Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 2 June 2011

Mak Ayah Ada Rumah Tak Dik???



meh baca citer kelakor kat bawah ni meh.. kot2 leh ilangkan ngantuks pepetang gini.. ngeee..



A: Assalamualaikum...

Sy: W'salam..


A: Ayah ada? panggilkan ayah jap..

Sy: Ayah tak de... 


A: Mak Ada? camtu panggilkan mak la... 

Sy: Mak pun tak de.. mak & ayah sy kat kg..


A: Abistu adik tinggal ngan saper?

Sy: Suami...


A: suami? owh... maknanya adik ni tuan rumah ni lah yeh! 

Sy: heheheh.. ye incik.... sambil gelak2.. tanpa sempat dier tanya suami ai.. terus ai cakap, maaf incik suami sy tak de kat umah.. 


A: Maaf la ye.. sy ingat adik ni............ (lom sempat dier abiskan ayat dier.. ai cecepat cakap.. camni plak:

Sy: Tak pe cik, dah biasa dah.. (uhuhuu... dalam hati hampeh tul.. kecik sangat2 ke ai ni??? ceh!! tak leh terima hakikat lah kononnya.. hahahah.. ops! ai sedar diri yu.. hihi..)



Seyes tau kowang, kes ni pun baru je lagi terjadi.. masa tu huby tak de kat umah dan sy tengah sidai kain masa kejadian.. dan masa tu ai cuma pakai track suit ngan t-shirt sajekkk.. (eh tudung pun pakai walaupun masih dalam kawasan umah) memg bertambah2 la terserlah kecomelan sy tu kan.. kah kah kah!! :P



cam tak kelakor pong.... kui kui kui..




10 Ulasan:

Dilla Ady said...

alaaaa...jelesnye i...awet mude jek ena nih..da la cun, comel lote lak tu...ingatkan dialog tadi tuk kakak..rupenye tuk ummi kakak..huhu

Sidratul Muntaha said...

mmg bdn akak kecik ape?!
tgk dari blog pun tahu size bdn tu kecik ke beso.
huhhuh..
takdenya org kepala kecik bdn beso,kak.
hihih..
complimentary ape org ckp gitu.
huhuhuh..

~Siti Hajar~ said...

hehehe..alahai sweetnyer k.ena, k.ena xsepatutnyer marah tapi bangga sbb masih muda remaja gitu..hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehe...tu maknanya akak ni awet muda...

Patut bangga nih...

Nana said...

heheheh klw saya bangga kak..anak dah 3 org kata mcm anak dara

umialya said...

nak bljr le awet muda ngan ena

farhana_aziz said...

pheewiiittt~
awet muda..:p

orang berbadan kecik mmg nampak muda kan..untungnya.

♥♥syahadah♥♥ said...

hahaha itu mmg sukar nak dinafikan...

Nur Hawa Mohd Zin said...

selamat anak akak tak kuar..kalu tak mesti dia tanya kak anak akak

'dik..kalu mak abah tak da rumah..akak ada' hehe..kalu dia nampak akak la waktu tu :)

kakpah said...

kelakar.. memang kelakar.
haha...
tandanya ena nampak muda macam belum ada anak lah tu..