm umah sendiri kan.. 


Nak kena wat pertukaran lah gamaknya gini.. kena say goodbye pada Bahagian Khidmat Pengurusan mungkin.. cari plak Jabatan or Agensi.. Mana2 yg terdekat.. or keluar terus dari KPKK.. uhuhu.. or mungkin ni sekadar rumours lagik?? tak kot sbb tu keputusan Meeting Pegawai2 Tertinggi arini.. sob3.. 


"Nyut Nyut Kepala
Rasanya Mau Pecah..
Gara2 Kamu....

sambung la sendiri.. heheh.. 



Tapi bukan sekarang la.. maybe lepas raya, hujung tahun or awal tahun depan.. Lg menyusahkan sbb si Anis dah masuk standard 1 dah.. hrm.. haru biru la gini.. 








23 Ulasan:

LYAfrina said...

ermm...bhijrah tmpat keje,,, bila dpt lokasi best..tp jauh lak dgn rmhkan..kalo lya pon syg nk sewakan rmh kat org..apa lg rmh tu hsil titik peluh kt kan

mMoOnN aAlLeEaA said...

susahkan mcm ni.tempat kerja dah elok jauh pulak ngan rumah.mcm lea dulu cantik dah dekat putrajaya 10 minit je g opis.naik pangkat terus kena dekat shah alam. 30 minit dari rumah...aduh.....nak tukar balik putrajaya ni...huhuhuuu

Nur Hawa Mohd Zin said...

kalu kena pindah luar KL memang pitam terus agaknya...hehe

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

welcome to putrajya..akak kat kpkk ekk..same as my hubby, tapi dia sonot kalau dapat pindah sbb dekat ngan rumah

Pepel BoNda AmaNi said...

dekat la skit ngan eida kak..heheheheh

~~*Lady Salwa*~~ said...

Akak, kalau kena pindah sini, office kita sebelah menyebelah je... hehe

Jom la tukar ngan sal... sal nak masuk balik KPKK, boleh??? hehe

**rileks2, jangan runsing2 ok... ada tu jalan penyelesaiannya nanti...

NzA said...

mmg tension kalau kena brtukar tmpt kerja..apa pun akak doakan agar segala urusan ena dipermudahkan Allah.....

ak yuyunz said...

uwaa ena.. mmg best giler..

tp btol la tu nak bagi kepercayaan org jaga rumah kita mmg susah..

ieda said...

aduhh dikkk akak baca .. mcm x leh nak badgi cadangan langsung .. hermm susah nie .. ada sikit haru biru ..

plan2 fikir dan duduk berbincang dgn hubby tau ..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

pening mmg pening klu mcm ni..apapun..moga dpt cari jln penyelesaiannya..& moga dipermudahkan segala urusannya..

Dilla Ady said...

susah camni kan nk wat keptusan..

takpe, bwk bincang ngn hubby ena lek lok..mesti jumpe jalan yg paling baik..

ibundo said...

pindah putrajaya, hari jumaat boleh lepak2 rumah kpah. dekat je haha..

mzhany said...

ena, dkt jugak dgn hany hihihi. tp yer lah byk benda nk kena pikir kan...

belog|amiyo said...

selamat membesarkan anak-anak...

~izan~ said...

bila kena pindah benda selalu kita pk,psl anak2 yg dah sekolah kan...

semoga semuanya berjalan lancar..Amin..

MrS. F!zA said...

bistu sementara nti kena ulang alik lah k.ena?ke camne?

Izan Ishak said...

mmg berbelah bagi jadianya kan ena. lagi2 sbb dah ada umah sendiri, kakak anis dah nak sekolah plak...

moga2 semuanya berjalan lancar ye ena~

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

if sy pon rungsing nak kene tukor tempat jauh2 ni..
harap2 rumors jela ye mek na

wahida said...

kalau aku jadik ko pun aku pening kepala pk masalah ni...adeh la..

harap2 itu semua rumours je la...

Nida said...

olorrr..... kesiannya Ena.. akak yang baca ni pun turut sama berdenyut kepala... adalah hikmah disebaliknya

Cik Rose Cute said...

Singgah sini...

http://hairuliza-anakku.blogspot.com/

Selamat berkenalan...

ana said...

klu berulang tu rasa x bebaloi...baik minta tukar. masa pegi balik keje x byk terbuang..leh luangkan masa ngan anak2 dan suami.

takpe ada masa nak fikir lg...

aiDieNa said...

Sama lar camner yg akak raser aritu.. pening... kelam kabut tak tau aper nak buat.. byk benda kena pk kan..