Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 25 April 2011

Out Of Control



Perghhhhhhhhh...
Tajuk pepagi dah panas! huhu.. 
Seyes memg panas pun.. 
Eh! tu citer panas bukan pagi ni
Tapi.. malam tadi nyer Panas!!
Malam2 pun panas yeh??? hoho..
Panas bukan sbb cuaca tapi 
Hati yg panas..
Membara2 sampai tak terkawal rasanya..
Emosi memg sangat2 lah.... huhuh.. 
Teruk sungguh rasanya.. memalam plak tu..
Tak teringat dah.. awak duk berjiran.. 
Lupa terus.. 
Pastu lupa plak tu nak berisytighfar.. haihhh!!
Memg ikut cakap setan sungguh lah.. 
Astaghfirullahalazim.. 


Apa la yg dok beria sangat tu kan?
Bukan pasai apa pun.. 
Marahkan si kakak
Tapi bercampur baur la jugak ngan mende2 lain
Dah cam kesalahan besar plak si kakak tu
padahal tak la sangat.. budak2 biasa lah..
Dah memg bermain tu wajib bagi dorang
Dari celik mata sampai dalam mimpi pun 
kalo blh main sesaje kijernyer..
Sampai buku sekolah ntah ke mana..
Asal tanya.. homework ada ke tak.. memanjang tak de
Tp bila spot check... Menimbun!
Esok (arini) dah nak sekolah.. 
Maunyer tak hangin..
Mana tak Angin puting beliung omak ni..
Nak2 ngan mood PMS lagik..
Org lain pun PMS gak ena oiii!! ahaks
Idok ler ribut cam awok ni.. huhuhu... 



K la..


Tu je mukkadimmah pagi ni.. 
Ceh baget banyak entry ker arini?? huhu.. 




Patutnya entry ni.. up malam tadik.. ni skrg baru nak recall.. heheh.. skrg ok dah.. tp ngeri lorrr bila tingat ngauman malam tadi.. adeihhhh!! Sesal dulu pendapatan.. sesal kemudian tiada gunanya.. huhu







14 Ulasan:

MrS. F!zA said...

adehh..msti parah keadaan malam td kan..sian kakak..sob..sob..

Ena said...

fiza,
memg banjir la si kakak tu malam tadikkk..bukan pasai apa pun.. ngeri dengor ummi dier bebel.. hahah.. tu la.. bila cakap bebaik wat dekkkkk jekkk.. hahh amik!!

ieda said...

eekkek looor .. nie kes x siap omework lah nie .. kakak oh kaka .. x per ..

ermmm biasa tu dik .. anak2 akak pun sama adakalanya tanye mlm dah siap semua .. dahhhh ibu ..
tiba pagi2 bagun 5.30 duk terkial2 buat homework .. maka singa pun menggaum lahh kan hahahaha ..

eiii budak2 nie memang mlm2 kita kena check omework mereka kan huhuuh

wahida said...

sabar ena..sabar...budak2 mmg mcm tu...kita yg dewasa ni kena check sentiasa beg sekolah dia...

Ena said...

kak eida,

tu la pasai.. dah tanya banyak kali.. memg tak sempat nak spot check siangnya sbb sibuk sangat.. banyak mende nak wat.. so, kita bg kepercayaan kat dier la.. bila malam baru leh check tp sekali banyak rupanya nak kena buat.. tak suka la kecik2 dah cakap tak serupa bikin.. tu yg panas tu..

Ena said...

wahida,
memg semalam ilang sabor.. tu yg suara cam hampeh jekk.. si kakak tu kalo ummi dier guna valume sopan memg dier tak layan.. dier wat dekkk jekk.. ummi dier biarkan lg sbb kijer umah banyak kan.. so, bila kita check memg ada hmewrk nye.. dier kata tak de memg ler mak angin 1 badan.. kalo tak selalu wat homework sama2.. tak suka tul bila dah pandai cakap tak betul ni.. omak ni sekali dah kuar suara petir memg susah nak turun.. memg naik ke valume paling tingginye.. huhu..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ktia pon camni semalam mek na..nnti kita share kat blog
kesian mat rafiq...:-( bad mom!

yunz_02 said...

adeihh.. sok anak yun dh skolah plak cemana la ye.. fenin fenin..

zaidah said...

klu anak2 dah sekolah memang macam tulah gayanyer....mulutnyer memang membebel aje kerjanyer...

♥MiZz-siHa♥ said...

nie kes x siap hwork la eah...hehehe..mmg bg hot temper ummie die high volume la..

mzhany said...

ummm sabar ena sabar...huhu hanyn baca laju laju apa ena tulis, mcm seram lak..geram sungguh ni gayanya

eB ezrin said...

sabar yer...

Izan Ishak said...

ena...samalah ngan izan ni ha. kadang2 tu cakap elok2 mmg tak jalan. last sampai kena cubit2 baru nak jalan2. ummi pulak bila dah lepas semua syaiton tu ilang....nangis sorang2...kejam plak rasanya~

Pepel BoNda AmaNi said...

kekeke sian kakak taw....noty taw ummi nie.. :P