Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 3 January 2011

Sama Juga Masuk Lewat Sikit Di Hari Pertama Bekerja 2011



Salam..


Baru sampai opis dalam sejam yg lepas.. settle kan apa yg patut sambil sempat BW sikit.. heheh.. Bukan apa.. semalam seharian tak BW.. huhu.. Harini, ramai yg sibuk hanatr anak p sekolah kan! ada yg baru pertama kali dan ada yg baru nak daftar sbg student lama utk tahun baru.. ermm mcm kami la tu.. hehe.. Kami masih hantar si kakak di sekolah yg sama.. PASTI sbb itu saja yg terdekat dengan umah pengasuh. Ada juga keinginan nak hantar ke Tadika yg lain, tapi jauh dah susah nak uruskan transportation pergi & balik si kakak. Kami sendiri nak jemput & hantar adalah sangat la susah sbb sy di KL dan huby di Wangsa Maju.. sedangkan kakak di Taman Muda, Ampang. Terdekat dengan tempat keje kami juga jauh.. susah nak pantau.. Apatah lagi si kakak yg sangat la ramah mulutnya dan tak tahu takut dengan org sekeliling.. Bahaya kami rasa nak lepas kan dia ke tempat lain dengan gejala yg melanda hari ni.



K la.. panjang pulak mukkadimmah utk entry pertama di hari bekerja 2011.



Note: Si kakak masih belum mula sekolah lg arini, InsyaAllah.. esok sbb arini masih dengan sesi perdaftaran lagi.. 




27 Ulasan:

ciK mOt ©™ said...

hehehe...lewat jugak ye ena???

nieda said...

seronok dgr ibu2 yang hantar anak daftar hari ni.

ardinihumaira said...

wah kaka dah nak sekolah :D

LyNn HaMzAh said...

baru pendaftaran yer ena...tak per la stay kat school yang sama...sama jer dengan qistina...

☆ lieya latif ☆ said...

betul tu ena...yg penting senang dan dekat ngan pengasuh...moga dipermudahkan segala urusan yeak....

lieya pun anta mia mija ke sekolah lame....tahun depan la amerase nak cuti2 ni sebab miadah masuk darjah satu hihihi

umialya said...

akakpn hampir2 terlewat, hujan lebat n 'jem' yg tak di sngka2.. mklm le memasing guna keta hari ni.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hapie new year akak...rindu dekat akak...setaun dah kita xjumpa..hahahahah :P

**sHiKinn** said...

selamat bekerja di tahun baru..hehhe

rATu kEBaYA said...

selamat thn baru... 1st day keje untuk tahun baru ye.. takper terlambat yg penting sampai di opis..

MAMASYAZA said...

akak pun semangat berkobar2 nak masuk ofis awal, tapi tak daya dengan keadaan pagi tadi yg jammed teruk n hujan. merah menyala jugakkk ari ni

MrS. F!zA said...

td pgi htr n daftar nsib tk lewat.. tu lah org siap2 byr ni kami bru byr pgi td..hahaha

Izan Ishak said...

takpelah ena..yg penting tempat belajar kakak paling selamat n dekat ngan umah pengasuh dia.

insyaAllah..thn ni kakak dah 6 tahun kan. sure dia lebih happy sbb dah selesa belajar kat situ

nza said...

PASTI bagus gak utk anak2 cz byk doa2 yg diajar pd anak......

~aSHa~ said...

sy pun ingat nak anta anak dekat dgn umah pengasuh, jimat pun jimat..last2 hUBby suh anta kat satu tempat je...transit tmpt sama je...tapi mahal skit la...

aibaks said...

haha.. hari pertama da lambat?hehe.. sok start skool da yek? belajar rerajin ye

chugie said...

nilah pengorbanan ibubapa kan, sanggup dtg lewat ke opis demi anak2..

owh, kakak masuk PASTI ye? sy pun dh plan nak masukkan sekolah PASTI juga utk fatin nanti.. walaupun lambat lg masa tu ekekek;P plan awl2 bagus kan? :D

Anonymous said...

Semoga Anis belajar rajin2 dan dpt keputusan baik..amiin!!...dr. Hubby

Ain said...

danish hari ni pergi sekolah dekat pukul 8 pagi, nasib baik lah 1st day ada sesi ceramah dulu, kalau tak niaya kena denda...

besar sungguh dugaan ibubapa berkerja ni kan, bila anak dah masuk sekolah memang kelam kabut kita nak manage...

NM02 said...

hari ni banyak citer pasal anak masuk sekolah. suker baca citer pasala anak2 mereka.

jalan jem teruk wooo hari ni. nak sajes le kat PM supaya cuti umum diberikan bila hari pertama masuk sekolah. aci tak??

Mamamya said...

tahun ni pengalaman pertama akak anta anak2 ke sekolah....xcited tgk anak2 pakai uniform.. :D

tp arini dia org cuti sbb semalam dah start sessi pengenalan...esok baru sekolah spt biasa...smlm adik menangis masa nak kene tinggal...harap2 esok dia ok lah hendaknya....

Dilla Ady said...

ena...ketinggalan ketapi sket...hepi beshday hokay..smoga panjang umo, murah rezeki hepi slalu..

wah...siyes tak nmpk cam 31 tahun!

slamat tahun baru!

LYaFRINA said...

hehehhe iasa r tu.. kat sini plok, spnajang 2 minggu ni lewat msuk iasa r.. sbb musim hujan + jalan jam y amat.

eMMe said...

Selamat Tahun baru 2011 Ena n famili, baru leh komen2 kat blog Ena
pagi tadi bz, ni petang skit baru leh jenguk2 ke blog kawan2....

rynas said...

samalah kita lewat juga pagi tadi huhuhu

Asrul "iLham" Sany said...

selamat berkerja n antar anak2 sekolah...

saya gak masih kerja di rumah, ingat cuba keje di luar pulak tahun ni ;)

ana said...

namanya pun pompuan...keje ngan urus anak2 kita yg buat.

Mama Hanim said...

semlm cuti lg..hantar hanim reg tadika.. hr ni pn masuk lwt skit..huhu..

slmt bekerja di tahun baru ena..