Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 15 March 2011

Bagus Bagus, Sonang Kijer.. Hehe..



Dari tadi dok open new post ni.. tapi, 1 mende pun tak kuor.. hehe.. daripada ada letrik, sampai la terputus belakan kejap.. daripada off dah on balik still kaku lagik.. haihh!! seolah2 idea terbang entah ke mana.. kalo ikutkan bila dah jarang update semestinya banyak citer yg nak di ceritakan.. tp maner ntah perginya.. yg dok lam draf tu pun maleh nak dikarang.. bior jer ler kat situ..


Sambil2 berjalan2 dari "rumah" ke "rumah".. tetiba datang si kakak, 



Kakak: Ummi kakak nak makan ayam kfc ngan bubur la ummi.. 

Ummi: Hah??

Kakak: Boleh la ummi.. boleh la.. kan ayam kfc malam tadi ada lagi dalam peti tu?

Ummi: yer tak ye la.. nanti ummi masak bubur dulu, pastu ummi goreng balik ayam kakak tu..(dalam hati bagus jugak, tak yah susah masak beria.. bubur tu menyambil je dah siap.. heheh! tau tau je umminya ni maleh skrg.. hahaha.. hampeh sungguh!)



Note: masa entry ni ditulis bubur ayam & ayam goreng bebudak tu dah pun siap.. sonang kijer kan!.. Asalnya, sy ingat nak kuar jap p kedai cari kuetiau.. nak masak kuetiau sup.. bebudak tu suka, eh sy pun suka..hehe.. tapi cancel lah nampaknya.. simpan utk menu lain hari aje lah.. ;P



15 Ulasan:

ita cutevirus said...

bagus betul la anak ummi neh..
ehehehhee

MRS. K said...

BELI JER.. SENANG CITE.. KAN? TAKYAH BASUH KUALI.. HIKHIK

MrS. F!zA said...

hihihi amboi dah cuti 3 ari ni maleh lg..hahaha.. ai pon suka kuey teow sup!

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh ..senang keje ena yeak...tu laa mood nak mkn bubur lak yeak....takpe la ena, asalkan anak nak mkn ...kite masak je la kan.....lagi2 masak bubur, senang citer.....he he he.....

eMMe said...

bubur pun sedap! anis demam ke Ena? ke saje teringin nak makan bubur, ape bahan Ena letak dlm bubur tu? kot2 leh dtg idea nak masak malam, nih heheheh~

Izan Ishak said...

untung ena anak2 suka makan bubur. mmg senang kije kan...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

dapnye bubur.......
mek na cuti lagi la ye ari ni..takpela..pengasuh pon nak cuti kan..eehhehe

kella said...

huuuu.. memang sedap makan bubur.. hari tu pun baru je buat bubur.. terpesona dengan bubur mcd.. tu yang buat sendiri tu.. :)

mamalieyna said...

hehe..anak2 memahami tu..tp best apa layan bubur kakak kan.. ^_^

Dilla Ady said...

sedapnye..untung anak2 da besau..leh tanye diorang nk makan ape..tak yah pening2 kepala pikir nk masak ape kan..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

bubur ayam pon sedap gak..mudah dimasak..sedap d mkn.. ;)

ieda said...

ermm sedap2 .. walau digrg balik pun makan dgn bubur ok lah kan .. janji kakak suke dan berselera makan :))

ardinihumaira said...

bagusnya anak2 akak :)

kakpah said...

bubur pun sodappp. kakpah suka bubur sup..

ana said...

memang sonang keje!