Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 18 March 2011

Dah Lama Kan Tak De Citer Dua Beradik Ni.. ERK???


Hai!
P mana lunch tadikkk?? heheh..kami p Jalan TAR.. ;D Jalan2 cari makan sambil cuci mata.. Tadik beli nasi padang.. Perghhhhh!! sedap!! sokmo tau kalo p Jalan Tar mesti tapau nasi padang.. sy suka amik lauk ikan bakar nya.. Besar!! memg puas makan la.. nak2 sy ni memg suka makan ikan.. org kata kalo masa makan tu mertua lalu pun tak perasan la.. heheheh.. erk??? ;P... erm.. Korang makan apa? ^_^


Dah lama tak update citer anak2 kan! meh la nak share sikit.. sikit je pong.. hihi..



 Si kakak (Anis Irdina) :


Ikut tahun, kakak dah 6 tahun, tp ikut bulan baru 5 tahun 5 bulan..


** Dah banyak juga lah yg boleh diharap skrg ni.. tapi kena mintak tolong bebetul la.. pujuk2 puji2 gituw.. laju je la dia buat.. Buat apa?

~Tolong menyapu.. walaupun lama benor nak siapnya, tp bersih! 
~ Boleh la kalo si adik ni pampers dah penuh, si kakak tolong bukak dan cucikan tp si adik yg malu2 kalo kakaknya nak cucikan vontot dia.. hahaha.. tp tang pakaikan tu tak pernah dicuba lagi..
~ skrg tengah train adik tak pakai pampers.. kalo adik nak terkucil tu, si kakak akan bawak adiknya p toilet,
~ Akan tanya si adik dengan kerap camni : irfan nak kencing tak??? hehe.. padahal kan si kakak nak p main air sama kat bilik air tu.. ;D
~ Selalu bila ummi lipat kain, si kakak akan tolong bawak masuk bilik dan susun (kain baju dia la.. hehe) , eh adik pon polow sama.. ;D
~ Adik mintak air masak, kakak la tolong amikkan.
~ Dah boleh bancuh susu utk dia minum sendiri, tp ummi kena pantau la kang abis kecah dapur.. ;P
~ Tolong cuci pinggan pun boleh.. tp pinggan yg dia guna je lah.. bukan apa.. sinki tu tinggi, kang abis banjir kat dapur ngan dia2 sekali.. wakakka..
~ si kakak ni tetap peramah cam dulu jugak.. sampai tak terlayan pun hadooo.. hoho..





&




Si adik (Ammar Irfan):

2 tahun 8 bulan.. dah besar dah caye!! hihi..

~ skrg mulutnya sama banyak bunyi cam si kakak.. pot pet nya kemain lagikk.. tp pelat2 ada jugak.. 
~ pantang nampak umminya bertudung walaupun hanya berbaju tidur.. akan kuar lah ayat cenggini "Ummi, KITA nak g mana ni?? adeihhh!! (padahal umminya nak p jemur kain or buang sampah jekk.. wakakakka.. 
~ suka menyibuk time umminya bersiap (make up) akan kuarlah soklan2 "itu apa?" (pastu bila terlepas pandang abis semua tu penuh kat muka dia.. hahah
~ Kalo bab menghafal dah boleh la tp mengenal huruf tu sy tak tekankan lagi.. tp kalo bg buku bergambar dia dah boleh kenal dengan baik.. ater dah besor kan! malu la plak kalo tak kenal2 lagi.. hehe.. eh! sesetengahnya la.. mende2 yg pelik tak tau jugak dia.. ntah2 sy pun tak tahu.. wakakaka..
~ Dulu si adiknya menyusu berbotol2 sehari kan!.. skrg ni ok la.. boleh la umminya tido lena, hihi.. tu yg badan makin berisi kot :D
~ ini budak sikalang sudah pandai buli balik woooooo!! dulu kakak kenakan adik, skrg adik pulak kenakan si kakak.. adeihhh!! bila dorang berperang ummi & abah pun tak keruan! 




Ops! cukup la tu.. kata sikit jekk.. ni cam tak larat nak taip jekk.. yerla sy kan jarang update perkembangan si kakak & adik ni.. selalu buh gambo dan stori mori citer2 outing ke makan ker kan..




Selamat Bercuti Semua.. 
^_____^




Note: Thanks izan, ingatkan, tertinggal plak nama dak irfan tadikk.. heheh..




15 Ulasan:

cikmOt said...

tak aci...si adik ummi tak buh nama penuh dia...hehehe

MRS. K said...

ari ni makan nasi kandar. orang opis belanje.. huhu

MrS. F!zA said...

ouh ummi jgnlah siksa kakak suh amik itu ini..mtk tolong takpe..ekekeke

ardinihumaira said...

hehehe suh diorang buli akak skali ;p

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah kakak, posing ada gaya2 model lagik tu...makin cantik la dia

mamalieyna said...

heee..eina pun dh lama tak buat list progress camni..! baik tuk tatapan masa depan ni..heehe..

selamat bercuti..~

LYAfrina said...

comelnyerrrr:-)

suka kan bila tgk progress ank makin meningkat..
happy ena ada ank sepasang :-)

Fieza79 said...

comel tau anak2 ena ni..putih gebu kedua nya mcm ena...wahh Anis dh byk perkembagan baik dia...tk susah dh nanti kalau tmbh adik lg sorang..hehee

~Siti Hajar~ said...

sama la anak k.ena dgn anak sy, sama umur Dalia & Danies, tp Dalia ni malas sikit klu kita mtk tolong dia, mmg payah sgt, klu buat pun siap mtk upah bagai..huh!

Danies plk lasak, badan dh mkn susut, sonot tgk irfan bam bam maintain je dr dulu...hehe

♥♥syahadah♥♥ said...

suka gila dgn ammar..comel dan gebusss

mzhany said...

ena, dah besar anak dara, dah boleh tlg mama dia dah..alhamdulillah...

nieda said...

dah boleh harap si kakak

eMMe said...

anak2 dah besar, senang umminye nak uruskan kerja2 harian yg lain, anak2 pun dah pandai urus sendiri dah boleh harapla....kan Ena...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestlah anak2 ena dh besar..byk dh diorg tau..Rajin yer si kakak..hehe..irfan lebih kurang ngan Qis..klu time kita bertudung & bermakeup time tulah jugak nyibuk pakai sama.. :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cute mute jerk 2 beradik nie..geram bonda amani tengok taw...