Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 17 February 2011

Tropical Corner


Owh... ini lagi entry basi.. berkulat dan berkarat.. erk??? makanan berkarat ker? ahahha.. suka suka jekk wat ayat kan!.. hoho.. entry ni benarnya dah lama duk lam draf tapi tak perasan tak publish lg rupanya.. ni citer sebelum kami ke Bukit Tinggi lagi pun.. kah kah kah!! 


Kami selalu la lalu lalang kat situ, tapi baru pertama kali cuba.. kat Tropical Corner, masa 14.01.2011.. lapuk sudah!! ngee..


Jom chamworing sebelum makanan sampai... 


nyampah tul tengok muke sendiri time ni.. sembap! mata merah! huhu.. cahaya kat sini kuning2 gituw, mata sy plak jenis tak tahan cahaya camni.. kalo sikit tak pe... kalo keseluruhan memg merah lah jwabnya.. huhu.. 


Dah mogok sbb kena sound pasal dok ngaco owang sebelah makan.. huhu.. bleh plak dier dok berdiri ateh kusi time tu semata2 nak nengok budak kecik pakai baju upin ipin.. fanatik sungguh!!


Ini budak pong sama gak.. asalnya si adik duk ngan ummi, si kakak duk ngan abah.. tapi leh plak dorang tukar2 tempat sambil panjat meja.. Ya Ampunnnnnnnnnnnnnn!!! rasa nak jadi hulk je time tu.. haihh!!


Menu yg pertama sampai.. sy tak berapa lapor time ni.. so, order yg ringan2 je la.. anak2 leh join sama sbb tak pedas kan!..  Fish & Chip! SedaP!! memanjang sedap.. hehe


Ni si kakak yg order.. 


Hak ni plak, masa tengok menu tak de plak gambonyer.. bila dah rasa.. erm.. pait2 cendawan gituw.. munshroom sup tropicana ker apa ntah namanya.. lupa sudah!! hoho..


Ni.. apa yek?? erm.. 



Perasan tak?? selalu jarang buh gambo air kan! lupa la nak buh.. hehe.. 



*** Tahniah buat 2 blogger iaitu Salwa dan Chugie.. Selamat melahirkan baby mereka pada 15.02.2011 bersamaan dengan Maulidur Rasul 1432H.. syoknyer..***




Note: pagi tadi sarapan ngan roti sama cam semalam. lunch ni tak tau lg nak makan mende.. makan sup je la kan.. 




9 Ulasan:

eMMe said...

cantek header baru, Ena....
i like~

wahida said...

wah...sedapnya chicken wing tu...

~Siti Hajar~ said...

ermmm...entry mkn aje skrg ni yer, buat sy terliur...huhu

Sy prsn byk n3 k.ena yg si kakak mogok, nangis & bmasam muka, cian kakak...huhu...

suka plk tgk irfan yg bam bam tu, sntiasa ceria & happy jer, agaknya klu kn marah dgn ummi pun irfan senyum je pe...hehe

Izan Ishak said...

alololo kakak majuk je. irfan plak makin bulat skrg ni~

Zue AnnaLeeya said...

hr nih ramai sgguh wat entry makan jerk... hhehhe...

ena jom join 1st GA akak...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alolo..kakak majuk..wlupon majuk muke tu ttp comel.. :)

ieda said...

hahahha duk usha org pakai baju upin ipinnn ok lah lagi dikk .. ekekek
kalau anak akak dulu selalu usha org makan .. memang panas masa tu .. dah kena marah sib baik dah x buat dah .. mcm2 hal kan

LyNn HaMzAh said...

sedihnya muka kakak...huhuhu...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sedapnya makan2...