Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 4 February 2011

Dah Selamat Sampai ^____^



Salam..


Alhamdulillah..
Dah pun sampai semula ke umah.. ;D
Lebih kurang jam 5.45 pm petang semalam selepas bertolak dari sana jam 10.15am.. Semalam cuaca elok je.. Cuma banyak juga la kenderaan yg mungkin kembali semula dari percutian.. Elak jammed pun ye juga rasanya. Agaknya mereka2 tu pun pulang bercuti awal dan kembali disaat warga kota berpusu2 ke kg halaman masing2.. Erm.. dan memg banyak kenderaan dari arah bertentangan dan platnya kebayakkan dari kota la.. Semua pakat menziarahi keluarga sempena cuti2 CNY ni.. ^_^


Bas pun banyak juga.. pertama kali balik kg.. dipertengahan perjalanan tersusun 6 buah bas di depan dan dua buah lagi di belakang kete kitorg..scary je!! huhu.. Nak memotong memg tak mampu la.. so, follow je la selagi bas2 tu tak berhenti mana2 perhentian.. Dan sepanjang perjalanan kami semalam, ada 1 bas terbalik dan 1 bas terbabas ke dalam semak du lorong bertentangan.. Bertambah2 la seram kami kaum hawa dalam kete tu.. huhu..


Akhirnya kami lega bila selamat sampai ke destinasi kami.. Alhamdulillah.. Thanks atas doa kawan2 semua.. (",).



Sepatutnya harini sy follow huby ke Tanjung Karang (jerr) tapi tak tahu kenapa malam tadi rasa tak sihat pulak, sakit kepala, batuk2 (dari kg lagi) dan bisa2 badan.. tak dapat tido sampai ke pagi.. Lepas solat subuh tadi baru dapat lena.. So, memg tak larat la nak follow huby.. Ni pun masak bubur je utk 2 beradik tu.. tak larat dah nak buat beria.. Si irfan pun sama, malam tadi muntah2 lg.. jadi berehat jer la kat umah ni. Sian pulak kat huby sbb huby memg harap sangat sy ikut arini.. huhu.. 



Ops!.. panjang betul karangan sy arini.. rasa dah lama tak buat n3 panjang cenggini.. hehe.. :D






6 Ulasan:

yunz_02 said...

alhamdulillah slmt smpi.. :)

Izan Ishak said...

alhamdulillah...dah selamat pun ena sampai umah ye...moga cepat2 sembuh ye ena! jgn lupa makan ubat tau~

Mama Hanim said...

Alhamdulillah.. ena dh slmt smp ye.. kami plak masih kt kg, mood cuti lg..

moga cepat sembuh ena, take care k..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alhamdulillah..dh selamat sampai..

Ena erk yg pandu keta??

Fieza79 said...

alhamdulillah selamat sampai...mesti byk kenangan best sepanjang kat kg ni..

rynas said...

alhamdulillah dah sampai. akak masih kt kg esok baru nak lik KL..harap2 tak jam sangatlah