Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 14 March 2011

Kerana "Dia"



As'salam..


Wat per korang??? bizi ke tu? heheh.. 
Sy pun bizi gak ni.. bizi memecah kesunyian taman ni.. Taman? ye! taman perumahan kami ni.. ok lah.. senang citer arini sy cuti.. saja je release tension.. hoho..Eh! terpaksa cuti sebenarnya.. Jaga anak2 sbb pengasuh dorang amik cuti 3 hari.. balik kg. ada urusan kenduri kendara katanya.. tak pe lah.. lgpun pengasuh anak2 sy tu tak pernah pun amik cuti.. melainkan cuti2 umum yg dah disediakan. So, kenalah kami memahami kalau sesekali mereka mintak cuti kan! ^_^


Nak amik masa bebel kat sini jap.. maklumla..rasa dah lama je tak ber-entry. Nak bebel pun cam hilang mood & idea pun ye jugak bila asyik tenggelam timbul je.. rasa mcm nak bawak bebudak ni keluar, tapi tayar kete kepancitan la pulop! ermmm..  Bosan kan dok umah lelama.. anak2 apatah lagi.. tu yg dok gaduh je keje dorang.. kiter pun tompang sekaki.. kui kui kui..


Sy ngah vengan ni benarnya.. vengang pasal biler kuar je ke laman tu.. ada je aroma tambahan yg menyesakkan idung.. kalo wangi tak pe la kan.. ni bau T**K! saper punyer angkara??? Kucing!! kucing sapa??? Dah banyak kali dah kami ni terkena.. sy tau sebenarnya tu kucing org2 kat sini jugak.. yg peliknya naper la memalam dok tido baik punyer kat ateh bumbung kete kitorg dan membuang kat lam pasu bunga kitorg.. huh!! kan jenuh nak membuangnya.. dah banyak kali dah ni.. sampai tak larat dah kami nak membuang dan menghidunya.. sampai dah kurang la pasir kat dalam pasu tu... Geramnya lah...


K la.. nanti sambung lagi kalo mood baik tu datang yeh!.. hehe..





23 Ulasan:

eMMe said...

Ena~ bestnye cuti...tapi mmg tak best, kalo ade aroma T*** lak kat laman umah, cenne nak buat tu, buat perangkap kucing Ena! hahaha..dpt! semelih je eko dia! hahahhaa....

wahida said...

ena, kat umah aku ni pun selalu ada kucing jiran lepak kat laman belakang umah aku neh...pas tu suka2 berak kat rumput aku...huwaaaa!!! mencik!!!

~Siti Hajar~ said...

bestnyer k.ena tgh cuti2 m'sia d rumah..hehe

klu masalah kucing bt pelaburan kat rumah tu mmg sy dah kena, sejak dok rmh baru ni, kucing org sblh sllu bt rmh km cam hotel dia, siap tidur, mkn & melabur, siap pakej tu, geram btl tau...tp nk marah pn bkn kucing tu paham, buat sakit hati kita ja...huhu

mamalieyna said...

aduhai mmg vengang ni..kalau kucin tak bertuan tak dapek la nak nolong kan..kalau ebrtuan ni mmg hangin..huu~

Nana said...

beznye cuti
saya plan nye nk amek cuti gak berehat2 kat umah hehe
rs malas bebeno nk g keje

Redbloodsnow said...

HEHEHE...CIAN AKAK. KLO TERKENA KAT ZIE. FOR SURE GAK ZIE BENGANG. MENYUSAHKAN ORG JE.

LyNn HaMzAh said...

owh cuti ker...syok la ena...lynn nie pun ingat nak cuti gak...sajer nak melepak kat rumah...

alamak...tang bau t**i kucing tu memang la sangat tak seronok...lynn kalau terbau leh muntah la ena...huhuhuhu...

chugie said...

aduhai.. bau itu lah yg paling x best kan?? sabar je lah..

ieda said...

huuh sabar jerlahh .. akak x minat kucing .. geli .. tapi kalau tgk kat luar banyak kucing suke lepak sbb akak suke campak makanan .. harap2 dia doakan murah rejeki buat akak sekeluarga :)

☆ lieya latif ☆ said...

bagus ena...memahami pengasuh tu..b.etul jugakkan ..depa jarang cuti so bile cuti sekolah ni sah2 laa nak amik cuti lame sikit kan.....

ena, kucing ni bile sekali dah berak kat situ, mmg die akan berak jek tau kat situ..sebab dah ade bau die...senang kate buang jek la pasu tu....lepas tu sekitar2 tu boh sikit minyak tanah...bagi kucing tu konpius bau taik die...so die tak berat situ lagi dah.....tang lepak atas kete tu mmg takleh nak buat ape dah....baik pi cari kanvas tuk tutup keter tu...kang dah bercalar kite gak sakit ati kang heheeheh

MrS. F!zA said...

la hai..kita ni dhla duk bandar..pasir pon susah nak dapat..kalo selalu buang mcm mna pokok nk idup..ekeke

*lamala k.ena cuti..kalo fiza kan aman dunia..hahahaha sbb leh tido2 rehat2

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lorr..camtula.
sabar jela
ingatkan duk umah flat cam org je akan ade masalah tu huhu

mek na, mlm ni wat serang hendap. temabk je tucing2 tu

Ietams said...

menganggu betul mood hari isnin ni kan

Dilla Ady said...

susah kan kalu camni..nk marah da jiran, tak marah sakit hati..huhuhu

ardinihumaira said...

dni kalo bab kucen nyampassss dey ols suka membuang tepi tayar kete huhu

fyna said...

huhuhu...sabar e dear...
tp sampai bile kan...
hikhikhik...



jom singgah n follow belog saya..
http://inibelogfyna.blogspot.com/

kakpah said...

hehe.. tak per la ena. boleh buat baja tu kihkih..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

huhu..sabar je lah..
klu kena kat kita pon bengang gak..adeii..

mzhany said...

erkk ena, kalau shit kucing ni, fuhhh bau dia memang la dr jauh dah terbau kan...hurmm susah jugak, kes cm ni bela kucing tp tidak disediakn tmpat membuang...hurmmm

Mama Hanim said...

mmg bau power la kan.. seb baik kucing jiran yg selalu buang kt depan umah ni dh xde.. dulu mmg haru hari2 ada longgok depan umah...huhu.

: Ady :: said...

Patut lar semalam pintu umah sebelah dengar keletang keletung.. pelik jugak kan.. keta tak der.. patutlah uper²nyer ader owg.. hehehe.. tu lar kan biler dah anak owg jaga.. sekali sekali kita kena timbang rasa juga.. kalau tak timbang².. nanti tak dak org nak jaga anak kita pulak..

Ehh dak Ena.. apa no. hp baru kamu? Penat akak call hari buat sambal tempoyak daun kayu tu.. dah buh lam tupperware siap².. panas² lagi dari kuali.. tapi tepon dedua nomo idak berjawab.. panggil² kat luar lagi lar tak bersahut.. konpius.. ada rumah ker tak aritu..

..aiDiena..

: Ady :: said...

Ohh yer pasal kucing tu.. akak perasan jugak.. aritu 3 ekor sekali duk bersantai atas keta biru awak tue.. ikhs..ikhss.. ikhss.. mesti calar kan.. dia berak dalam pasu kamu rophernyer.. ingat kan kat tanah sekangkang kera depan nun.. hihihi.. dok cari² jgk..

..aiDiena..

ita cutevirus said...

tak skolah punyer kuceng...
hakhakhakhak...