Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 23 December 2010

Xciden



Eh! bukan sy yg xciden.. Nauzubillah..



Ni haaa... nak citer kisah pg tadi.. ;D
OTW dtg kijer pagi tadi.. kami kuar lebih kurang 6.45 camtu..
Agak kelewatan tp memandangkan still cuti sekolah.. still ok la kan
Setakat ni hari2 ok je la.. TAPI..
Tapi lagi.. hahha.. suka sangat guna ayat tapi tu kan! haihh!!
Dalam dok mamai mamai sbb ngantokssss tu.. 
Tetiba kete slow dan jammed! terus la Mata ni segar 
Pastu huby pun cakap.. Owh patut la.. Jammed tiba2


Ada xciden rupanya.. Sian.. Motor dan kete di laluan sebelah
Nampak lelaki terbaring kat atas jalan..
depan sikit ada 1 kete yg dipandu olh sorang wanita berbaju kurung (skema plak ayat.. :P)
Nampak pompuan tu mudar mandir.. dan cermin ketenya pecah..
Mungkin nak g kerja cam kami jugak 
Kami tak leh tengok lama2 kan bertambah jammed
Tu pun sempat tgk sbb kete depan slow dan biasa la.. 
kes mcm ni bertambah jammed
Bila semua dok pakat nak tengok! 



Gambor lebih kurang cam kat bawah nie.. tapi bukan sy yg snap.. PINJAM Jer..



Tapi bukan kereta macm ni tadi.. dan kejadiannya keadaan masih gelap!





Pinjam gambo ni dari SINI



Gambar mangsa?? owh.. tidak sanggup nak search & masukkan dalam "umah" ni.. Snap jauh sekali.. huhu



NOTE: Kalo sy la kat tempat tu.. maunya Trauma.. Apa la nasib penunggang motorsikal tu.. tak bergerak2 dah.. tapi msih baru terjadi sbb ambulans belum sampai. Moga kita semua dijauhkan dari apa jua kemalangan..





15 Ulasan:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aduh menakutkan la kan..huhuhuhhu

LYaFRINA said...

kat pjlanan lya ke ofis pon slalu excident.. sbb ramai y keje kat area pelabuhan kan.. xcidentnya kat jambatan bukit kuang la... skrang bru start nk besarkan jambatan.. ntah bila siap...

lya ngeri tgk eksiden.. mmg xleh tgk, kalo ttgk nk buat camne

LyNn HaMzAh said...

huhuhuhu...moga dijauhkan...

wahida said...

nauzubillah...semoga kita semua dijauhkan dr segala malapetaka...amin...

Ana Suzana said...

ana pun bkn berani sgt kat jalan raya ni.. masih seram sejuk time mandu.. selaluuu tgh cermin kiri kanan dpn blkg, kadang2 org lain punya salah kita yg terima akibat.. huhuhu

Mama Hanim said...

kt bandar kecik mcm sini pn byk gak.. jln plak dh sokmo jamm sbb bt jln keretapi dlm bandar..huhu.. semoga kita semua sentiasa selamat hendaknya..

chugie said...

seram bila nampak accident camtu kan? lelebih lg nampak ade org terbaring kat atas jalan.. sure akan tertanye2 ape lah jadi pd si mangsa yang terbaring tu.. dan yang paling buat sy takut, kalau2 mangsa tu kite kenal.. aduiyai... risaunye sy! mintak di jauhkan lah..

ardinihumaira said...

dni pernah tengok mayat atas jalan.. seram seminggu rasa macam teringat2 tengok mayat. apatah lagi yang melaluinya...

Fieza79 said...

huhuu tgk kes2 accident ni tingat kenangan accident teruk tempoh hari..seb baek masih bernyawa hngga ari ni...huhu tragis..!

MrS. F!zA said...

pernah 2x tgk org lepas eksiden dpn mata.. balik 2,3 mlm jgk tkleh tido..

zura@iwan said...

sll jammed sbb org henti nk tgk kan...tu la btmbh jammed..hehe..

semoga x de la yg teruk kan..

nza said...

menakutkan...minta2 dijauhkan.....

aibaks said...

berhati2 la semasa memandu ye..walaupun bukan kite yg xciden..tapi stil kene berhati2 gak..

Izan Ishak said...

ena, hubby izan pun selalu cerita banyak kali dah pagi2 mesti ada accident on the way ke b.pahat. ada sekali tu jadi depan mata dia plak tu. mmg menyeramkan bulu roma jadinya~


nauzubillah...minta2lah kita senua dijauhkan dari kejadian cam ni kan~

~~*Lady Salwa*~~ said...

tu la, kat sini pagi tadi hujan agak lebat jugak... risau je kalo ada xcident...

memang bahaya jugak naik motor ni... mudah2an penunggang motor tu selamat la...