Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 4 May 2011

Bam Bamnya Baby Ni.. Gewam!!


hehehe... 


gelak baca tajuk.. ;p
tp betul kan.. memg bam bam tau baby baru ni










Nak tengok lebih jelas??









Ni anak buah baru kami yg lahir pada 1.05.2011.. 
Beh kan tarikh lahir ni.. senang nak ingat sbb jatuh pada tarikh labour day..  Beratnya adalah 4.14kg masa dilahirkan... tu pasal lah sangat bam bam ini baby.. Maaf yeh! nama lom tau lagik masa kami p melawat.. tp mungkin arini dah ada nama.. :D.. nanti sy tanya my SIL.. 




Nampaknya, tahun ni dah 2 anak buah baru dalam keluarga besar kami utk tahun ni.. tp baby ni je sy snap gambo.. yg lg 1 pada 19.04.2011 yg lepas terlupa nak snap.. erm.. ingatkan leh together2 ngan dorang.. tak pe tak pe.. :D








27 Ulasan:

NM02 said...

aiyak... meh nak geget pipi kembung dia tu... gewaaaammmm tol

LYAfrina said...

comelnyerrrrr...
nak celebrate birth pon senang.. sbb confirm tarikh tu org cuti kan.

Nur Hawa Mohd Zin said...

4 kilo kak..mak aih..berat tu...alhamdulillah selamat lahir dan sehat :) mmg bam..hehe

.::Lynn::. said...

4kilo? mesti dah mcm baby lepas pantang... comelnya...

MRS. K said...

tembamnya.....!!!! geram nak cubit-cubit

~aSFaLiZa~ said...

wah bukan main tembam lagi.

mamalieyna said...

wow comel sungguh...eeiiii geramm....bersalin normal ke?..hebatnye mak dia..hee~ semangat~ pipi jebah! hehe..gewammm...~

tahniah dpt anak buah baru, 2 org lak tu..beh2x.. ^_^

mamalieyna said...

wow comel sungguh...eeiiii geramm....bersalin normal ke?..hebatnye mak dia..hee~ semangat~ pipi jebah! hehe..gewammm...~

tahniah dpt anak buah baru, 2 org lak tu..beh2x.. ^_^

Ieda Al-Habsyi said...

gebunyerrrrrr baby ni ena :)
Kisah Cirit Birit

~Siti Hajar~ said...

bam bam nye bb ni, nmpk cam dah 3 4 bulan, mak @ ayahnyer saiz besar gak kot...

klu dpt bb besar camni, nk pegang pn xtakut dah..

Fieza79 said...

masyaallah...geram nya tgk...4 kilo lebih..berat tang pipi agak nya...

~~*Lady Salwa*~~ said...

memang bam bam tol si kecik tu ye... berat pun leh tahan tu...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

woww..bersalin normal ke tu mek na??? besornyeee

NzA said...

best la baby tecik nie...every year smbut besday dlm cuti hari pekerja...Tahniah dpt anak sdara.

Izan Ishak said...

mak aiiii....4kg ye baby ni? mmg bam2 sangat ni. nak geget pipi boleh?

KuNanGKuNanG said...

geramnye nak cubit2 pipi tembam tu....

cik teynteyn said...

comelnye...


tembamm...

nak cubittt pipi dia.. hehehe

follow here , keep in touch ye kak :)

Dilla Ady said...

mak aih..tembamnye...nk cubit gak pipi die..pastu nk lari nk gomol die sorang2...huhhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Weeee.comelnye..
geram tgk pipi dia..Bambam..
moga membesar dgn sihat bagai juara.. :)

♥MAMASYAZA♥ said...

fuhhhh 4.14kg, camne le mak dia lahirkan dia...mesti penat meneran tu...akakyg lahirkan sikecik berat cuma 2.85kg pun dah puas menitik airmata, nikan pulak 4.14kg

Nida said...

WOWWWW!!!!!!! macam kuih pau yang teramat gebu...

umialya said...

gerammmnya!!!!!!

chugie said...

ya allah, memang besar dan embamnye.. by cezer ye na?

Ena said...

kawan2,

maaf lupa nak mention yg baby tu lahir by ceaser.. tak leh ikut normal.. tu adalah baby ke-5 SIL.. yg lain semua normal dan tak de yg bam bam gitu.. tu yg leh masuk lam "umah" ni.. hihi..

Redbloodsnow said...

ya allahhh...geramnyaaa tgk pp diaa. super bam bam ah. gerammmm!

Fieza said...

geramnya tengok baby gurl ni..

: Ady :: said...

Ya Allah.. mmg bam² macam kuih Pau larr... raser nak geget² jer.. ehhh.. dia lahir same date ngan Ainna... 1 May Labour day... pangai nanti musti bih kurang jer..