Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 30 December 2010

Esok CUTI Tapi???? Dalam DILEMA La Pulak!!



Salam..


Amacam? Mood Bunga2 ker skrg? heheh.. Yerla esok di isytiharkan CUTI!.. Yeayyy!! ;D Asalnya sy tak tahu pun esok cuti..huhu.. Baru jer tahu pagi ni lepas baca kat blog kawan2.. Sy masih dalam DILEMA ni sebenarnya.. sama ada nak EL or pergi opis.. Malam tadi lepas je wat entry kemenangan yg berpihak pd pasukan Malaysia mcm entry kat bawah nie.. Sy terus off kan lappy sbb kononnya nak tido..


Sekali tu.. Si Kakak dan Adik keduanya tak sihat dan makin worst pulak.. Keduanya bergilir2 bangun sbb kejap si kakak muntah, kejap lg si adik,  nafas turun naik.. dan asthma mula la menyerang mereka.. sampai ke pagi camtu la bergilir2 keadaan dorang.. Ubat memg ada je dalam stok.. Tapi kena la monitor kedua2nya.. dan sy ni Penat, mengantuk tak tahu nak cakap cemaner lah! tapi biasa lah kan "Alah Bisa Tegal Biasa.." Chewahhhhhh!!


Apa yg buat sy dalam DILEMA? Kijer2 sy masih ada yg bersisa utk disettlekan.. Ingat kalo EL hari ni blh la settle kan esok, TAPI.. esok cuti pulak kan!.. Kebetulan pulak, opismet yg berkaitan juga ngan kijer sy tu pun cuti hari ni.. Takut tak de saper cover kijer sy dan dier nanti.. Payment tak blh di pending sbb hanya tinggal hari nie utk 2010. Adeihhhh!!!






9 Ulasan:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

doh tu..keje ke EL ni?
sian mek na
yela kan libatkan duit2 ni..mmg takleh delay

sian mek na. paham sgt2. ngantuk penat berjaga..takpe mek na. nnti budak2 dah besor suh baca pengorbanan mek na kat blog ni...

ardinihumaira said...

cepat2 siapkan kije tu kak ;)

☆ lieya latif ☆ said...

alahai anak2 ena tak sihat ke....harap cepat laa sihat yeak...musim ni ena...lagi2 sejuk cenggini...takpe laa ena....kalo tepakse gak EL...EL jek laa...demi anak2 kan...keje2 tu senin pun leh buat.....

Dilla Ady said...

siannya anak2 ena tak sihat ye...kalu dilla da takde mood da nk keje..letih ngantuk..

oleh sbb esok cuti, ape kate ari nih ena pulun la abis2an..

nnti balik boleh mempengsankan diri..huhuhu..

MAMASYAZA said...

jaga anak2 yang tak sihat memang letih, tapi apakan daya, itu tugas kitakan. anak akak sikecik tu pun, baru je lega demam, ada ulser kat lelangit dia, patut la dia takmo minum susu, kesian dia

aiDieNa said...

Tadi tengok keta tak der.. so kat opis lar nie eak.. betul tu rata² akaun tahun nie dah nak tutup.. minggu depan dah tahun baru.. esok cuti.. hari nie lar everything.. today is the last day... settlekan keje secepat mungkin.. pastu balik hati dah lapang.. boleh uruskan hal rumah.. tapi.. kalau melibatkan anak nie.. akak pon akan dalam dilema jugak.. Iwan tak bleh cuti ker..? Half day ker.. at least ada orang nak tengok²kan dorang.. haiiii lahhhh.. sabar yer!

~~*Lady Salwa*~~ said...

Memang dalam dilema betul nih... tu la kan, kalau bab2 kewangan ni memang susah la... nak2 dah hujung tahun lak tu...

mudah2an anis & irfan cepat la sembuh ya...

MrS. F!zA said...

la siannya budak berdua tu..kalo sakit sama2 plk jenuhla ibunya..moga cpt sembuh..

tulah ni pon bekerja mcm robot dh..hihi

Redbloodsnow said...

yayy...esok cuti! hehe...laaa, sian kat dorg dua tu :( jgn skip dorg mam ubat ek kak.

peluk cium dorg utk zie ea :)