Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 9 May 2011

Agak2nya.. Mana Yg Best Dan Sesuai Ngan Cuaca Skrg?? Meh La Sini Share..



Dok dalam opis memg sangat ler nyaman.. tp biler keluor jekkk.. adeihhh!! perit sampai nak celik mata pun sepet2 dibuatnya.. 



Behnyer kalo dapat p berehat2 kat mana2 kan!.. agaknya la kan.. di musim panas cenggini.. mana tempat yg sesuai dijadikan tempat percutian??? kalo nak p mandi manda maunyer legam pastu kan.. beh tu memg ler best!.. kalo nak p tanah tinggi cam cameron highlands tu... bab nyaman tu best la kot tp utk budak2 yg tengah lasak nak main2 tu camner plak ek?? takkan nak main turun bukit ladang teh kot! tak pun main petik buah stoberi.. ahaks.. cam ladang tu awak yg punyer plak.. hahahha.. ker kat sana ada tempat khas utk budak2?? maap ler dah lama tak ke sana.. last pergi pun tahun 2006 masa dak anis umur 4 bulan.. uhuhuhu..



Rasanya p mana best??? cer share sikit kat sini.. tapi kat Semenanjung M'sia je la yeh!.. maklum la.. tak abis tawaf lagikkk.. so, lupakan dulu angan2 nak ke obersea nun.. hehe..




16 Ulasan:

Nana said...

klw tgk cuaca panas skang ni
bez g mandi sungai
janda baik ke..
or mana2 la sungai

Pepel BoNda AmaNi said...

bestnya kak nak g cuti2.....

umialya said...

kalu nak sejuk, kat Genting Highlands, CH tak sejuk sgt!!

Lynn Hamzah said...

gie genting highland la ena...memang sejuk...

Fieza79 said...

betul ena..gi genting lg best lg sejuukk..CH dh tak sejuk..sejuk suam2 kuku je hehikk...

adoi jomm kita pi sama2..hehee

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

aci tak kalu den suggest berendam dalam pool ipan n anis..agagagagaaga
pool yg kene pam tu..:-P

ieda said...

ah akak setuju ngan nana ..
gi mandi air terjun lah dik .. huhuh sejukk walau cuaca panas macam mana sekalipun :)

MrS. F!zA said...

k.ena jom cameron sama nak??plan nk jalan2 gak bercuti..sejak ada darwisy tk pnh bercuti mna2 lg ni..haihh

Nur Hawa Mohd Zin said...

mandi sungai ok..jangan mandi air terjun..tak pun pergi genting :)

kakpah said...

musim panas macam ni, CH pun panas gak.
Ekau masuk dalam peti sejuk jer lah ena...

yunz_02 said...

uishh tak tau la ena.. cuaca skg ni amat la panas menusuk kalbu. wknd ni nak pegi vacay pn mcm takde mood jek. lagik2 nak bwk baby ni ha.. hopefully weather ok la hendaknya..

kalau wkdays time keje.. rasa mcm malassss giler nak keuar lunch sebab terik!

mamalieyna said...

syok2 plan nk g bercuti yee...nak kasi idea pun taktau sbb jrg2 bercuti...huuu~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

syoknye nk bercuti..
cubalah p Genting..mesti best tu..sejukk.. ;)

Nida said...

klu Kak Nida suka gi window shopping sebab dalam pasaraya ada air cond free..hehe

NzA said...

panazzzzzzzz tramat skrg..best kalu dpt p air terjun..sejuk!!!!

eB ezrin said...

tapi mkan,
eB taun lps gi cameron musim pns... wallaweiii... lagi pns dari kiter yg kat bwh nih... x thn.. perit kulit...