Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 13 January 2011



Tengahari sudaaaaaaaa.. patut la krok krek krok krekk.. laporr!! tadi pagi bekpes ngan roti sekeping jek.. huk3x.. seyes lapor ni.. nak kuar awai lagi..adeiii.. ok tutup citer.. hoho.. sbb nak citer mende lain sebenarnya.. ngeee.. intro je tu.. weeeeee!!




Meh cuci mata baca dialog kat bawah nie:


Ummi: Ummi panggil irfan abang la yeh pasni
irfan: Abang? Naper? 
Ummi: Sbb Irfan kan dah besar, tengok tu.. lagi tembam dari kakak, boleh la panggil abang pulak..
Irfan: Hah?? Alaaa.... tak nak..


Ok tak per.. kita tukar soklan:
Ummi: Irfan nak adik tak? wink wink **
Irfan: TAK NAK?
Ummi: Naper?
Irfan: Irfan la adik.. Irfan tak nak abang (maksudnya tak nak jadi abang la tu..hoho)




Note: Selamat la kamu ngan title adik tu wat masa nie..sbb next time mungkin bertukar.. lalalala.. ;P 
InsyaAllah.. :D





18 Ulasan:

baincardin said...

chop! ^_^

ardinihumaira said...

hehe.. dia rasa cam berusia kut panggil abang ;p

eMMe said...

uits, Ena nak masuk 3, tak terkejar mE, hehehe...

LyNn HaMzAh said...

hehehehe...buat masa nie dia x nak la kut...tp bila dah ada depan mata org lain usik pun dia marah nanti...

mamalieyna said...

eh..ena ni berkias2 ni dah berisi ke?..weiii..praktis panggil abg lak kt irfan ni..kalau betul..congrate! ^_^

Fieza79 said...

hehee...sweet je irfan...dah ada ke nie Ena..berahsia pulak..

Izan Ishak said...

eh..eh..izan ketinggalan ketapi la plak ni ena. apa2 pun nak ucap tahniah laju2!

Ena said...

baincardin,
opocottt! ;D



Dni,
hehe..



eMMe,
Sempat lagi tu.. ;D




LynHamzah,
Mungkin ye kalo adik sendiri
tp kalo baby lain dier pernah lepuk tau lyn.. sia nak cucuk mata lagik.. hoho.. scary!



Mamalieyna,
hehehe.. Lom lg buat masa nie.. InsyaAllah..


Fieza79,
hehe.. lom lg kak.. saje je kasi hint dulu dan nak tengok apa kata si manja yg chubby tu.. :D

Ena said...

Izan,
eh! Lom lagi lorr.. simpan dulu wish tu.. hehe

zura@iwan said...

kita dh mkn..kenyang sudah..mkn kt paparich..hehe..

hahaha...tukar la plak x mau jd abg..sbb mama nk kasi adik..hehe...

nza said...

masih xpuas mane la tu...farouk pn xnk adik ttp minta abg...camne tu?????

~~*Lady Salwa*~~ said...

Ai, irfan dah nak tukar status ke nih?? hehe

aiDieNa said...

Lum ader adik.. tu pasal tak der feel nak jadik abang.. kasik kuar itu adik dulu.. abang akan datang dengan sendirinya.. ehehehe... mesti lagi terujer dia biler dapat tengok adik baru..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alolo..sweetnye Irfan..Takut nnt ummi dh x sayang yer.. :)

aibaks said...

ngeh3.. awat berebut nak jadi adik ni..?

Dunia Mayaku said...

lum lagi nanti bila tengok perut umi dah kembung automatik dia faham and bahasakan diri abang...

mzhany said...

erkkk adakah ena..?

hehe tahniah ;)

**tetibe je kan...**

rynas said...

coming soon yer Ena..chayok..chayok