Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 21 December 2010

Ifan Takut! Ada Antu Kacau Ifan... huhu



Salam..


Pagi tadi.. jam 3.00 cam tu.. Irfan bangun nangis.. Ingatkan nak susu.. rupanya.. irfan cakap:



"Ummi, ifan takut... irfan nak tido ngan ummi.. boleh la.. boleh la... Ummi bukak la tilam kat sini.. ifan tak nak tido kat bilik kakak.. irfan takut.. ada antu kacau ifan.. hoho


Hahh!! amikkk!! bertalu2 ifan bg penerangan dalam tangis tu.. huhu.. 


Terus la sy bukak tilam tido kat bilik ngan kami.. sian pulak kan!.. Sokmo mcm tu... ade je la.. haihhh!!



Yang peliknya si kakak tu elok jer tido sampai pagi.. ermmm.. Musykil lagi.. Tapi seyes, masa ifan cakap tu sy meremang!! wuhuhu...



Note: Ada je gangguan mcm tu.. kejap ada kejap tak de.. suka nau menyinggah yeh!.. ishh!! p main jauh2!! 




22 Ulasan:

Redbloodsnow said...

mahunyer akak x meremang dgr irfan ngiyau nangis² gtaw sal antu tuh. klo tidak..makkkk takottt! hehe

cian irfan. agaknya btol kot kak :P

ciK mOt ©™ said...

tu maksudnya, irfan nak tido ngan ummi...kaco ummi...:P

kella said...

ishh.. aii..tiba tiba datang macam tu kasi penjelasan begitu mahu tak meremang ye..
budak budak ni orang kata senang nampak menda2 macam tu..
minta dijauhkan..

Dilla Ady said...

huihhh...seram bace..kekadang budak nih mmg leh nmpk benda2 yg kite tak leh nampak..sape tau kan..pasni kena ajar irfan bace fatihah ke tak pun ena tiupkan ayat kursi kt seluruh badan die cam slalu dilla amalkan kt acha..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

takutnya
ermm....tak tau nak komen ape..sbb den pon mmg penakut..ehehe

Fieza79 said...

Ena..bl dgr masalah ena pagi ni mcm sama je dgn hal kami2 kat umah tu..2-3 malam ni kakak dan adik siap bentang tilam tido dlm bilik kami...takut nk tido bilik sniri kata nya...si kakak la pndai2 citer nampak hantu dlm bilik tu...hasihh bdk2 ni kan kdg2 buat kita takut sama kan...hehe

~Siti Hajar~ said...

Klu sy pun meremang gak la k.ena..huhu

budak2 mmg blh nmpk, munkin betul apa yg irfan nmpk, tp abaikan ajalah, kita xkacau 'dia', harap2 'dia' pn xkacau kita..

Ieda Al-Habsyi said...

bdk2 nampak, kita ni taknampak. takuttttt!

zura@iwan said...

ishhh...dia nmpk something la tu...bc apa2 la kt dia mlm tu..

nieda said...

takutnya..sian irfan

MrS. F!zA said...

haishhh bila anak dh pndai ckp jd scary la pulak kan kalo dia cita mcm tu.. huhuhuhu takutnya!!

IrFaN CoMeL said...

ish...seram jugak sy kalau anak sy mcm tu...tatut.........

eMMe said...

Ena, ifan okey? tak demam ke? kalo ifan OK, Alhamdulillah...sian dia...

~~*Lady Salwa*~~ said...

erm, tu la kan... kadang2 budak2 ni dah pandai cakap takut bila nampak something yg lain... kita lak jadi seram...

aiDieNa said...

Budak² cakap tak tipu.. seriau jugak kan biler dia cakap camtu.. ikhsss.. akak kalau sumer dah tido kat umah.. dah sunyi sepi.. akak pon tokleh nak stay up lamer.. kang seram sorang².. hehehe... kalau takat cam nampak kelibat² tu dah selalu sangat... huhuhu

bunga_ros said...

Try baca ayat kursi + dindingkan rumah.. ayat terakhir tu ulang 3 kali.. Hembus 4 penjuru umah.. Kita ikhtiar mn yg mampu.. Smg dijauhkan daripada gangguan2 yg xbaik camtu..

wahida said...

mak seram dengar...ada tgk citer hantu ke sebelum tido?

Ietams said...

saya pun selalu juga
tersentak macam tu,
anak ngadu takut, ade antu kacau
tak boleh tidur sorang-sorang

Asrul "iLham" Sany said...

alalla comelnye...

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

jom singgah my new blog n being my followers too...tq

http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/


and

jom singgah my shop blog...tq

http://mummylovepink-shoppaholicblogspot.blogspot.com/

LYaFRINA said...

kdg2 budak kecik mmg blh nmpak apa y kt x nmpak kan.. ena cubala bwk jumpa ustaz k.. tp harap.. apa y irfan nampak tu just dlm mimpi ajer...

ardinihumaira said...

uisk kalo dni pon meremang gak kak