Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 8 December 2010

Baby 1 Muharram 1432H




Semalam kami dikejutkan dengan berita gembira dari seorang teman, sahabat or BFF.. ;D dikejutkan??? eheheh.. idok ler sangat sbb dah dapat agak sehari sebelumnya (bff call sy tanyatapi sy rasa sangat teruja sbb HOYEAYYYYYY!!! dapat anak buah baru.. ngeeeeeeeee... kira anak buah la tu kan!.. :D



Sy pernah buat entry masa Weddingnya dulu.. so, semalam my BFF dah pun bersalin.. baby boy pada tarikh 7.12.2010 bersamaan 1 Muharram 1432Hijrah.. Sangat cantik tarikh kelahiran baby kan!..  dah tu sangat comel! 



Ops!! sy belum berkesempatan melawatnya lagi.. hoho.. kata BFF tapi tak tengok lagi.. pastu mana tau kata comei kan! dah kata BFF mesti la dia dan MMS kat sy kan!.. seyes! memg comei..eh! semua baby kan comei.. :-D


Nama Baby: Muhammad Abid Syahmi B. Muhamad Syukri





&






Haaaa.. ni la ibu & ayahnya..

;D


Tahniah buat Suraya & Syukri





Note 1: Tak sempat nak ziarah semalam sbb agenda penuh.. penuh la sangat tu.. huhu.. exceli petang nak pergi tapi dier dah kuar ward pulak.. pastu nak p umah belah malam tak elok la plak kan sbb baby newborn.. kata org2 tua baby tak elok ziarah waktu malam.. nanti takut ada yg "follow" huhu.. InsyaAllah.. Sabtu tu kami p umah nya..


Note 2: Tengok baby org.. teringin nak baby jugak.. tapi bila tengok wajah anak2 skrg.. nanti la dulu.. heheh.. boleh pulak cenggitu!! bukan apa.. irfan tu tengah manja.. kot nanti jd cam si kakak, tak puas nak berkepit tetiba dapat adik, tu yg dier rasa kita tak sayang dier.. sokmo nak protes!! pada hal sama jer.. mana ada beza2.. mrmm.. InsyaAllah.. coming soon!! ;D


13 Ulasan:

LYaFRINA said...

wahh.. baby tahun baru..
tahniah

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tomeynya....

rATu kEBaYA said...

mmg comei sesangat..

Mama Hanim said...

cutenya baby.. tahniah utk mereka..

Dilla Ady said...

hahaha...btul la ena, bile tgk baby, teringinnnyeeeeeee...

tp bile tgk anak, alahai nnti la dulu..

chomel baby...geramnye...rindu bau baby.

☆ lieya latif ☆ said...

alahai ena...su dah bersalin yeak....alahai dapat tarikh yg sangat2 best lak tu...alhamdulillah...rezeki su laa nampaknye....

ena kalo ena melawat die sampaikan salam liey ayeak kat die...kami ni kawan mase menuntut kat uitm dulu heheeheheh

Redbloodsnow said...

tarikh keramat tuee. best ah bby nih, nk tgk dunia ngam ngam ngan tarikh yg bersejarah dlm islam :)

tahniah buat mereka :)

LyNn HaMzAh said...

memang comey...x per la ena...nanti bila irfan dah besar sket boleh la fikir nak tambah baby...

Izan Ishak said...

comeinya bby 1 muharram ni...!
ena pun boleh je tambah lagi..irfan dah besar jugak kan.. mesti dia sayang adik dia nnti~

ardinihumaira said...

Alhamdulillah...
;) tahniah buat mereka berdua

Fieza79 said...

tu la tgk org dpt baby terasa nk peknen lg tp..bl pk2 byk kali...hadoi terus nk tangguh dl bt masa ni..huhuu

~~*Lady Salwa*~~ said...

Tu la, sal baru je call opis sue pagi tadi nak tanya khabar... sekali member lagi sorang kata dia dah bersalin... awal dari due dia...

comel tul anak sue, cam dia jugak... hehe

aiDieNa said...

Memang Ena kan.. biler tengok orang boyut sana sini.. teringat kenangan time preggy dulu.. teringin nak ulang raser syahdu saat² pertama kali menatap wajah baby yg duk dalam perut.. windu nak ada baby balik.. hahaha... tapi biler tengok 3 powerpuff tu.. hurmmm pk 10x..

BTW.. congrat to the newly PA and Ma.. tarikh tu mmg cantik.. baby pon memang tomei..