Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Sunday, 19 December 2010

Sejenak Kerapu Eh Merapu!!



Salam..


Ngah watper korang???? lunch together2 ker? hihihi.. Bagus2.. Ari yg sangat sesuai bersama2 keluarga masing2kan.. dan sy???? tak nak tanya?? tak pe.. cam biasa la.. sy nak gak bg tahu.. ;P sy sedang memasak sambil mengetip jari di keyboard ni utk entry nie... muahahhahahha... percaya tak? sy ulang taip... Percaya Tak???? ekekekekke... Sila Percaya.. :D   tapi kami hanya makan bertiga sajork!! huby kijer cam biasa la.. ok la dari kena makan sorang2 kan.. huhu.. kesiannya.. meh sini meh.. makan sama2 ngan kami.. :D



Ala.. ramai kot yg wat peel cam sy ni... bukan masak beria sangat pun.. skrg tengah goreng ayam je lagi.. yg lain dah masak dah.. cuba la time tengah tumis rempah bagai tu.. ada berani nak mengetip kat sini??? hoho.. saje cari masalah la tu kan!.. Idok ler addicted sampai begitu ye kawan2.. huhu



Ni pun sbb lappy ni dekat je ngan dapur.. saje je ngetes org kata.. Blh dengar dan bau apa yg sedang kita masak.. kan kan kan!!!! ngeeeeeeeee... eh! pesal la sy cam merapu ni kan!.. hahahhah... saja je ilangkan bosan asyik ngadap kijer umah je kan.. harus la layan meroyan kat sini sat.. lg  pun cam dah lama je tak merapu kat sini.. ekekekeke..



K la.. sambil mengetip sambil menggoreng, maka gorengan juga sudah siap.. so, time to eat!!! hohoho... 

 

Dsc00802

Owh.. Timer kasih pak google.. ;D




Note: Masak simple je arini.. 
Bukan ker ari2 pun simple jer ker? hehe
Masak sup ayam yg di request 
oleh si kakak bersama ayam goreng 
kesukaan 2 beradik tu.. Ummi??? 
rasa nak makan maggi goreng la.. 
boleh???? lalala..



5 Ulasan:

eMMe said...

WOW~Cekap di dapur la Ena, sambil masak, sambil ketip2 kat kibot yea
i masih sowang ni
tunggu panggilan mR HuB suh amik kat Putrajaya Central...hehehehehe...tak sabar nak together2 auuuu~

Ena said...

emme,

wahhhhh.. dating time!!! i loikeeee too.. tapi apakan daya.. togather2 ngan anak2 je la.. huhu..

mzhany said...

owhh ena, lama sungguh tak makan meggi goreng...

heheh, hany pun try jugak smbil goreng2 tuh ngadap lappy nih, ahaha tapi MZ dah start jeling jeling dah...hohoo xleh nak jadi multitask mcm ena ;)

nza said...

sesekali pekena maggi sedap gak...

Ena said...

Hany,
hahah.. ni huby tak de blh la menyambil tau hany.. heheh..


nza,
sudahnya magi goreng tu tinggal angan2 je.. tiba2 malas pulak.. kui2..