Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 4 April 2011

Xperimen


Assalamualaikum.. 


wahh.. sana sini review pasal ABPH2010 malam tadi.. saya tengok jugak tp dengar lebih banyak dari tengok.. last2 tu baru dapat duk tercongok depan tibi.. tu pon sorang2 lepas anak2 dah tido dan kijer2 umah settle.. huby plak memula kemain dok ngadap pastu hilang! sian huby tak sihat benarnya tu.. arini pun MC.. take a good rest kat umah tu "b"..


Ni pun tak tau nak citer mende pong.. tp rasa nak update pasal dua beradik tu la.. mungkin more to irfan sbb??? nanti korang baca la kat bawah:



Ops!! maaf!! gambo masa p zoo lagi.. lately maleh nak nyenap gambo, so, stock baru tak de.. eh! ada tp dok lam hp.. hp plak leh tertinggal arini... so, jadilah pic yg ni sbg gantinya.. lgpun rasa cam tak pernah tempek lagi kat sini.. 


lately ni dak ifan sangat la agresif & noti kemain skrg ni, sampai ummi naik pusing paler dan bertukar menjadi singa jadian.. hahahha.. sbb??


* Rajin wat xperimen contohnya.. leh campurkan sabun lam soflan yg baru bukak.. uwaaaaa..
* Amik sabun dah buh lam air, kacau2 dan main cam wat bubble dan dibantu oleh si kakak.. abis kecah 1 umah ngan air sabun..
* Amik air dan buh lam bakul kain yg dah ready utk dilipat.. grrrrrrrrrr!!
* Amik kerusi dan panjat kabinet dapur sbb nak cari torchlight yg abahnya sorok (sampai ke kabinet dapur disoroknya.. hahah.. tau je dier abah sorok kat situ)
* Amik kerusi, panjat, amik cawan dan isi air sejuk, pastu bukak tin susu dan buat susu sendiri dengan bantuan dan sokongan si kakak masa ummi dok lam bilik air.. 
* Suka komplot ngan si kakak utk main air lam bilik air ngan alasan nak tencing or yayak.. padahal tak ponggg... adeihhh!!
* suka buli kakak sampai kakak plak yg nangis beria2 (dulu kakak buli adik) 
* Suka nyanyi tp tak berapa nak paham sbb picing lari dan pelat.. ;P
* Skrg Suka nyanyi lg Raja Lawak yg baru tu.. hahah..
* Baru2 ni ifan makan roti coklat kat atas katil, pastu abis la coklatnya tu melekat2 kat cadar, leh plak ifan amik air dan tuangkan atas katil.. kononnya nak cuci la tu.. hahhahaha.. pdhal tak tau yg dier dah bagi tugas tambahan kat ummi dier.. adeihhh!!
*  Masih belajar free diapers.. skrg malam je la pakai waktu tido.. bila la nak 100% free diapers nyer tu.. huhu.
* Rajin tolong ummi susun baju lam lemari..
* Suka kalo p umah opahnya mintak air manis2.. sbb kat umah ummi hanya kasi susu, milo, ribena & air masak jekk.. air lain ummi tak kasi.. so, kena la ngecek opahnya.. adeihhh!!
* skrg umminya sampai dah malas nak cuci wall lg sbb dah tak larat.. tunggu mood rajin lah baru sental hasil lukisan dak irfan.. haiyooooooo!!
* Kesimpulannya, Suka la wat projek time tak nampak kelibat ummi or abahnya.. ada je la mende yg dier nak buat.. 


Rasanya cukup sini dulu.. mcm2 ada.. tp hak ni je ingat, banyak yg -ve dari yg +ve.. uwaaaaaaaaaaaaa.. mcm tak sangka kan perkembangan anak2 ni dari yg dok diam dan hanya mengikut tetiba leh datang  mcm2 idea nak buat..


Sangat beza la noti dak gegil dan si boboy ni.. adeiihhh!!


18 Ulasan:

~aSHa~ said...

inilah boboy namanye...ehehehheehhehehe

wahida said...

eh, anak saya si adik tu pun suka main torchlight...

LyNn HaMzAh said...

heheheh...budak2 memang macam tu la ena...

LYAfrina said...

WAHH..
ADA BAKAT NK JD SCIENTIST NI

mamalieyna said...

aiyaak...agak2 nnti dak arif pun gitu gak ke haa..?..harus gak bertukar jd singa nntinye ni...bukan tarzan lagi..ekeke..

eh itu bukan -ve progress tu..still +ve,,mindanya tgh berkembang! ^_^/.sabar jerlah..hu~

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

haa sy pon tengah menunggu ape aksi rafiq lepas ni..sbb akal dia makin panjanngggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg
pening den!

: Ady :: said...

Tercuit hati bacer keletah budak² nie.. sama lar Ena.. anak² akak tu walaupon ketiga² pompuan.. macam² dah dorang buat.. geram memang geram kan.. sebab kita penat dia kasik x-tra work.. tapi sebenarnya perkembangan tu baguih.. maknanya minda dorang berkembang dengan sihat.. budak² yg suka eksperimen nie lagie lar.. cerdik.. suka buat sesuatu yg lain dari yg lain.. tapi kena pantau.. takut merbahayakan diri dia..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehehe..makin pjng akal dia..byk Xperimen dh dia buat..budak2 mmg cam tulahkan..kekdng sampai kita naik pening layan peel diorg..tp sonok layan peel diorg..time gini otak diorg tgh ligat berfungsi.. ;)

ardinihumaira said...

heheh kanak2 ribena :)

MrS. F!zA said...

hahahaha lawaklah irfan..mcm2 dia try buat ek..kalo fiza rsanya riuh sekampung..

amik air buh lam bakul baju tk thn tu..lg tmbah keja ummi gini..ekeke

*dkt rumah pengasuh dia notti tak?biasa budak kt rumah org dia baik je kan.

yunz_02 said...

budak boboyyy mmg terlebey sudaaa sket naa.. hehehe.. main air sabun yehhh!! ponat la omak ekau ipan.. :D

Ietams said...

bagus sentiasa ber experimen..
tapi tu la.. kene alert dlm ape jua keadaan.. kan

.::Lynn::. said...

itu tandanya ifran dah makin besar.. semua dia nak cuba.. cayok la irfan.. kalo asyraff buat mcm ni, cik lynn pun bertukar kaler... muaahhhaha

~Siti Hajar~ said...

nmpknyer dak irfan ni byk wat xperimen guna air yeh...hehe...

sabar la ummi, budak br nk blh bfikir & mbesar, tmbh plk ada geng (kakak) lg menjadi lor...sabar yeh...hehe

Dilla Ady said...

eee..makin tembam dak irfan nih..geramnye tgk pipi die...

byk projek bebudak berdua nih time ummi die tak perasan ye..mmg nk kena babap nih..

ieda said...

samalah dgn zahrien dikkk letih akak dibuatnya .. amsa kecik lain .. dah besar sikit nie mcm2 hal huhuh

mzhany said...

ena, sian kat kakak nya...huhuu kena buli ngan adik;)

kakpah said...

time umo macam ni kan, hati2 kalau diorang tu senyap sunyi. Mesti tengah buat projek tu haha..