Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 25 March 2011

Bila Si Dia Mengidam.. ^__^



Dah makan ker korang seme.. :D
Ni masih lagi dengan entry peram.. ada mak kisah? ahahhaha.. kisah kisah... :P 


Rasanya time ni kebanyakkan dah pun mengisi perut memasing, saje je lah sy tayang kasi umah tak sepi sangat..  nak kata lamer sangat tu idok ler.. ni citer masa p makan ahad lepas.. seminggu sudaaaaaaaaaa.. heheh..  huby yg teringin sangat nak makan kat situ.. alal dekat je pong... kat Santai, Tesco Ampang tapi terlupa plak nak snap nama kedai tu.. so, kita terus k gambo2 makanan je lah.. kompem tak terluir sbb dah kenyang kan!.. ngeeeeeeeeee... ^_^


Tom Yam Seafood.. sedap weyh bg tekak kami.. :D


Kg Goreng belacan.. pon sodap!! 


Ok sikit kot hak ni..
Ni Tengok pun tau kan masak apa? 
Kerapu Stim yg sangat2 diidamkan oleh si dia.. ^_^



See!! dah abis pun leh nyudu lagikk.. tangan sapa lagikkk.. si dia la.. hihi..


Makan hingga ke titisan terakhir tau!!
dah dah tu yangggg, kang tercekik tulang kanggg...
^_^


Last sekali dah abis makan, sedut ler plak Jus Orange yg cedap!!




Mana anak2 erk???? time ni kami p dating.. ops!!! haaa lebih kurng la tu kan.. anak2 kat umah Opah dorang.. sesekli kasi chance kat omak & apaknya layan diri.. leh gitu??? ehehe.. ada misi yg kami jayakan sebenarnya.. tp lom masanya lagi nak citer.. dah ready seme kami g tau la yeh!.. cehhh!! baget cam org nak tau jekk.. tak koser pong kan korang.. keh keh keh.. 









Last but not least!! 






Taraaaaaaaa!!!
Apa kena mengena gambo ni ngan entry ni pun tak tahu la... hahahha.. saje je.. maner leh huby enterprem sorang2 walaupun gambonya nampak gituw2 jekkk.. tuan umah kena la ober.. kui kui kui.. ni gambo fresh dari hp by today.. cenyum ala2 jekk.. tp nampak tak pipi tu?? huhu..




Note: Tadi p tailor kat Medan Mara, anto kain dan alter baju. sekali kakak tu cakap camni: "ena dah berisi kan skrg ni!! dulu kurus jekkk!!.. ".. terus la ai sengih2 cam kerang busukkkk.. malu malu mak! tp apa nak buat dah memg bulat pun.. dah kena amik ukuran baru dah.. tak leh guna lagi ukuran lama tu.. uwaaaaaaaaaaaaa...!! kejap je nangsi tu sbb lepas tu pekena nasi padang lagi ngan ikan bakor besor gedabak sorang.. keh keh keh.. 






20 Ulasan:

ana said...

tomyam tu memang menarik!!!!

yunz_02 said...

sungguh akak tu rabun na.. haha..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mek na ni sah dah ade bb dalam perot ni......den tahuuu den tahuuuu

Dilla Ady said...

haishhh...naik sket jek tu..dilla tgk cantik, cun jek..biarla..asal masih meletup cam anak dara gitu..

ntah2 naik badan sbb ade isi tak ena?

saje jek wat org saspen..ce citer..ce citer...

dilla pun kalu makan, suke amik set camni..sedapnye...

MRS. K said...

rehat tadi window soping smpai tak sempat nak makan..huhu.. lapar

"CT CoMeL" said...

memang menarikla tomyam tue....cam terliur jer nie...hehehhe

Mama Hanim said...

sedap tu ena.. terliur tgk tuh..huhu..

umialya said...

akak setuju ngan ulasan mek rose tu

~Siti Hajar~ said...

sy ni dok renung2 gak kot nmpk pic anak2 sipi2 ke, tp xnmpk2, rupanya omak & apaknyer bdating yer..hehe

Sedapnyer tgk sikap stim tu..nyum..nyum..terliur tgk!

mzhany said...

ena, kerapus tim itu sgttt menyelerakan uuuu, tengok pun dah tergoda...camner

kakpah said...

sesekali kena makan dua2an je. toksah bagi anak2 kacau..

ardinihumaira said...

akakkkk! malam2 ni wat dni lapo la uwaaaaaaaaa

Sham said...

ooo ni dekat hujung dekat2 tandas tu ye...dah pernah try sekali,best...yg tak tahannya penuh memanjang...

Nida said...

kalau nak tahu akak baru sat masak tom yam.. pastu bukak jer blog Ena ada gambo tom yam..hahaha...

tapi takde ler kang kung dan ikan tu.. :(

LiLy @ MumMyQiStInA said...

dapnye tomyam tu..
Best jugak klu sekali sekala kuar dating berdua jerk ni kan..kita dh lama x mcm tu.. :)

rynas said...

dah lama tak ke sini....dan baca entry rindu rasanya....tom yam tu cam sedap jer...

eMMe said...

Ena, tak ketara sgt saiz Ena tu....Ena leh control, mE tak leh kontrol la dear....tiap kali nak tempah baju, tiap kali itu la, akan amik ukuran baru, me cepat naik....nangis raung2 gak tiap kali tu, tapi, pas tu, makannnnn.....nak tenangkan jiwa, hahahaha...

ieda said...

alamak entry ari jemaat .. akak baru sempat tgk mlm nie .. dah kul 11 mlm .. lapoor balik .. adehhhhh huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

kak ina kl (2) said...

cam sodap ajer cik abg tengah hirup tomyam tu..ooo buat baju kat medan mara ek..

akak tenguk taklah berisi badan tu..kurus ajerlah kan

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

huhuhuh xmo komen apa2..sebab tension tengok makanan...