Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 26 May 2011

Kita Dah... Korang Dah????



As'salam..



ahahahha.. tajuk n3 tak hingat punyer.. dah ala2 iklan yg Scha Al Yahya lakonkan plak... ekekekekke... Biasalah tajuk kan... padahal tak de mende sangat pong... ngeee.. tak pe tak pe.. mesti dah abis baca nanti korang akan tahu juga apa ke mende nye la tu.. :P



Korang selalu p dating tak? maksud sy  bukan pasangan bercinta yg belum lg berkahwin, tp bg pasangan yg dah pun berumahtangga dan beranak pinak. Syok kan kalo sekali sekali p dating bujet feeling2 blm kahwin.. p taman bunga or mana2 tempat yg terbuka utk chit chat dengan suami or isteri masing2... miahahahhaha... beh wooo.. tp kalo setakat p dating berdua semata2 nak p pasar malam or p soping barang dapur berdua tu rasanya tak sempat la kot nak feeling gitu.. maklum la.. kejar masa je la kan sbb nak balik amik anak pulak..



erm.. tp susah la kan nak feeling gitu dah kahwin ni.. mesti terpk, apa kes plak nak ke taman bunga or tasik bagai semata2 nak amik feeling gitu.. tp sy tingin plak rasanya.. kah kah kah!! bukan apa, maklum la.. walaupun kita duk serumah dan hari2 tengok pasangan masing2.. kdg kita tak de masa nak chit ala2 romantika d' amor gitu.. kat rumah balik je sibuk plak ngan anak2 & kije umah.. borak pun pasal kije, kawan2 opis.. kot2 ada problem.. sharing2 sikit.. selebihnya dah penat, then tido.. nak nak kalo ada suami yg ada kije je memanjang.. lg la sikit masa tu rasanya kan.. eh! apa kes plak up isu ni pepagi gini? haa.. ada kaitannya tu.. hihi.. 



Akhirnya, semalam dapat la kami menunaikan keinginan utk dating sambil tengok wayang citer "Nur Kasih The Movie" tu (yg sepatutnya kami tgk ari selasa tp tak jd sbb wayang dah start sblm sy sampai ke situ.. huhu..) dan sy tak mau buat apa2 review pasal citer tu.. sbb citer tu baru je seminggu di pawangan, so bg yg belum pergi dan berkeinginan pergi tu.. hentikan teka teka anda dan saksikan lah sendiri.. hihihi.. Haaaaa.. ada kaitan tak ngan tajuk???? ngeeee..






11 Ulasan:

MrS. F!zA said...

ouh igtkan dh p tmn bunga..hikhik tgk wyg rupanya..

fiza pon xbt lg review..mls lak..tkut ti rmaia yg tk fiil dh nk p tgk.hahaha pdhl mls..tktau nk cita apa.akk ngis tak?heran plk kali ni lgsg airmta tk bergenang apa lg nk mengalir

eB ezrin said...

romantiknyer... suker la... :)

mamalieyna said...

mmg ada kaitan dgn tajuk..hehe...kita belum..huu~..tp kalau pergi pun takde la nak feeling berdating sbb WAJIB bwk anak..huu~ al-maklum bleh g hari minggu je kan..

Ena said...

mrs. fiza,

hehe.. rasanya dah ramai yg buat review, so tak yah la kan.. lg pun tak pandai sangat nak olah.. kena p tgk snediri.. hihi..

nangis?? erm.. sebenarnya ada jugak la.. tp huby tak sempa perasan cecepat lap.. citer ni banyak main emosi kan dan asyik rasa suspen je..

Ena said...

eb ezrin,
hehe..kononnya je la tu.. haha..


mamalieyna,
kalo anak2 behaved nak gak la bawak tp dah tau dah dorang cepat jemu kecuali bawak tgk citer kartun.. :D

Izan Ishak said...

yelah ena, ingatkan dah pi tmn bunga tadi. sonok tu dah pi tgk nur kasih....kitorg blm lagi~

LYAfrina said...

BILA NAK BDATING NI... FAIN BKNNYER NAK TGAL ASYA.. NK BEK SOKMO G MANA2 PON.. DATING PON BERTIGA LA

ibunaznoy said...

saya blum lagi,bila agaknya ye..tunggu ank2 besor kot?huihh taim tu dah tak romantik lah..nak p jln pun dah tak larat kot,hihi..

Nana said...

eh sama la plak date kita tgk nur kasih ek ehhehe

ieda said...

huhuhu akak pun selalu teringin .. tapi tulah nasib baikkk lah lama jugak beroneymoon masa mula2 kawin dulu 1 lebih sblm akak ngandung .. jadi x lah ralat sgt ekekek :)

tapi bila dah tua2 nie cam nakkk jeww :)) tapi tulah bila fikirkan anak2 terus x jadi huhuhu

~Siti Hajar~ said...

sy blm bkesempatan lg tgk Nur Kasih, hr2 merayu nk g tgk kat hubby tp hubby ckp nantilah..huhu...my hubby citer jiwang2 dia xlayan..huh!