Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 25 May 2011

GH - Part 4


Maaf entry ni dipenuhi dengan gambar semata2.. terpaksa buh banyak2 kali ni sbb tngok pic banyak lagi.. so, kita jamu mata la yeh!.. hihi..sblm tu.. maaf la yeh.. gamab2 agak kurang memuaskan sbb keadaan yg kejap kabus tebal, kejap tipis.. dan anak2 yg tak nak bergambo.. huhu



si kakak yg xcited dan tengah bodek ummi nak main kat playground kat situ.. adeihhh!! jauh kita dtg kakak, takkan nak main kat playground jugak.. sudahnya ummi idok ler layan tp kami ajak naik gajah terbang pulak selepas naik mende NI.  nampak tak apa si adik tengah buat tu???? hadoiyaiiiiiii!!



ok ok.. sebelum naik gajah terbang kita posing dulu kat pokok ni.. patutnya amik kat depan ala2 waterfall tu or sebelah beca tu.. erm.... 





 Jom terbang.. ahaks... 





 Ni la gajah terbangnya... hihihi... kali ni ummi duk ngan kakak pulak

 Abah duk ngan irfan.. tukar2 la kan.. :D




Lepas tu.. ingat nak naik apa ke nama tu ek yg ala2 roller coster tp muat utk 4 org sekali naik tu tp pusing2 mcm roller coaster jugak.. malangnya tak pat nak naik sbb tersangat lah ramai ngan mansia yg dah ready lam Q.. pastu kentinggian anak2 tidak mencukupi utk join.. sudahnya kami naik mende kat bawah ni plak.. 

 ops!! goyang plak(maklum ler snap guna hp cap ayam je).. seiring ngan roda yg tengah bergerak.. tp seyes.. tak rasa apa2 masa naik mende alah ni.. boring.. tak caya??? cer tengok muka si kakak kat bawah ni.. 



 si kakak tanya gini: naper kuda ni tak gerak ummi? naper slow sangat pusing2nya.. adeiiiiii!!.. permainan outdoor sangat ler banak, tp banayk yg tak dapat main.. cam kapal lanun tu.. budak2 tak leh naik sbb blh tahan la tinggi hayunannya.. so, kami nak terbang naik mende kat bawah ni plak.. sbb cam beh je dengar org dok menjerit2 bila dah naik.. hihi..



 round ni, hanya ummi & kakak je naik.. sbb si irfan tak melepasi piawaian utk naik.. ketinggian tidak mencukupi dan abah kasi greenlight kami naik dulu.. nak nak mende ni kena naik sorang2.. sy memula xcited juga. tp bila dah tinggi.. mak gayat!!!!! cer tengok kakak time ni.. happy kemain.. sbb dier beria nak naik buai ni.. hahah.. buaiiiii.. :p

 Peace!!! 


 terbang tinggi.. kakak masih happy walaupun dah tinggi time ni.. kemain luas nganga mulutnya tu..  tp cer tengok yg bawah ni.. 



Muka kakak dah cuak.. sbb laju & tinggi wooooo.. dah ai jenuh jerit kak si kakak suh pegang kuat2.. berkali2 tau ai jerit.. masa ni dah nyesal dah naik dan sangat nyesal kasi kakak naik.. sbb risau sangat2 kot kakat terlepas ke apa.. sampai tak sedar air mata dah meleleh2 sebenarnya time (w/p pic ni nampak cam ai tgh happy sgt kononnya..) takut jd apa2 kat si kakak dan sendiri juga yg gayat.. huhu.. tp nasib baik tak de apa2.. dan kakak leh request nak naik lagi.. oh! nehi nehi nehi.... 






eh! takkan kami berdua je kan..



 huby pun nak gak naik... :D

ececececececehhhhhhhhhhhhhh... 




Bila huby turun je.. si kakak cakap gini : abah best kan! kakak nak naik lg blh tak??? dan huby kata gini : no way.. sbb abah pun gayat.. dah dah.. cukup tu.. manakala dak irfan pun merengek2 nak naik juga sbb tgk kakaknya yg happy kemain.. tp tak mungkin berpaling lg.. agagagaggaga...


~to be continued~







18 Ulasan:

Pepel BoNda AmaNi said...

yeah memang sangat gayat naik buai tue kan....eida masa pegi bawak amani dulu terpaksa la tengok jerk orang naik..huhuhuh sadis kan..nak kena repeart nie...kekekke

MRS. K said...

hubby kite gayat.. huhu.. kalau die ajak pegi genting tu, memang luar biasa.. hikhik

LYAfrina said...

bestnyer.. bila la dpt pluang nk bwk asya g tmpat2 camni

wahida said...

saya suka main mainan mcm ni, tapi hubby sikit punya gayat...adeh la...

enjoy ena sekeluarga...seronok tgk..

yunz_02 said...

olololo sonotnya.. kakak siap bwk beg skolah ek..

Nana said...

hahahah comeinye je tgk adik nak panjat pagar tu
saya tgh buai tu dah pening kak
tp suke nak naik hehe

chichi said...

taman tema genting..wahhh...nak pegiiiiiiiiii

hajarus said...

br jer blk dr genting jgk... tp hjr x main pun mainan yg pusing2 sbb kepala cepat pening... tgk org main best jer sambil jerit2 bagai... tp ape kan daya hjr ni cpt gayat... haaa...

eMMe said...

suke naik buai! rasa cam di alam fantasi, hahahaha!

Nur Hawa Mohd Zin said...

akak satu family berani ek naik benda ni...awe kalu g genting mmng tak brani naik kak...tengok jer awe dah mabuk..heheh :)

Lynn Hamzah said...

berani betul ek kakak...lynn yg tgk nie pun x berani nak try...huhuhuhu...

eB ezrin said...

bestnyer... suker la... tapi eB x leh nek... bahaya... huwaaaaaaaaaaa

~Siti Hajar~ said...

amboi sukenye kakak, xgayat pn...

Klu sy ke sana, semua benda nak naik xkira gayat ke x..hahaha

umialya said...

alahai, beraninya si kakak

Fieza79 said...

berani ena dn kakak naik buai yg tnggi tu...kfieza trg2 tk pnh naik..tgk pn dh gerun..hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

hoho... cam seriu je nak naik menda alah tu yeh...

pernah naik yang ala2 camtu, memang rasa cam nak tercabut jantung bila menda tu naik tinggi... hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

kakak blh naik erk menda alah tu..adeii..berani sungguh kakak ni..lily pun pernah naik gak ni..rasa nk tercabut jantung..cukup sekali jer nk naik..

Ietams said...

beraninya ena & kakak naik buai terbang tu..
kan laju terbang tinggi tu.
series ketar tengok orang lain yg naik buaian tu dari dulu sampai skrg