Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 19 January 2011

Pernah Tak?????



Salam..


Selamat Pagi..


Pernah tak korang plan sesuatu tapi last minute korang terpaksa batalkan walaupun semua benda korang dah prepared? tinggal nak pergi je lagi..Tak kisah la pergi mana pun.. kursus ke, jalan2 ker, vacation ke, apa2 je la.. Pernah tak? Tapi ianya bukan disebabkan berlakunya Kematian or kesihatan yg kurang memuaskan.. Itu memg tak dapat dielakkan la kan.. Tak kan nak pergi jugak kalau kes mcm tu kan.. Selain dari sbb2 ni.. ada tak korang terpaksa batalkan? Erm.. rasanya ada kot kan!.. 


Itu lah yg dikatakan.. Kita hanya merancang tapi DIA yg menentukan..


So, terpaksa la terima kan kalo mcm tu.. tapi mesti ada juga rasa terkilan kat hati tu kan!.. Sbb sedikit sebanyak kita dah bayangkan suasana tu.. Perasaan ingin tahu tu sangat tinggi dan mestilah ada rasa mcm berbunga2 sikit kat hati tu kan!.. bila last minute terpaksa cancel.. terus rasa... frust nyer!!!  kan kan kan!.. ;P



Note: Eh! pepagi dah bukak topik mcm ni.. haihhh!! Eh! korang, entry ni tak de kena mengena ngan sy tau! hihi.. harap2 plan kami tu berjalan lancar la.. kalo tak.. ai mogok sebulan! weeeeee!!





27 Ulasan:

ciK mOt ©™ said...

selamat pagi ena...

MrS. F!zA said...

ouh ni mesti nk gi holiday ni..ekeke

k.ena, fiza mmg tkleh ar bab2 cm ni..kompom nanges + hangin!!! hehehe

yela dhla kta ni jnis suka bygkan sebelum smpai..tu yg frust kalo tk jd..haha

☆ lieya latif ☆ said...

penah gak kene ena...mmg frust lain mcm tauuuuu...kalo ngan hubby mmg dah merajuk2 dah aku hihihihi......

mamalieyna said...

pernah pernah pernah! mmg frust bebenor..rasa nak tunjuk perasaan je pastu..huhu... terpaksa jd budak2 kejap..ekeke..

morning ena!

NzA said...

mmg frust gilerrrr kalu jd camtu.

LYAfrina said...

pernah...
smpai frust sgt2.. ingt satu kisah tu.. smpai menangis jugok ..hihihi... ye la.. dh plan kemain lg.. mmg berharap... tp last2 ttunai gak.. cuma lambattttt sgt.

itulah y dikatakan, kita hanya mampu merancang, tp tuhan y menentukannya.

Nana said...

penah jadi kak...
tu stiap kali nk g oliday risau je..
kot anak tiba2 tak sihat ke kan..
terpaksa la batal...
sebab tu la bila dekat2 nk oliday
memang jaga btol2..
jgn kasi kena ujan takut demam..
jgn mkn bukan2 takut cirit birit hahha

yunz_02 said...

ohh harus la tension ena.. sb benda dh plan of course excited. skali kemain excited x jadik plak.. :(

hehe.. nk pegi honeymoon yeeehhhhh..

aibaks said...

hehe.. ingat de kene mengena ngan ena... tapi biasa la.. sekali dua tu de gak kene.. cam ena cakap..kite rancang Dia tentukan..

MAMASYAZA said...

penah gak, mmg rasa frust sgt, tapi kena ingat, itu cuma perancangan manusia, kita tak tahu perancangan tuhan, ada hikmah disebaliknya

LiErOSe~QiEmi said...

errr.. penah ke tak erkk.. macam pernah.. hihihi.. lupe sudaaa

eB ezrin said...

pernah... sedih tau :(

eMMe said...

Salam Ena, ala mE biasa la kene cam tu, so, tak kisah n takde hal la..hehehehe...

Mama Hanim said...

penah gak cmtu.. sedih.. tp redha je lah..huhu..

LyNn HaMzAh said...

x pernah jadi pada lynn...tp kalau terjadi kita mesti fikir positif sebab segala ketentuan telah ditetapkan oleh ALLAH S.W.T...

ieda said...

pagi dikk
huhuhuh banyak kali dikkk nak2 kalau mender tu plan ngan hubby .. sokmo kena cancel sbb dia selalu ada hal ..
kalau dgn akak x berapa kecewa .. tapi bila libatkan anak2 .. kasihan tgk wajah mereka ..:)

Izan Ishak said...

pernah jugak ena. tapi mmg ada perasaan kecewa sikitlah. cuma kena fikir balik, apa yg berlaku tu mesti ada hikmahnya kan~

Fieza79 said...

mmg penah pun...mmg terkilan sgt kalau yg di plan kan tak menjadi sebab selalu kita dh bayang kan yg best2...

Redbloodsnow said...

zie pernah in that situation kak E. Sgt nyakit ati wooo. time zie nk gi photoshoot. alih² dillah last minit x nak bagi zie pergi..

padahal mule² bagi. n preparation utk gi shoot mmg dh ready suma. Alih² zie terpaksa batalkan. Nasib baik x bercontract...cittt

~~*Lady Salwa*~~ said...

rasanya setakat ni tak pernah lagi kot... hehe

mudah2an segala yg akak rancangakan tu akan terlaksana...

Kaseh NazLieza said...

wahhh..akk nk g vacation ea...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bab bercuti lum penah la..hehehe klu kena kompom meraung..huhuhhuh..wah akak nak g holiday nyek..jangan lupa belikan FM tuk eida nyek...lalalalal :P

Dilla Ady said...

tak penah pulak dilla kena camtu..

kalu yg macam kite da plan nk pegi, dua tiga hari sebelum tu terpaksa cancel penah la..

tp kalu on the spot ari tu nk pegi ari tu cancel blum lagi la..

kalu kena camtu, konpem depan org senyummmmmm...belakang org, nangisssss...huhuhu...

ita cutevirus said...

penah sangat la ena....
bukan skali.. slalu je... frust tau!!
haa!! plan ape tu?? nak ikut!

chugie said...

pernah.. sy pernah plan cun punye ngn kawan2, last2 minit ade yg cancel.. terus jd x cun!

kella said...

weee... jgnlah sampai mogok sebulan...

hehe.. insyaAllah.. minta pada Allah.. moga semuanya berjalan lancar.. moga apa yang dirancang berjalan dengan baik diberi kemudahan.. insyaAllah.. :)

lily@mummyQistina said...

Pernah gak terjadi kat kita..mmg frust tahap gaban.. :D

Moga plan Ena menjadi..kang ada yg mogok sebln nnt.. :)