Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 17 June 2011

Senyum Seindah Suria.. Yang Membawa Cahaya..


"Senyum lah dari hati..
Dunia mu berseri... :P


Heheheh.. 


Tetiba jekk kan..


Ni haaaaaaaaaa.. budak ni... kemai lebor lagi senyumannya ni..



Xceli ni gambo lama dah dok lam draf tp mood mengarang memgnya ke laut sesaje kan.. arini baru rasa ada mari sikit itu mood.. hehehhhhhhh..


Bukan nak citer pasal sesaper.. nak citer pasal empunya picture yg senyum kemain lebor lagikkk tu.. (ikut saper ntah lebor gini.. abah & umminyer senyum comei2 jekkk.. hak hak hak..)


Ok ok... sambung.. ngeeeeeee..




 ** Ini budak bulan depan bakal sambut besday yg ke-3 tahun sudahh.. tp perasan masih baby gitu.. naper?? sbb still lg manja2 tak moo pakai baju sendiri, tak mauuu pakai seluar sendiri.. tau mintak susu tp dah abis minum pastu blh plak baling2 ikut suka hati.. bila nak minum lg baru datang nangis2 suh cari botol susu dier.. tak de gaya nak jd abang lgsung.. aiyakkkkkkkk!!


** Tapi sangat suka bila dipuji camni : "wahhh... enshemnye irfan arini" or "irfan baik kannnnnnnnnn" sambil kiss2 pipi..  haaaaaaaaaaa.. memg kembang semangkuk lah jawabnya..time tu mintak tolong wat apa pun bolehhh.. :D


**Sangat suka bila dapat naik motor, dan skrg selalu nangis2 mau naik motor.. bila si irfan naik motor, si kakak akan nyebuk sama.. time huby bawak motor pagi2 blh la layankan.. 


** Masih lg kuat susu ini olang... tp dah berkurang sikit waktu malam.. leh ummi tido nyenyak skt..


** Masih tak 100% free pampers.. susah btl lah.. sbb kuat menyusu.. kuatlah shi shi nyer.. adeihh. siang2 ok la.. tp time tido malam tu kena jugak pakaikan pampers.. huhuu.. sampai bila ni dak irfan oiiiii!!.. 


** Bercakapnya tu memg sangatlah petah.. tak terlayan kita dibuatnya.. heheh..


** owh... makin debab ini budak.. nak kata makan banyak sangat tak juga.. sangat kuat minum lah senang citer.. minum air milo ke, ribena ke, air kotak ke.. kesimpulan segala jenis minuman memg dier sangat obses..  gemuk air la gamaknya ini budak...


**oh.. sangat la akrab dengan si kakak.. mana kakak.. situ lah adik.. mandi pun nak sama, nak poo poo pun kalo blh nak kakak dier jugak.. nak shi shi pun ajak kakak temankan..tp bila nak basuh baru panggil ummi (blh dah basuk sendiri tp sy je takut tak bersih.. kena double check la) erm.. dulu selalu gak nagis nak ikut kakak p sekolah.. skrg, datang angin kus kus dier ada gak nangis2 nak ngikut.. huhu.. so, kena la pujuk2 cakap dier encem.. mesti dier diam pastu.. hihi.. if tak makan pujuk.. omak biarkan ajolah... hehe.. 


** Kuat gaduh pun ye jugak... buat omak ni tak tenteram selalu.. memg lain macam je kalo dorang ni berantam.. sangat2 mencabar wooooooooo!! sbb apa? dua2 tak mau mengalah.. adeihhhh!!



K la.. stop dulu.. next time sambung..





Selamat berhujung minggu semua ^____________^





Pagi tadi, adik dari kg baru sampai.. datang menyinggah sebelum meneruskan pengajiannya di Maktab sbb nak kasi ole2 dari kg.. weeeeeeeee!!









10 Ulasan:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hehe. leborrr je senyum dia
nak diaper less mmg payah kan mek na..sy nnti tatau la camne huhuhu

ole2 mende tu? kepok la tuuuu takdok doh mende laing ehehhe

Ieda Al-Habsyi said...

senyummmmm :))

ak yuyunz said...

hoh payahnya diaperless.. tunggu la turn aisya plak uhuk uhuk..

ana said...

anak ana pun mlm still pki pampers...kuat menyusu gak. sabo je la..

Nur Hawa Mohd Zin said...

nampak tembam sikit dia dalam pic ni kak..heheh..:)

♥MAMASYAZA♥ said...

makin bulat si irfan ni ekkk, geram tengok, rasa nak cubit pipi

Izan Ishak said...

bulatnya irfan skrg ni. senyum lebo betul!

samalah ngan si kembar ni. mencabar betul bila dah menginjak umur 3++ ni. kalau boleh sume ikut kata dorang je.

Ummi Eisya&Amani said...

comei..mmg bam bam pun..

waeda alias said...

eii geram. comel lah die.. ;)

Dilla Ady said...

huhuhuhu...nk cubit pipi sket boleh?

cam bez jek ena ade dua anak da...irfan ade kawan..cam teringin jugak...apa kaaaa??? hihihi...