Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 24 February 2011

Kursus Aritu Punyer Citer, Memg Dah Basi Pun... Heheh..


As' Salam..


Baca tajuk pun dah tahu citer dah berkulat kan! hahah..
Aritu pada 9-11.2.2011 sy p kursus kat Felda Residence Tekam cam entry kat SINI. Ada sesapa pernah p sini? Bg sy ok la tempatnya.. Aman damai jer.. tempat pun cantik.. Boleh la.. Benda pertama yg dibuat selepas turun dari bas adalah snap gambo.. heheh.. A'a kami p naik bas. Ada 2 biji bas pagi tu.. Tapi kursus lain2 tempat je sama.. 


Maleh plak nak bebel panjang2.. cukup la tu mukkadimah.. layan gambo je la dulu..

Ni la mende pertama yg sy snap.. ;D

Cantikkan! bg sy cantik la.. hijau je mata ni.. ;D


Bilik pun ok la ni.. selesa je.. untuk 2 org kan.. 
tv pun ada astro.. tapi tak sempat pun nak nengok tibi
jadual sangat padat. hoho

Ada balkoni sekali.. leh nikmati kehijauan lagikk.. ermm..

kat bilik ayaq pun snap... kekekekke..

mende ni yg tak digunakan.. rugi rugi rugi..


Sorang jer??? leh kenalan??? hahahha..
erm.. baju nak p kelas.. cam nak p kijer jugak.. sempoi gitukkkk!!



Ni semua pada hari pertama masa memula sampai.. dan malamnya ada night walk tp sekeping pic pun tak snap.. ater malam kan.. gelap gulita.. hp pun tinggal kat bilik jekk.. camera compact tu tak kuar2 dari beg dari sampai sana hinggalah balik.. hoho..


Dup dap dup dap time sampai kat utan
malam tu jam 11.00. masuk utan jam 11.30 dan kuar dari utan dekat jam 1.00am.. seyes mulut terkunci dari nak ber hu ha hu ha.. yg terlintas hanya ayat2 penenang hati... nasib baik jalan dalam group! kalo sorang2? mcm2 citer ada keesokan harinya.. kami kumpulan pertama yg dapat keluar dari hutan tu malam tu.. lepas tu terus hujan.. nasib baik kami hanya ada 4 group.. kalo ramai maunya jam 2,3 pg baru selesai.. sbb jalan dalam gelap hanya bertemankan lilin nan sebatang dan kejap2 nak padam tu seakan2 ada yg "blocking" tapi Alhamdulillah.. nasib baik tak padam.. kami juga tersesat dan bernasib baik ada conducter yg jumpa kami dan belum jauh kesesatan.. huhuh.. Apapun kami tetap no.1.. weeeee!! asalnya malam tu masuk hutan dan gua sekali tapi tak jadi sbb dah lewat malam.. kul baper nak kuar?? dah la pepagi ada senaman pagi kan!.. 



K la.. terpanjang sudahhhhh.. sto dulu dan jumpa di lain entry.. :D




Note: Lupa nak amik gambo ngan roomate.. huhu.. hampeh je kan!..




16 Ulasan:

Fieza79 said...

manis nya ena di pagi hari pertama kursus...itu la mana lagi room mate nya..cara tu mcm g sensorang je...hehe

wahida said...

mmg cantik la hotel tu...kat mana Felda Residence tu?

Ena said...

kak fieza79,
tu la pasainyer.. cam tak de kawan plak gayanyer tuh! huhu...

wahida,
alorr, lupa plak nak buh tempatnya.. kat Jengka, Pahang.. :D

eMMe said...

kat mane ni TEKAM?? jauh tak? cantik la tempat dia....suke....

Myra Jay said...

Cantik ar tempat nie :)

Benda alah (sabun, shampoo) tu, MJ akan amik simpan, memang tak guna tp sbg kenangan penah sampai situ :)

Izan Ishak said...

cantiklah tempaatnya ena...best tu!

LyNn HaMzAh said...

cantik la felda residence nie...syok la kalau dapat kursus kat sana...

♥ QaseH ♥ said...

ish kak kiter penah kjer cni,,,duk dept sale

LiErOSe~QiEmi said...

cantik la tempat tu...tenang je, damai je

ita cutevirus said...

cantik gak felda residence tu ek??
ari tu ade gak diorang anta brochure kat kitorang...
tapi, nampak gambar cam tak menarik je..
pas nieh boleh la lepak kat felda residence.. eh?? salah plak.. bleh la gi kursus kat sane... eeehehhe

ieda said...

uish dikkk not bad jugak residence tekam nie kannn .. :)
cantikkk permandangan dia ..kursus tmpt mcm nie rasa tenang jer kan .. walau serabut ekekkek

Mamamya said...

cantiknya Felda Residence kat Tekam ni...yg kat kampung akak tu (felda Tenggaroh)masih baru lagi...nnti lama2 mesti jadi cenggini kan.....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tekam tu kat mane ek

bila ingat2 zman belajar. time masukutan la paling takut
wuwuwuwu

yunz_02 said...

ena tpt dia mcm best jeeekkk..

: Ady :: said...

Wah.. Felda Residence Tekam nie kat Jengka kan.. tempat akak belajar dulu tue.. kitorang ada buat Dinner Club Kedari kat sini dulu.. Jengka tu memang dikelilingi hutan.. dan tempatnya keras juga.. sib baik tak der apa² kan..

Dulu maser belajar kat UiTM Jengka tu.. selalu juga buat jungle treking waktu malam.. tapi kitorang lagi dasyat.. tidak dibenarkan langsung mamakai torch light.. lilin pon nan ado.. ada tu siap ikat mata.. kecut² perut pon seronok... sangat adventure..

Alaa.. rugi lar tak masuk gua.. Gua Kota Gelanggi ker.. best tau.. kat situ gua dia berangkai²... boleh jumpa ular albino.. kelawar.. macam² lagie..

-aiDiena-

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kat mana nie kak..cantik kan...