Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 24 November 2010

Tak Keyang2 lagi ker ?


hehehe.. tajuk cam nak menyakitkan hati jer bunyi nyer.. huhu.. eh! tak la saje je tu... hik hik hik.. biasa la nak tayang gambo budak2 yg bekpes masa last day aritu kat Resort Bukit Bendera.. mrm.. biasa je semua makanan dier.. tak pe la.. janji perut terisi.. hehe.



 Ini budak makan mcm2 jugak.. Bihun goreng, cococruch, kek, roti bakar dan roti canai.. Tapi semuanya dalam kuantiti yg minima kecuali bihun & kek.. memg si irfan ni makan bebetul.. ;D



Abaikan rambut si kakak tu yeh!.. baru pas mandi tak sempat kering jd si kakak ni memg tak suka kalo nak ikat rambut dier time ni.. mrmm
 
Si kakak pun berselera time ni.. maklum la baru lepas mandi manda kan.. lapar la tu.. hahahha.. abis semua menu yg ada dier nak.. nasib baik time ni nasi lemak dah abis.. kalo tak mesti yg tu pun dier nak jugak.. Cococrunch sampai 2 mangkuk si kakak ni bantai... hahahha.. pastu kek ummi letak sekejap dan abis dua beradik ni kerjakan.. hihi.. pastu sambung makan roti canai..tapi tak abis pong sbb tak sedap! ops!!! =P




Picture cococrunch ni sempat di snap bebetul.. yg lain tak sempat nak snap.. 
tapi terlebih cahaya la pulak.. ahak!!




Note 1: Sy hanya makan roti bakar tu pun share ngan dak irfan.. memula nak makan bihun tengok irfan berselera je.. kasi kat dier je la.. 

Note 2: Dok tayang gambo makanang tapi sy lom bekpes lagi nie.. tak tau la nak makan mende.. haihhh!! nak makan sekut oat je la.. huhu




18 Ulasan:

MrS. F!zA said...

nanti ank2 lg besar pd ibu sebab ank lg selera mkn dr ibu..napa ibu nk mkn sekut je??kenyang ke?haihhh

ana said...

aihhh...tak brekfes lagi ker? gi cepat nnti sakit perut...:)

Sidratul Muntaha said...

setot klu bab makan..
mgm no 1.
tapi jenuh arr nak melayan
selagi dia tak kenyang
selagi tu dok mintak dan mintak dan mintak!

ardinihumaira said...

hehe... diorang nak membesar tu kak bagus makan banyak :D

en_me said...

makan tuk hidup teww makk.. ahaks

Ain said...

tengok anak berselera makan, mak mesti rasa kenyang jer kan....

budak2 tengah membesar mmg nak makan jer kerjanya...

Fieza79 said...

berselera sguh anak2 ena...sonok tgk anak2 mkn byk...

Irfan fieza susah la nk suruh mkn..kena paksa..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sonot tgk budak suka mkn tau
tapi tula, if tak benti2 makan susah gak ni..wekkeke

si rafiq nnti sure cam irfan tu..membulat. sbb dua2 budak tu suka makan..wekeek

sdpnye cococrunch!

LYaFRINA said...

lya tgk coccrunch tu.. jd terliur sgt2...

Izan Ishak said...

ena...lapolah pulak nmpak cococrunh tu.
izan pagi ni makan roti telur je...minum kopi radix secawan~

~Siti Hajar~ said...

patut la anis & irfan nmpk bambam skrg, bselera mkn yer..

org tua2 ckp klu budak2 bselera mkn ni, jgn tegur nti terbantut seleranya...ermmm entah la btl ke x? hehe

Dilla Ady said...

aiseymen..sedapnye roti canai makan pepagi ari nih kan..

seronok kan tgk anak2 berselera makan...kalu berkongsi, biar kite tak makan die sorang yg makan pun takpe kan ena..

sLEEping BEauty said...

sonok tgk anak2 berselera ...
:)

eMMe said...

budak mmg usia begini mmg ngah selera nak maaaaakan aja....hehehe...

Ena said...

kawan2,

sy mmg seronok bila anak2 suka makan, tapi jadi tensi bila datang mood dorang tak mau makan.. time tu rasa nak meroyan jap.. huk3x..

~~*Lady Salwa*~~ said...

semangat tul 2 beradik ni makan... tu la kan, dah jadi ibu ni anak2 didahulukan... pas diaorang kenyang baru le kita lak isi perut... :)

aiDieNa said...

Seronok tengok budak² selera makan nie.. selagi dorang nak makan.. jangan dilarang.. kecuali mender² tak berkhasiat lar kan..

Mama Hanim said...

best tu tgk makan byk2.. trus rasa lapar nih ena..huhu..

jom tambah berat mcm hanim, umur 4thn 23 kg.. x larat nk dukung dh..uhuk..