Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 2 December 2010

MIL Wat Surprise



Salam..


Selamat Pagi.. 


hehe.. surprise la sangat tu.. kui kui kui..


Malam tadi.. ada citer kelakar... bukan apa MIL datang umah mengejut.. pastu bila dah sampai depan pintu.. bagi le salam.. tak berjawab, pastu call umah tak berjawab.. deringan punyer la kuat katanya.. Siap MIL cakap kat FIL camni:


Eh! skrg ni baru pukul 8.25 katanya, takkan dah tido? ishhhh.. musykil!! kata MIL.. :D

Kalo tengok keadaan rumah mcm ada orang katanya..(mrmm.. kami dah balik sebelum tu tapi dah kuor semula.. jadi lampu semua dah pasang)


pastu MIL call huby, mula2 tak berjawab sbb huby tak dengar.. kali ke-2 baru la huby jawab.. masa tu kami masih lam kete. OTW la tu nak ke umah.. 



Di pendekkan citer.. bila kami sampai je.. terus la MIL ketawa sbb kononnya nak surprise kan kitorg sbb datang tak call dulu.. sekali MIL yg surprise sbb kami tak de.. heheheheh... eh! kelakar ker? cam syok sendiri jek.. wekekekekeke... 


K la.. baru nak cari bekpes nie.. daaaaaaaaaa..




Note: Kami tak suka terjah2 camtu.. sbb takut jd camni la.. dah sampai depan pintu tuan umah tak de org plak.. huhu.. nasib baik kami dah otw kan!.. apapun, sian MIL kena nunggu dalam 20 minute camtu baru kami sampai.. Apa lagi makan malam kami order je la dari gerai berdekatan! muahahahha.. hampesss je kan!... 






15 Ulasan:

ciK mOt ©™ said...

sonoknya mil datang umah...
kita takde mil...sob sob...
moga arwah mil tenang di SANA...
alfatihah

kella said...

heheh... mama n papa pun suka buat surprise! tahu2 dah ada kat kl! isk! tak perasan pula, patutla diorang ada tanya buat apa hujung minggu ni, uii.. kalo la kami tipu sunat, yg kami ada je kat rumah.. kan ke haru jadinya! hehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kita mmg tak suker sgt superise2 camni mek na..sbb takut jd camnila..

tapi kelakar la plak. org tua pon ade inisiatif nak seperise..tup2 dia kene seperise..wekkekekke

MAMASYAZA said...

MIL akak pun penah gak buat kezutan camtu, tp dia bwk byk lauk pauk...tu yg best

eMMe said...

Ena~ untung ada MIL yg sporting n baik...kim salam kat ur MIL ek..moga dia sihat sejahtera...

nieda said...

kita pun x suka kejutan mcm tu. bila ada anak ni, rumah kejap je mcm tongkang pecah. nanti malu..hehe

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh suprise yg tak menjadi laa kirenye ni ena yeak hihihi...

rajin mil ena dtg...suke laa due badik tu nenek n atok ade kat umah he he he he.....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

heheheh penah jugak kena cam tue..nak suprise kat mama balik kg xbagitau..skali dia xda kat umah..nasib baik la dia pegi dekat2 jerk..buatnya dia pegi yang stay memang tido luar la..heheheh

ana said...

nasib baik ena dh otw balik...klu tak lama la MIL ena kena tggu

hajarus said...

mujur la akak kuar dekat2 jer... lau buatnyer akak g bercuti... sian kat MIL & FIL akakkan...

LyNn HaMzAh said...

pernah gak buat surprise macam nie bila balik rumah parent lynn dan mr. hubby...penyudahnya kitorang yang surprise balik...

chugie said...

rajin mil datang umah ye.. dekat2 ek tinggalnye?

Redbloodsnow said...

OOO MIL TG EA :)

aiDieNa said...

Ohhh.. MIL yang datang umah semalam rupernyer.. ingat kan tetamu maner.. hehehe.. sib baik korang kuar dedekat jer kan.. kalau tidak... lenguh lutut tunggu kat luar..

ardinihumaira said...

bestnye akak...
future MIL dni masuk wad semalam... risau dni :'(