Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 16 February 2011

Kami Makan Biasa2 Jer.. Kat Parameswara Tu..



Heheh..
Ada ker menu luar biasa?? hoho..
Memandangkan dah nak lunch kan
So, tayang gambo makanan plak.. ngeh3x..
Sendiri tayang, sendiri laporrr


Ketam goreng berlada.. wuwu.. sedap!!! masih terasa rasa kat tekak.. yum yum.. heheh..

Sotong goreng tepung.. peberet si kakak.. Nasib baik amik 5 kor jekk.. kalo amik sekilo???

Kerang ni tak daya nak dihabiskan.. sian jer.. tu pun ai je yg suka.. rasanya huby tak usik pun.. sadis tol! 

Sup ni kenkononnya utk budak2..

Siakap 3 Rasa..
memula nak pilih yg stim tp ntah naper mulut p cakap 3 rasa
Besar giler ikan ni sebenarnya tp nampak kecik je kan lam pic ni..
Huby makan sampai licin! siap cakap nak datang makan lagi.. Bila la tu?? ;P


Ai teringin nak makan Butter Prawn tapi.. udangnya time tu tak berkenan plak kat mata ni.. tu yg cancel! Tapi dok teringat2 je lagi ni.. erm..

see!! sampai nak terlena dah lepas makan.. Rasa macam nak terkeluar balik pun yer jugak.. hoho..Sebenarnya kami order utk 4 dewasa makan.. sayangnya my fren tak dapat datang dan katanya dia sampai time kitorg dah pun pulang ke pangkal jalan.. huk3x.. kalo tak silap time tu hp my fren tu dah low baterry.. tu yg tak leh dikesan.. tapi lama gak kami lepak kat situ.. dari jam 8.00 sampai jam 11 lebih gak la.. tapi org still ramai time tu.. baru sampai pun hado..




***************************************




Dah kenyang makan kami pun chow la utk merehatkan diri setelah seharian berjalan.. huhu.. dan gambo2 kat bawha ni semuanya kelam2 belaka.. huby kekenyangan sampai tak larat dah nak bukak flash.. hahahha.. seyes memg kenyang sampai ke esoknya.. heheh..


 Nak jugak tu posing.. ngeh3x..

bebudak ni tengah tiup buble yg beli kat deretan kedai kat situ.. tp disebabkan x on kan flash.. talak nampak lorrrr... hoho.. dah la serabai yg amat si kakak malam tu.. sy plak dah abis stok baju.. Masa memula sampai kat Melaka, huby ajak p cari baju, tapi ai malas plak.. pakai je la yg ada tu.. hahaha..



Tu je la citer kami kat melaka..



Time ni kami bermalam kat Motel Bukit Serindit jekk.. Asalnya kami nak cari resort kat belah2 Medan Ikan Bakar tu.. tapi tak jumpa2..ada ker tak der ek??? last2 terjumpa Motel tu.. boleh la.. satu malam je kan!.. nanti kalo rajin sy upload gambo.. kalo tak?? yilekkk!! kui3x..




~ auto post lagi!!! ~


16 Ulasan:

☆ lieya latif ☆ said...

sodapnye laaa ena oiiii...ade lieya pegi bagan lalang sabtu ni kang hahahaahahah.....saje buat org kecur disiang2 hari nie.....tak tahan tgk ketam tu.....nyum...nyum....

Echa said...

waa.. datang melaka sbb nak makan ikan bakar je ke... tapi bes la.. dah lama tak makan ikan bakar.. teringin jugak ni... kat parameswara tu memang ramai orang yg datang... sedap kan?? hehehehehe

mamalieyna said...

wow...enaknya makanan kamo! huhu...seb baik lepas lunch..hee..~

kakpah said...

4 orang punya makan kena habiskan dua orang. mmak oi.. dah tak muat dah perut tu..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wow..semua menu pon nmpk menyelerakan..yummy..yummy.

LyNn HaMzAh said...

kat parameswara tu makanan sedap2 gak...lynn dah pernah try dah...harga pun berpatutan...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

oo patutla byk benor ordernye
member tak jd dtg upenye yehh

sedap nampak ketam tu

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

oo patutla byk benor ordernye
member tak jd dtg upenye yehh

sedap nampak ketam tu

~Siti Hajar~ said...

terliur sy tgk k.ena tayang makanan tuh, semuanya my peberet tau..hehe

Gieyana said...

Sedapnya tgk makanan semua tue..::)

monalea said...

ketam n kerang.sedap tu...

Fieza79 said...

nyum2..sedap ketam tu..kami baru lps mkn semalam...

Nana said...

yallah sedapnye
ish ni yg wat tingin nk g melaka lagi nih

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah sedapnya kak....nak itut..nak itut...

~aSHa~ said...

lawa gambar yg kerang tu...

alainasofni said...

ena...amber laa fren mu itewkan..
huhuhu
sori yer darling, mmg sgt2 kempunan tak dpt jumpe malam tu..
maybe mmg rezeki kome kene habiskan mknn tuh ..hihihi

nanti nak dtg, calling awal2 yer..