Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 19 May 2011

Tergendala Lagik..



Penat je semalam balik umah terus la ngadap "bahan bukti".. kenkononnya nak bawak la arini.. sekali tu.. tertinggal lagik... uhuhuhuhu.... tapi tak pe lah.. janji keje sekolah anak siap.. tu pun punyer la banyak.. terkebil2 mata si kakak tu dok menahan dari terkatup.. nak nak bila wat kije tak seyes.. wak 1 page sampai berjam2.. omak ni memulanya biarkan aje.. malas nak bising2 sangat.. so, kasi chance la kat dier wat h/work sambil tengok tibi.. leh la omak ni settle kan dulu kije2 umah. Pastu, lom kira ngan gangguan si adik lagi.. tp bila jam dah mula ke angka 9.00, si kakak nye h/work dok gitu jugak.. mula omak ni bising..  si kakak tu memg gitu.. kena dok sebelah ngadap dier baru dier wat bebetul, kalo tak kang, memg die ngadap tibi je la.. buku tu bukak amik syarat jekk.. tup tap tup tap, jam 11.00 baru siap.. tu pun macam2 gaya omak ni tau.. puji sudah.. marah pun sudah.. dua2 omak kasi.. keh keh keh.. 



Makanya.. lain kali je lah citer pasal p jalan2 tu yeh!.. lg pun bukan lah ke mana sangat.. tak jauh pun.. dedekat sini jugak.. kuar sikit je dari KL.. rasanya dah 3 tahun berturut jugak kami ke sana.. tak kisah la kan..janji leh p jalan.. ngeeeeeeeeee..




18 Ulasan:

~~*Lady Salwa*~~ said...

Biasa la budak2, memang camtu... Sal tengok anak2 buah sal camtu la, kalau dah ngadap tv tak jadi wat h/work la... hehe

~Siti Hajar~ said...

ish! k.ena ni brahsia sggh tau, kasi tau trs la k.ena p mana, bikin suspen je...huhu

sama la anis dgn anak2 sy tu, buat h/work dpn tv, pstu h/work letak tepi mata pandang tv je...huh!

Nur Hawa Mohd Zin said...

kadang2 kak memang tak sompat..hehe

mamalieyna said...

hee~ ada anak2 dh sekolah gitu pulak ye..kena marah + puji bersatu baru jalan kerja..hehe~

waaah kemana agaknye tuh? hee~

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

adui. tula kan..dah nama pon omak. if tak bising bkn omak eh tu..or omak eh bisu baru leh dendiam..eheheh

Fieza79 said...

dh jadi omak ni asik bising je keje nya kan...hehee
kakak skrg takde mslh dh takyah disuruh bt homework dh tp mslh nya si Irfan tu mmg liat sguh...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Begitulahkan bila anak2 dh sekolah..
huhu..mcmanalah agaknye lily ni bila Qis dh sekolah.. :)

LYAfrina said...

hehehhe.. biasalah ena..lyapon ank y sorang tu pon terpekik situ sini..

aiDieNa said...

Ehh.. cam sama pulak xtvt kita semalam.dekat pukul 11.00 mlm mengadap Aisha dengan homework dia.. bagi galakan.. sokongan.. marahan.. garangan sumer pakej.. hahahah.. kalau tak ngadap dia memang tak siap lar.. mood dia tengah lazy..

wahida said...

eh, ke mana tu?

Lynn Hamzah said...

sama la dgn qistina...kalau buat homework memang arr nak kena mengadap dia...kalau x mesti lmbt siapnya...

~aSHa~ said...

gitu la kan anak2...perlu kan perhatian kita baru diberi perhatian kepada buku2..

eMMe said...

omaknye lembut sgttt...anaknye ape lagi sedap tgk tv le, heheheh~ Ena garang ke? tgk muke cam lembuttt je orgnye, ceh! leh percaya ke tgk muke je Ena? heee~

kakpah said...

dah tugas omak kan.. nak wat camno hehe

NzA said...

gitulh gelagat anak2 ena, kalu kt sk tu mcm2 prangai...sabo jelh....he..

ieda said...

hahahha biasa tu dik .. anak2 akak pun same .. semalam sampai akak majuk , next week nak exam kan .. akak nie duk bebel hari2 .. risau kan huhuh

last2 tutup comp tidurr huhuh

MrS. F!zA said...

genting highland kan???ekekekke

tkpe take time..nti update laju2..nk tgk gmbr..

eB ezrin said...

eB nih kuat mrtoyan... ha ha ha