Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 9 December 2010

Wah... Senang Hati Ye Kamu Kakak Kena Tinggal



Salam..  


Arini agak kelewatan keluar dari rumah... nak kata bangun lewat tak jugak.. tapi memg tak sedar masa tu berlalu.. nak2 bila kehujanan pulak kan! tau2 je dah 6.45 dah.. nasib baik musim cuti sekolah.. kurang la sikit kereta di jalan.. kalo tak.. kuar time tu kompem sangkut.. hehe.. cam baju pulak kan! main sangkut sangkut!.. ;D


Arini si kakak ditinggalkan bersama mak ciknya, adik sy yg datang pada ari selasa lepas.. tapi si adik biasa la dihantar ke umah "Ibunya".. sbb takut adik sy tu tak terkejar nanti nak melayan 2 karenah anak saudara yg sangat aktif tu.. lagipun, saja je kasi si kakak temankan mak ciknya tu.. mesti boring sorang2 kan! ada la teman menyembang.. Boleh jugak si kakak ulangkaji apa yg patut dengan makciknya yg keje sbg cikgu.. walaupun makciknya cikgu sekolah menengah..


Eh! nak p beli sarapan jap.. nanti kita jumpa lagi yeh!.. ;D





Note: Si kakak tu seronok la tu.. dok umah masa ummi & abah tak de.. sbb boleh tengok kartun & cd sesuka hati.. padahal ummi nya awal2 lagi dah cabut semua wire yg tersorok dek pandangan mata dier.. muahahhaha.. eh! kesian..
tapi tv lg 1 tu tak di cabut pun.. sbb yg tu tak de astro, so kurang la sikit cerita kartun nya kan!.. hehehe



15 Ulasan:

ciK mOt ©™ said...

hehehe...pandai umie ek...

ena kalu bleh jom chat kat fb jap

Izan Ishak said...

wahhh...sonoknya kakak tinggal ngan makcik kat umah ek...boleh main puas2~

mamalieyna said...

issh umi ni..kejamlah..sesekali kakak nak layan kartun puas2 pun tak bleh..hehe..

~aSHa~ said...

leh main cikgu2 dgn makcik....cepat membaca lepas ni

LyNn HaMzAh said...

kesian kakak...tp mesti ada sebab umie buat macam tu kan...hehehehe...

LYaFRINA said...

heheheh.. kaka tgk wanita hari ini la...

☆ lieya latif ☆ said...

alahai...comelnye anak dare ena nie....serba serbi pink hah heheheh...

wah wah syok laa die dok umah arini....enjoy laa die yeak ena....ooo adik ena cikgu yeak...untung laa...dpt ajar anak buat sikit2 kan...

MAMASYAZA said...

memang cute la sikakak ni, macam maknye jugak cute

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cute sangat kakak nie taw....geram untie pepel tgk ...cantik la beg kakak...amani nak pinjam bleh??? :P

Fieza79 said...

sonok ye kakak kena tinggal...nanti harus pndai dan bijak..hehee takleh tgk tv just kena ulangkaji je...pndai2 ena...kena tgal kan selalu dgn 'cikgu' pon ok jgk kan...

pepel pulak cat kali ni..lawa..!

~~*Lady Salwa*~~ said...

Alor, sian Anis ye... tak leh gak tengok tv sesuka hati ye...hehe

Dilla Ady said...

eh...da umah baru la...santek!

santek ar kakak...cam princess!

~Siti Hajar~ said...

alo ummi ni kasi la can kat Anis tgk tv time ummi xde, cian anis bosan nanti, bkn takat Anis je bosan, makcik pn bosan gak tau..

cantik rmh baru k.ena, maintain pepel gak yeh..

Kaseh NazLieza said...

oh...umi smpai hati taw..uhuu

ardinihumaira said...

meh dni g duk ngan kakak meh :D