Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 8 December 2010

Nasi Ayam



Masa utk makan tengahari pulakkkkkkkkkkkkkkkk!! hehehe..  ;-p
Entry ni masa masak hari ahad yg lepas.. huhu.. percubaan memasak seperti dibawah




Yeayy!! kfc!!!








terang tang tang.. makan kat situ kan!..
pandai je kata masak.. huk huk huk.. jangan mare.. hehe.. saje je.. sbb rasa cam nak makan kfc jekk.. tu la tujuan sebenar.. ngeh ngeh ngeh.. ;P







Kat bawah ni menu sebenar:
^_^








Ayam Goreng Berempah (tapi daun kari nan hado lam stok plak) huh.. nampak semacam plak.. terlebih garing sampai nampak cam nak hangus kan!.. owh!! nampak je.. lom hangus lagi tu.. wekekekekke.. cover la konon padahal leh jer nampak.. ngeh ngeh ngeh.. 





Sup ayam yg oily la on that day.. bawang goreng pun tak buh sbb huby tak suka.. huk huk huk..







&





lauk2 tu di makan bersama:




Ni je la ropa nasi ayam ku di hari itu... nan hado cili, salad or sauce yg biasa makan ngan nasi ayam.. sbb masak apa yg ada.. dan kalo buat pun bukan budak2 tu makan.. Ayam, nasi & sup sudah cukup buat dorang.. sonang kijer kan!.. hehe



ops! resepinya dari SINI  utk nasi dan supnya tapi utk ayam sy buat je yg sy biasa buat sbb sos yg dimaksudkan tu tak pernah beli lagi..



Note: Next time leh buat lagi sbb kata huby menjadi la.. cuma nasi tu ada masin2 sikit.. muahahhahaha.. masin tang kuah sup so, lupa nak terai dulu sebelum buh lam nasi masa masak.. kui kui kui.. 





11 Ulasan:

eB@mamaAerish'n'Aed said...

sukerrrrrrr... >_<

ardinihumaira said...

tok aciii..
dni lapo nieyh.. hu suap dni kak!

ciK mOt ©™ said...

nok jugak...lappooo

LYaFRINA said...

nasi ayam lya just kuah, nasi & ayam..

xde sayur n sos.. sbb fain x mkn.. heheheh

LyNn HaMzAh said...

nie entry kedua tentang nasi ayam hari nie...nampaknya weekend nie lynn kena buat nasi ayam la juga...terliur tgk nasi ayam korang...huhuhuhu...

Dilla Ady said...

beznye nasik ayam...harus ke ai order mil n mak punye?

dush..dush...masak sendiri la!

hihihih...

chugie said...

terkejut tengok kfc tu x sama ngan tajuk. rupa2nye menu nasi ayam kat bawah.. emm bestnye tengok sup ayam tu.. dh lh sy tengah baruk dan selsema ni..

Ena said...

eb,

huhu..malu pulak sbb eb pandai masak kan!.. sila beri tunjuk ajar.. hehe



Dni,
meh sini meh.. akak suapkan.. nge

Ena said...

cik mot,
kalo izan buat lagi sedap kan!


Lya,
eh! sama rupanya kita yeh!.. heheh..


Lyn Hamzah,
alahai.. tak pe tak pe.. nanti buat yeh!.. mesti lagi meletup!.. :D

Ena said...

Diila,

yer la yerla.. ena surrender la ngan dilla sbb ena tau dilla memg terror masak kan!.. tetiba nak sorok entry nie.. huhu.. tak pe tak pe.. ai kan baru belajar.. ;P



Chugie,
heheh.. gimik harus ado.. hahha.. gimik la sangat.. ;D
tak pe.. chugie pun boleh buat.. lg sedap & tak oily cam ena punyer tuh.. huhu..

mamalieyna said...

oooh sedapnye nampak ghupe nasik ayak kamo..lain macam tp best je nampak! nyum3x..

eh eina nak pekena KFC hari ni rasanya..jom together2..hehe..