Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Saturday, 11 June 2011

"KLCC" Hampir Tumbang.. Erk???



Petang sabtu sudah...
Cuaca agak mendung.. tak bererti hujan akan turun kan.. karang2 ke malam tak tau la plak.. heheh!.. kijer2 mendobi dah diselesaikan.. tp "KLCC" yg dah tinggi tu hampir tumbang.. mintak ditarah.. hahah.. ops! itu sebenarnya kain baju yg dibasuh pd weekdays.. memg kerajinan tu sangatlah kureng utk kerja2 melipat kain baju.. apatah lg bila sorang2 nak menyetel kannya.. dan selalunya hanya menunggu wiken gini dan waktu santai2 tengok tv. :P



Korang g kenduri ke tu? leh la gantung kuali utk tenaghari kan? sy? wikne je lah nak berperang ngan periuk belanga pun.. sbb weekdays kami hanya makan ringan2 saja.. tp kdg mr. bos tu dtg gak angin mau makan berat2.. if 2nd bos rajin nak turun ke dapur ok lah.. if tidak bungkus sajo lah jawab nya.. kui kui kui.. seriously, sangat tak larat nak berperang didapur setelah balik dr opis.. tp kije2 umah dan keperluan2 yg lain tetap dipenuhi.. cuma bab berkungfu dengan serious didapur saja dikurangkan.. bila memasing bekerja ni haruslah berkompromi or tolak ansur dgn segala urusan. Jgn hanya tau jd"Mr. Bos" yg nak segalanya tersedia seperti awak sorang yg kerja. Malah isteri yg menjadi surirumah sepenuh masa ada kalanya tetap minta bantuan sang suami dalam urusan rumahtangga.. inikan pula bila saling berkerjaya.Bak kata Wonderpets.. Apa yg Penting... KERJASAMA! hehe (yelah yelah.. korang tau mende ni.. ;P).. ops! tetiba plak bebel pasal mende ni.. apa kes??? ngeee..



Makan tengahari belum lagi hadam tp sudah mula memikirkan apa yg nak dimakan utk minum petang.. ngeeeeeeeeeeee...




11 Ulasan:

Izan Ishak said...

yelah ena... ptg2 camni, dah terpikir nak buat minum ptg pulak ye. izan ni kalau ngan anak2 je... malas nya je banyak.

nasib baik dah setel sume kije awal2 lagi...selamat berhujung minggu ye ena~

mzhany said...

ena, hany baru lepas lipat semua kain baju.huhuhu malas jugak melipat nih...adeihhhh

ana said...

adoi..memang malas kan klu bab melipat baju ni...

so ana semua baju sankut..kecuali baju anak2 je lipat

NzA said...

gunung ganang kt umah akak br lepas ditarah..akta paksa anak2 dara...he...

MrS. F!zA said...

td gi knduri kt pandan indah..giler punya jam msa gi..msa balik lg parah jam dr pandan indah smpai lepas bandar tasik selatan..penat giler

ptg ni kena masak jgk sbb budak kecik ni bukan nk mkn msa kt tmpt kenduri..huh

Nur Hawa Mohd Zin said...

hari ni melaka panas...tghari awe g kerja kawin..malam makan luar..hahah

LiLy @ MumMyQiStInA said...

smlm seharian gantung kuali..
mlm balik terus terbongkang kepenatan..skrg ni baru abis menyelesaikan 'KLCC' yg hampir tumbang juga..hehe.. :D

ieda said...

hoghohoho tinggi tu dik .. kalau akak mauu patah pinggang tuu huhuh

selamat menarah dik :))

.::Lynn::. said...

ya... apa yang penting KERJASAMA!

Dilla Ady said...

klcc dilla baru jek nak menuju puncak tu...masih terkawal lagi...mungkin esok baru diberesin...hihihi

hajarus said...

kebetulan la kita kak, weekend hr tu hjr pun dok mendobi & melipat kain yng menggunung tinggi nyer...