Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Sunday, 5 December 2010

Mood Baik Tapi Hasilnya Kurang Memuaskan.. huhu



Hai..


Harini abis rasa sakit sendi tulang belakang ni.. gara2 tido dalam telekung atas sejadah lepas solat subuh pg tadi.. huhu... terasa sakit sampai la ni.. selalu gak ketiduran cenggitu tapi tak pernah pulak sampai sakit2 belakang camni..tapi kijer umah arini berjalan seperti biasa.. ;D


Lagi satu.. arini mood memasak tersangat la baik.. semalam si kakak request nak makan donut.. so, umminya ni gigih la buat pg tadik.. sekali tu kan! cam keras la plak.. tak lembut & gebu cam biasa.. bila di check semula memg patut pun jd camtu sbb yis tu sy hanya bubuh setengah paket je, abiskan balance yg sy buat roti sebelum ni.. pastu serbuk penaik pun sy terlupa nak buh.. adeisss!! sudahnya.. si kakak kata camni..


Ummi, naper donut ni tak sedap???.. hua hua hua....


Budak2 skrg memg pandai je komplen.. tak sedap je terus la boikot.. nasib baik buat sikit jekk.. kebetulan tepung memg ada sikit dah pun.. so, abiskan je la tadi..


Tengahari pulak, sy dari minggu lepas teringin nak masak nasi ayam tapi tak jugak buat2.. so, tadi sy buat jugak la.. nak kata lengkap semuanya bahan2 yg diperlukan pun tak jugak.. lantak lah... janji ada rasa nasi ayam... muahahhahahha..


Masak dalam 2 pot je.. maklum la baru pertama kali mencuba so kena la wat sikit2 dulu.. pastu makan bersama ayam goreng berempah dan sup ayam.. jadilah.. sayur ke mayur memg nan hado kecuali Toamato..


Exceli nasi ayam tu si kakak jugak yg request bbrp hari yg lepas.. rasa nasinya mcm..... NASI AYAM laaaa..hehe cuma nasi tu agak kemasinan sedikit..huhu.. nasib baik sup & ayam goreng ok je.. leh la cover rasa masin kat situ.. hehe..


http://www.makanmana.net/wp-content/uploads/2009/02/nasiayamistimewa_web.jpg

Pinjam dari pak google



Note: Gambo ada jugak snap tapi cable usb kat opis pulak.. so, layan je la pak google punyer..






7 Ulasan:

MAMASYAZA said...

anak2 aku pun suka gak ngan nasi ayam ni, tp akak jrang masak kat umah, sbb akak mmg tak suka makan ayam, hehehe

AlongAzrina78 said...

Salam ziarah...ingat gambar tu tuan punya nasi ayam...terliur hehe.

~aSHa~ said...

asha yg byk kali buat nasi ayam pun tak jadi2 dgn cemerlang nye...ehehehe..janji ada la sup, ayam dan cili tu...eheheh

yunz_02 said...

sodapnya nasi ayam ena.. hari ni buat gulai lemak ajek.. tu pn mcm nk terpatah pinggang hehe..

hajarus said...

hjr ingatkan pic atas ni pic nasi ayam akak td.. hehehe... sangat menyelerakan.. nyam2...

ciK mOt ©™ said...

nak sikit...lapoooo

ardinihumaira said...

pergh dni lapo tengok gambo ni kak... huuu nak nasik tu plish