Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 23 December 2010

Energy Super Duper Power!! Pelik, Memg Kami Pelik, Erm.. Korang pelik Tak??



Salam..


Seyes.. arini super duper ngantuk!! adeihhhh!!.. 
Kali ni gara2 2 beradik tu sampai jam 3.00 pg baru nak tido, tu pun lepas kena sepit ngan ketam sedasss sorang.. hoho.. Pelik memg kami pelik.. ntah apa ke halnya pun tak tahu.. Energy super duper power!! Bayangkan la dari jam 9.30 lg sy suh dorang tido, sampai sy dah siap wat entry sebelum tido tu.. dorg still segar bugar!! pastu tahu2 huby balik dah jam 12.00 pun dorang still tak lena2.. Omak ni jugak la yg dah pun belayarrrr! hehe.. ater dah bilang mau tidur seawal yg bolehkan!.. Selalunya kalo sy tido sama2 ngan dorang, memg dorang akan tido, tapi tak tau kenapa malam tadi.. dorang tak tido2.. diam la kejap pas kena sound ngan abahnya.. ingatkan tido la.. sekali dok bunyi gelak mengekek2 2 beradik tu.. terus huby padam kan lampu.. Dah irfan menangis pulak.. Dier kan penakut! on kan semula lampu tu.. Sudahnya...


Jam 3.00 pg irfan kejut nak susu katanya.. P buat susu, sekali tengok si kakak elok lg ngah main.. Astaghfirullahal'azim....... tak tido2 lagi 2 beradik ni??? Terus la omak ni bertukar menjadi hulk! hahahha.. buat apa? tu la cam ayat kat atas tu.. kuasa cubitan KETAM! dan sy pun bommm sama ngan dorang.. tau2 jer dah jam 5.40.. Aiyakkkkkk!!! menggelupur la bangun sbb baju tak iron lagi.. Yang peliknya tu.. si kakak blh bangun pg ni tanpa dikejutkan dan bangun dalam keadaan segar bugar! ish ish ish!!! heran sungguh!! kami pandang sama sendiri (ngan huby) sbb pelik benor!! Mana datangnya energy dier tuh! pastu terus la mulut dier dok pot pet pot pet cam murai pepagi.. Selalunya kalo tido lewat alamatnya kena kami angkat masuk kete pun still dier tido.. Korang peik tak??? hoho..


Eh! k la.. panjang lak entry pepagi ni.. hahahha..






Note: Time mengetip jari 
sambil mengingatkan kejadian 
malam tadi, baru rasa segar sikit.. 
heheh.. :D



14 Ulasan:

LyNn HaMzAh said...

memang arr pelik...agaknya siang semalam diorang dah puas tido kut ena...

LYaFRINA said...

cuti sekolah sedapla berjaga...

MrS. F!zA said...

aah ek blh plk main segar dlm awl pgi camtu..haishhh.. heran tu k.ena.. tkpe2 asalkan diorg sihat dh kira ok tu..kalo demam lg susah hati kan..

Dilla Ady said...

bebudak nih mmg kekadang die punye power cam superman..

kite nih da naik lembik, tapi diorang steady jek kan..

rase cam nk amik sikit energy diorang tu..

nieda said...

kdg2 budak2 mmg mcm tu..siang ni mesti tido

Fieza79 said...

ishh..pelik kan mana la dtg nya energy tu dh la tido lewat gilerr..bangun terus segar bugar...haishh herann...

mesti la tak saba si omak nya kalu dh gitu..ha sekali dh kena sepit ketamm..hehee

ardinihumaira said...

pelik juga tu.. heheh.. siap leh potpetpotpet lagi :D

☆ lieya latif ☆ said...

biase mmg camtu laa ena lieya pun...kdg2 aku dah lelap nie..si mia mija leh main lagi...main jek takpe, ni siap gadoh2...hangins satu badan ku yg penat nie hihihihi.....

Ena said...

Lyn Hamzah,
tak tau la.. tp selalunya kalo dorang tido siang pun jarang la dorang akan tido selewat tu.. selalu kalo ena dah ada ngan dorang, dorang akan tido jugak.. huhu



Lyafrina,
harap2 jgn la buat peel camni bila dah sekolah nanti.. susah hati kan! kang tak cukup tido kat skoll.. huhu



Mrs Fiza,
tu la pasalnya fiza, ermm yelah janji sihat tp kako mcm tu nanti blh buatkan dorang jd tak sihat.. sbb tak cukup rehat kan!..

Ena said...

Dilla,

tu la.. rasa nak je mintak power dorang tukasi kat kiter ni.. ena ni semalam sampai je umah kononnya layan tb.. udahnya ena ketiduran tb yg tgk ena.. hahah



Nieda,
dorang memg selalunya tido siang tapi tak pernah pualk sampai jd camni.. haihhh!!

Ena said...

Fieza79,
tu la pasalnya.. sampai ena cakap camni gak tau.. naper kami ni kakak?? ada "antu" ker ngan kamu nie.. power semacam jekkk? eheheh.. ntah apa2 kan ena ni.. :D



Dni,
hah tu la.. ishhh tak penat2.. ermm..

Ena said...

Lieya,
owh lieya dah biasa yeh? heheh... ena tak biasa la ni.. tu yg kecoh semacam.. hahahha.. tp memg aktif lain macam je.. siap bawak keta menan dorang main kat ateh tilam.. heran gak ena! ish2x.. tok leh jd nie..

~~*Lady Salwa*~~ said...

budak2 ni kadang2 memang energy kalah orang dewasa... sampai kita pun naik pelik tengok diaorang...

sal pun kadang2 cakap kat faris "faris tak penat ke??" bila dia seharian tak tido pastu asyik dok main & buat semak umah...

zura@iwan said...

diaorg minum super power tu kut..x leh nk tido..haha...sian Ena..