Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Sunday, 10 April 2011

Cerita Wiken..



Assalamualaikum... ^_^


Mesti ramai yg p jenjalan bersama family masing2 kan.. ada yg p kenduri, p soping, p tengok wayang, p bercuti or p mana saja lah yg blh dipenuhi.. Kami arini dok umah aje lah.. sbb semalam siangnya tak de di rumah.. Makanya hari adalah waktu utk settle kan segala kijer2 umah yg bersisa tu.. cuaca pagi tadi rasanya cerah juga.. dah tengahari terus mendung dan hujan sekejap sekejap.. sian lah kat kain baju sbb tak sempat nak kering lah jawap nya.. sedangkan masih ada turn yg menunggu.. huhu.. 


Semalam pagi ke tengahari sy ada event opis.. tp tak rasmi nya event.. event kecik2 jekk.. utk Bahagian kami semata2.. seronok??? boleh lah.. cuma kena manage bebetul lah next time.. nampak mcm agak clumsy gitu.. event apa??.. erm.. Pertandingan karaoke jekkk... oh! tentunya sy tidak menyumbangkan lagu sbb sy memg tau kalo join memg sumbang mambang.. kang segala mak nenek angsa kuor.. hahahha.. 


Tapi ada juga yg sy join.. ingat tak kelas tarian kami setiap selasa & khamis tu? ye sy tau tak kosernya korang nak ingat.. tak de kaitan pun kan.. tak pe sy nak citer jugak.. hehe.. sementara mood nak bebel ni mari.. tiba2 kami dikehendaki membuat persembahan pembukaan (2 jenis tarian) pada acara tersebut.. uwaaaaaaaaaaaaaa!! nak nangis pun ada masa mula2 tau mende tu.. tapi nak wat camner.. akur perintah gituw! leh tak alasan tu.. yerla kamai kan asalnya join kelas tarian tu utk sbg senaman saje.. dan takpernah dipertontonkan didepan khalayak (opis) apatah lagi depan lelaki.. tak sangka plak nak kena wat show.. cehhh! show la kononya.. hahaha.. bukan apa masa lam kelas kami ni menari ikut suka hati jekk.. janji ingat step.. cantik or tak tarian tu belakang cerita.. janji badan tak la kejung cam dulu.. oh ya.. bukan setakat pembukaan.. malah kami kena wat lagi sekali utk penutup!.. huhuhu...


Makanya, dengan tak cukup latihan dan malu2 meow tu terpaksa la melibatkan diri.. nerbes??? huhhh!! tok sah cakap la.. tunggang langgang rasanya kat ateh stage tu.. ntah apa2.. hahahha.. maluuuuuuuu!! org menari kena senyum dan kepala tegak ke depan.. sy menari ala2 sajork dan kepala hanya tunduk ke bawah.. ada jekk silap ste..keh keh keh..rsanya bukan sy sorang, malah cikgu nya sekali silap.. sbb kami tak cukup latihan sebenarnya..



K la.. sy stop dulu kat sini.. pic ada.. tapi kabel tertinggal kat opis pulak.. video pun ada.. tak sanggup nak tayang kat sini.. malu....... huhuu..


Acara abis tengahari.. dan lepas tu abiskan masa kat umah MIL sbb anak2 ada kat sana dan huby pun ada job pagi tu dan bersambung malamnya.. eh! arini juga.. 




10 Ulasan:

Mama Hanim II said...

phewiitt mesti happening event tu kan eina.. nti jgn lupa buh picca tu ye.. nk tgk ibu cute menari giteww..hehe..

eMMe said...

best tu dpt wat show, hahahaa....me suke, ai support yew, ur hubby tau tak?
dia okey? kalo dia tak kisah takpe...leh la keep on more practice, menari bagus2 tau, heeee~gud luck, n jgn lupe pic tau! heeee~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe...sekali sekala bagus gak lah ena..nnt dpt tingkatkan lg mutu persembahan.. ;)

NzA said...

slamat brhujung minggu......

aiDieNa said...

Wow.. tingin nak tengok show tue.. ehehehe.. camner lar rhoper org malu² meow tue..

mamalieyna said...

hikhik..nak tgk videonya..lalala..hehe..msti kiut! ^_^

kalau eina, terus demam..malu cek..=P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah harus gempak nie...

hajarus said...

k.ena jgn luper tepek pic tau... nak jgk tgk akak menari... ikikiki...

Dilla Ady said...

kalu dilla pun tak suke la kena wat show atas pentas..malu la..huhuhu

tapi bagus gak ena melawan rase malu tu kan..

leh la tepek gambar mau tgk..

eB ezrin said...

alaaaaa, nk tgk ;p