Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Sunday, 3 July 2011

Cerita Malam Tadi Yang Pada Mulanya Kelam Kabut Tp Endingnya... Happy!! ^________^



Apa tu?? hehe


Tup tap tup tap.. dah jam 12 ++... sangat cepat masa berlalu kan.. sedangkan kije2 umah masih banyak yg belum dibereskan.. adeihh.. baru lepas sarapan tadikk.. sarapan??? ye!! lambat sangat sbb qhado' tido malam tadi punyer sampai jam 9.00, pastu layan budak2 sarapan baru masuk bilik air cuci baju stock hand wash punyer... kuar2 jek dah jam 11.00 siap basuh bilik air sekali..  machine washer jugek menjalankan tugasnya.. pinggan mangkuk masih belum di masukkan ke tempat asalnya.. mcm gaya wat kenduri plk kekdahnya.. 



Al-kisahnya jam 7.20 petang semalam MIL call kata ada sedara mara nak datang umah kami lepas maghrib.. terbuntang juga lah biji mata ai ni time tu bila huby kata.. yelah.. nak masak apa utk dorang dalam masa tu??? Terus lah suh huby p cari bahan2 utk masak. Kata huby yg datg tu ramai.. lebih kurang 4 buah kereta.. huwaaaaaaaaaaa.. camner nih! mula lah mak nak jadi kipas kudung.. makanya kena la masak benda yg simple tp mengenyangkan dan cepat utk dimasak... 



Sementara huby p cari bahan2 kat pasar malam jek pun.. nasib baik semalam ada pasar malam, sy menyediakan dulu bahan2 utk dibuat rencah.. pastu bila huby balik mintak dier potong sayur dan buat mana yg boleh sementara sy solat maghrib.. oh! nasib baik semuanya berjalan dengan lancar.. yerlah, time tu jugak nak cuci pinggan mangkuk, gelas cawan yg dah berhabuk walaupun duk dalam kabinet.. dan air juga huby yg uruskan.. nasib baik 2 beradik 2 tak mengganggu.. dok layan channel babytv tu kalo tak silap..



Bila mereka sampai jekkk semuanya da siap.. dan tak tunggu apa dah.. tersu lah sesi menjamu selera... dah gaya cam ari raya pun ada..sbb penuh satu umah kami yg shomel je ni.. hihi.. Menu nya???? biasa aja.. hanya sempat menyediakan Mee Hailam saje pada mereka.. huhu.. jadilah.. kalo nak masak nasi dan berlauk pauk bagai kul berapa plak dorang nak makan sbb kata MIL dorang ada agenda lain pulak lepas tu.. dan hasilnya adalah abis semuanya.. dan sy sendiri tak sempat menikmatinya.. tp tak pe, puas hati bila tetamu pulang dengan perut suda kenyang.. sbb bertambah2 juga mereka makan. 


K la.. nanti sy mai bebel lagik yeh!.. heheeh.. 
Maaf tiada gambar menu or wajah2 mereka yg datang sbb masing2 dah kalut.. mereka dah gerak pulang baru teringat nak amik gambo.. uhuhu.. tak pe lah.. Moga terpahat lam memori kami.. :D.. maner korang arini??? sunyi jekkkk... ^_*



13 Ulasan:

♥MAMASYAZA♥ said...

mee hailam...sedap tu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

mee hailam pun ok juga tu Ena..sedap.. ;)

~aSHa~ said...

mujur ena pandai masak..

kalo asha gamaknye beli kot...ehehehehe

ramai tu kalo 4 buah kete...

mzhany said...

ena, mesti kelam kelibut kan. huhu kalau hany mesti lagi huru hara, sebab hany ni jenis takleh macam tu, selalu pesan kt sape2 nak mai umah, habaq awai awai...hihiihiii

NzA said...

wah, tabik spring la ena....4 buah kereta tu maknanya dlm 20 org gak lah ye......

ieda said...

uishh kalau akak haruss dikk kelam kelibut nak2 jenis mcm akak nie dlm peti x standby bahan .. selalu beli utk ujung minggu jewww :)

ibundo said...

kpah ni tak berapa gemar kalau datang mengejut dan ramai pula tu. Nanti kita keja tak cukup tangan. Kalau beritahu awal, senang kita nak prepare apa-apa... kan?

MrS. F!zA said...

mak aih ramainya sedar datang..kalo kita kompom kelam kabut tk menang tgn..dgn anak lg sibuk..haihh

Mama AA's said...

klu sya mesti menung jap nak sambut tetamu yg ramai huhu

mamashikin said...

wah..mee hailam..ok la tu kak ena..kalo sy..goreng mee jer..hahaa..

nieda said...

maunya tak panik, kalau MIL saya dtg pun dah plan agenda masak inikan smpai 4 biji kereta..huhu fengsannn

eB ezrin said...

mee haillam? tarbaekkkkkkkkkkk ;p
eB x reti pn hu2

eMMe said...

lapar la Ena~ mee hailam...slurp...