Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 26 April 2011

Asam Pedas Komando


Tengahari sudah.. memg lapor dah ni.. ;D
 Tapi lom bleh nak kuor kan.. so, makan je lah apa yg ada dulu.. kunyah2 apa yg patut.. ngeee..  ok ok.. bukan tu topiknya.. ni nik share gambo jamang jepung lagik.. agagaga..  yerla.. dah lama benor simpan rophernyer.. baru arini terperasan.. so, memandangkan tengahari adalah waktu utk makan jap je lagi.. so, mcm biasa lah.. tayangan gambo makanan lah jwabnya.. walaupun dah berkulat!.. ;P


cam tajuk tu.. kami p makan kat situ, area Dagang Avenue, Ampang.. kat Balai Polis Ampang tu.. tapi banner lupa plak nak snap.. uhuhuhu.. lapor punye pasai kan.. Dulu sebelum kijer ngan gomen, sy kijer area situ gak.. syarikat pemaju situ.. skrg dah tak de dah sbb umah2 kat situ dah dapat individual title, semua staff dah balik HQ.. eh! tetiba tertukar topik.. hehe... tak pe mukkadimmah la tu kononnya.. :D



Asam pedas ikan kembung & pari jekkk.. uhuhuh.. sbb yg tu jekk yg kami suka.. yg lain tak suka sangat.. hohoho.. budak2 x makan pong.. ater color merah kan? kompem lah deme ingat pedas jekk.. erm..



Setnya ada ni je lah.. ingatkan dah lama tak p dah berubah lah set asam pedas ni.. rupanya sama gak.. telur dada jekk lauk tambahan & sup utk si kakak.. order ayam goreng tp baru nak goreng la plak.. so, makan je la apa yg ada.. huhu..




sampai muncung2.. uhuhhhu.. si kakak ni makan tak pandai banyak2 lauk.. kalo dah ada telur & kuah dah cukup dah bg dier.. kita plak yg tengok cam kesian jekk.. alahai.. tp tu la hakikatnya.. 



see!! abis kan????? ngeeeeee... 



naper tak de gambo dak ifan???? sbb time ni ifan tak makan lgsung.. die rsibuk ngaco kakak dier jekk makangg.. haihhh!! so, no pic lah.. huhu..




Last week kami p makan sini lagi, so tak snap dah la.. p makan dan terus balik.. ;P.. erm.. arini nak makan apa yeh??? 









24 Ulasan:

mamalieyna said...

hari ni nk mkn tomyam..balik2 tomyam je jd pilihan ..hehe..

asam pedas ikan pari tak makan la eina...tp tetap tergoda tgk gambor, sbb lapar sudaah..hehe..

Nana said...

adeh lapa tros kak
tgk pic ni haha
nk g tapau makan lah

MrS. F!zA said...

la kakak..kalo mkn ngan telur je ummi pon blh bt kt rumah..ekekeke

* berapa RM asam pedas tu?

Fieza79 said...

sedap nya asam pedas ikan pari...mmg selera la makan...

Anis kfieza pun dulu nya makan nasi kosong mcm tu la lauk tanak asal nk telur goreng je...mcm pelik je tgk dia dulu...seb baek dh besor berubah cara makan tu dah..

Izan Ishak said...

laparnya ena...blm mamam lagi nih~

chugie said...

nampak lain lah rupe asam pedas tu ek.. tapi mesti sedap, sebab ena datang balik makan kat situ kan?

eB ezrin said...

wah... asam pedas... my fav tuh... almer dh x mkn... kalo kena ikan pari... perghhhh...

ena, x l;eh komen kat blog eB eh?... komen eB tuh prob ker?

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ni buat den teringin ni..nak cari bahan buat asam pedassss ni...hehe

mek na, bagusla si kakak camtu..ikut sunnah nabi..nabi kita tak suka mkn byk benda dalam satu masa. amek satu lauk je satu masa. tu petua dia sihat..

ieda said...

asam pedas ikan kembong dan pari .. masak sekali ke dik ?? ermm biasa tu akak x campur .. ermm leh cuba nie .. :))

sedap dah sbb ada sambal belacan :))

wahida said...

saya pulak kalau mkn asam pedas tak reti ikan lain, tau nya pari je...kalau letak ikan lain, dah tak pandang asam pedas tu dah....

wahida said...

lupa nak tanya asam pedas kat situ sedap tak ena...

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe pernah makan asam pedas ares setiawangsa...heheh..

ann @ hatiberbunga said...

yum..! yum..! yum..!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye asam pedas tu..

Baguslah c kakak mkn..licin jer..X membazir.. :)

NzA said...

budak2 mmg suka makan nasi + telur goreng!!!

Redbloodsnow said...

pergh! mmg mantap lah asam komando tu. super nangis kelihatan...slurpppp! :D

umialya said...

Asam pedas ikan kembung ok daa tp bila bercampur ikan pari tu yg kena fikir 100 kali.. hu3

So Shy Lady said...

anak akak pun cenggitu...sungguh zuhud. kdg2 mkn nasi kosong je hahaha

asam pdas tu sggh mnggoda lah :)

Dilla Ady said...

lame tak jenguk ena kt sini..sori ye, kebizian dear..

wahhh..dilla peminat asam pedas, terkecap2 liur tgk..

wah, kuat jugak ye kakak makan, abis sepinggan...suke tgk budak2 makan abis sepinggan camni..

eMMe said...

selera tgk kakak makan, sampai licin pinggan....cepat2 besar ye kakak..leh tolong ummi di rumah...

♥ Che NamNam ♥ said...

wohho mantopnyer asam pedas..terliur ho tengokk...!!

Pepel BoNda AmaNi said...

huhuhuhu lapar la kak.....

Nida said...

First time dengar menu ni... :)

iduraz said...

mcm penah gi mkn kt cni..dap kan