Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 20 June 2011

Cerita Ku Cerita Mu Jua.. :P


Hehehhe.. 
tajuk entry tak menahan.. ^_^



salam..



Selamat Tengahari.. Semua.. Ececehhh... bujet cam ramai yg bace setelah diri sendiri baru saja nak menjengah ke sini.. Maaf la yeh kawan2.. BW pun baru bbrp buah umah.. bz sikit arini.. umah sendiri baru nak dijengah.. tak jengah lgsung kang rindu.. ekekekekekeke... 



Apa cerita ek korang cuti2 2 ari? ish ish.. sibuk betul nak amik tahu.. ngeeeeeeeeeee... ala.. sesaje berkongsi citer.. apa salahnya.. apa? yelah yelah.. semuanya dah bercerita tp sy je yg tak sampai2 lg ke "umah" korang kan!.. adeihhh!! ampunnnnnnnnnnnnn!!.. cam ayat kat atas tadi tu.. bz la kononnya nye ni.. ;P



Memandangkan adik dari kg datang menyinggah sebelum pulang ke pangkal jalan Maktab semalam, dan huby yg abis kijer awal sikit ari sabtu tu.. kami pun bawak la si adik tu jalan2 ke I-City.. sbb tu tempat yg dier tak sampai2 lagi.. cian plak kan.. dan memandangkan kami pun dah lama juga tak ke sana (masa awal2 pembukaan I-city) xcited jugak la nak ke sana.. bila dah sampai.. mcm biasa la memg penuh dengan ummat manusia.. Bila diamati.. rasa cam tak meriah sangat mcm pergi dolu2... banyak yg dah berkurang.. rpanya under construction kat belah pokok2 lampu tu kan.. ahahhaha.. suka2 je bg nama.. ker betul namanya gitu??? :D



kami tak menyinggah pun ke Umah salji tu.. sbb si kakak dah mula selesema.. arini dah batuk +muntah2 bagai.. nasib baik tak demam je.. eh! tertukar citer plak.. ekekekke.. ok ok.. back to the future topic.. dah abis pusing sambil berkejar2 sana sini ngan budak2.. kami pun singgah la kat tempat lampu2 yg berupa zirafah tu.. makanya masuk lah kami kat dalam tu.. ingat nak amik gambo ler kan.. tengah syok2 tengok2 mende tu.. sekali toleh anak dara kami dah hilang... sape rlagi kalo bukan si Anis Irdina.. perghhhhhhhhhhhhhhhhhh!! gugur jantung kami semua.. Nanti sy citer dalan lain entry la.. ;P



Esoknya, pagi2 nak anta adik naik bas kat Pekeliling.. dan pagi tu juga ada wat makan2 sempena Hari Bapa kat Umah MIL.. tp yg panik + kelakarnya.. kami kuar umah dah jam 8.40am.. masuk je MRR2 jalan jammed dah.. pastu bila dah masuk highway tu huby bantai pecut sampai ai pun kecut perut!.. masa tu dah jam 8:56am.. lg 4 minit bas yg adik sy nak naik tu nak gerak.. so, bayangkan lah brp kelajuan yg huby bawak.. abis meter gamaknya.. speed dan terus speed. Nasib baik traffic light pun semuanya hijau je memudahkan pergerakan.. dan akhirnya tepat jam 9.00 kami sampai sana.. fuhhhhhhhhhhhh!! lega.. dulu pun perbah jaid gini.. cuma bezanya dulu nak anta si adik ke Jalan Duta.. situ lg la jammed kan!.. 



Lepas tu la kami terus ke umah MIL nak sambut Hari Bapa.. kiranya Majlis tu pun surprise juga utuk FIL sbb memg dier tak tahu.. Seronok juga la sbb bukan selalu nak berkumpul ramai2 gitu kan.. kurang la sikit kerinduan pada keluarga di kg walaupun ianya tak sama.. 



Alamak... dah jam 2.. haihh!! dari jam 1 td dah bukak utk entry ni.. tp terganggu je.. so, nanti sy sambung lain kali lah yeh!.. sowiiiiiiiii!! ^_*






11 Ulasan:

cikmOt said...

lama tak baca cerita ena...bz sangat ek

Fieza79 said...

mana gambo i-city...tkde ke atau belum mau tempek lg..huhuu...

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe tak da la sibuk cume balik kampung atau pergi rumah abang tak da tenet rumah mereka..huhu...

pernah g gak kat I City tu tapi tak masuk taman2 yang berbayar pun...setakat jalan2 amik pic

NzA said...

Fuh!!!!2 cerita suspen tu.....dpt dibygkan keadaan kelam kabut + panik tu....

MrS. F!zA said...

gambo kt i-city jgn lupa up nanti tau! mak aihh pecut sgguh tu kalo dh kata kecut perut..nk kejar bas punya psl..hihihi

kami pon celebrate sederhana je mkn2..

ieda said...

bz ena sampai dlm satu entry banyak kisah .. x sempat nak taip je kan huhuh samee lah ngan akak nie .. curi2 sambil2 .. bosan dah buat kerja huhuuh

~Siti Hajar~ said...

Sy baca dgn penuh semangat tp tergantung la plk...cmna Anis blh hilang tu cpt la citer..

Fuhh!! somi k.ena pecut xhingat sbb nk kejar bas, cayalah! ekekeke

umialya said...

ho'ooo.. kami lum sampai lg ke i-city

aiDieNa said...

sekarang i-city byk yg kena bayar.. hmm pasal ilang nie.. pernah terjadi kat kami juga.. 2.. 3 kali jugak lar.. satu kes Alyaa.. 2 kes Ainna.. mmg luruh jantung nie kalau kat luar kan.. hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

baru dpt menjengah kesini mlm ni..
Samalah dgn Qis tu..blk dr KL jer terus demam..selesma..cerewet jgn ckplah..skrg dh tido..baru dpt BW..

nnt tempek ye gmbr kat I-city tu..ktorg tak sampai2 lg kat sana..baru2 ni masa kat KL..mmg nk kesana..tp kesuntukan masa plak..blum ada rezeki nk kesana.. ;)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

moral of the stori..kuarla awal dari umah if nak pegi stesen bas..sbb den ni pon penah ade pengalaman kejorrr bas yg dah jalan..sib baik abg den pandai handle keadaan...naik bas pon muka dah merah padam sbb malu woooo

camno leh ilang tu mek anis tu> ish2..mmg risau la if anak ilang ni
leh gugur jantung wooo