Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 2 November 2010

Pendeknya!! Saper Ni??


Pada mulanya sy rasa nak rest je malam nie.. nak cover tido malam tadi yg tak cukup cam entry semalam tu.. Tahankan mata tak mau bg sleep awai sangat. masa balik kije tadi. So, sibukkan diri ngan kije2 yg ada.. tapi tangan gatai gak nak on pc.. huhu.. Gara2 teringat ayat yg buat sy SENTAP siang tadi!.. 


Dialog yg sedikit saje seperti dibawah:


A : Eh! ni budak mana yg PENDEK sangat ni? tak pernah tengok pun sebelum ni?


Sy: Hah? Lam hati "sukahati dier jer nak cakap mcm tu"


A,B,C & semua yg mendengarnya: Hahahahahahahaha.. sambil salah sorang tu cakap, dier  (A) tu memg mulut mcm tu.. laser!  dan bg dier semua tu gurauan.. 


Sy: Gurau? sambil gelak2 sakit hati juga la kononnya.. sbb tak mau tunjuk depan kawan2 yg sy  ni terasa..




NOTE: seyes mungkin kelakar bg dorang tapi tidak pd sy.. sakit hati walaupun nampak sy seolah gelak sama.. Actually, ayat spontan yg keluar dari mulut org macam tu.. memg sangat menyakitkan!.. Ye! sy memg pendek tapi sy bersyukur kerana sy masih sempurna (cukup sifat) dan tak laser mcm dier.... Dier pulak kurang akal (ayat geram) agaknya nak cakap mcm tu..






 

15 Ulasan:

ardinihumaira said...

dni pendek gak kak.. 150-153cm jer. sobsss

f a i z a h 's said...

pendek ke tinggi sume kurniaan ALLAH SWT... xpe pendek fizikal jgn pendek akal, ilmu n akhlak kn? eheh

Izan Ishak said...

ena...kalau ada cili masa tu boleh je cili mulut dia kan. ehhh...suka hati je cakap otg pendek. siyes kalau anak2 izan ckp pasal fizikal org lain, izan marah balik tau~

takpe ena, pada dia gurau...pada kita it's seriouskan... ntah apa2 je org camtu~

Ena said...

Dni,

tinggi la jugak tu.. akak lg kurang dari tu tau dni.. tapi akak tetap bersyukur..


faizah,
Betul tu.. kalau yg tu kurang memg kurang sungguh la jawabnya..


izan,
Tu la.. kalo la ada & boleh nak wat camtu.. nak wat jugak.. tapi tokleh pulak.. mrmm

ana said...

org tu salah guna ayat tu...bkn pendek la..kiut!

nieda said...

kureng asam betul org tu. nieda pun pendek gak mmg terasa tau. mcm lah dia tu bagus sgt. gurau tak kena tempat

eT said...

sabar2...hehe
xsume org perfect...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

yer..sy pon pernah kene

dalam ati ni nak aje cakap..

"sekurang2nye kulit aku tak itam!"

gelak guling2 la utk diri sy sendiri if sy menjawab camtu.

ita cutevirus said...

balas balik la ena!!!
cakap cam ni...

APA PENDEK²????!!!!

iiissshhh geram ni...
takpon cakap camni...

PENDEK PON PENDEKLAH.... JANJI CANTEK!!! KAU HADO???!!

Redbloodsnow said...

EEEE GERAM KAN KAK E! ZIE PNAH ALAMAI SITUASI AKAK NIH. CUME ZIE DORG X CKP PENDEK, TP KURUS. SIAP SAY -->>"EK EH SI CICAK KUBENG LAH. SEMAKIN PLYWOOD LAH" PASTUH SUME GELAK..ZIE PUN IKUT GELAK.

TP DLM HATI BERNANAH! SERIOUS...SGT SENSITIF GURAU GITU KAN :(

~~*Lady Salwa*~~ said...

sabar akak, sabar...

sesetengah orang memang camtu... kadang2 tu melawak tak fikir camna perasaan orang lain...

mungkin bagi dia menda tu lawak, tapi bagi kita sesuatu yang melampaui batas...

sal selalu gak kena kat office ni, tapi tu la... boleh marah dalam hati je walaupun mulut hanya tersenyum...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

eeeeeeeeee sangat kurang ajar taw..gurauan jenis apa ntah cam tue...menjatuhkan maruah orang...
xsuker...xsuker.....
biar la kak..pendek ka apa ka..janji kita bahagia dengan hidup kita...

LyNn HaMzAh said...

kurang asam jer tau...kan manis kalau dia cakap comeynyer dia nie...betul x ena?

aiDieNa said...

Tinggi ker.. pendek ker anugerah Allah.. bersyukur dengan apa yg ada.. lenkali kalau org cakap macam tu.. Ena balas lar balik.. kecik² cili api.. kalau nak raser cakap lar lagie.. hehehe..

Ena walau pendek you tetap cute dan comel.. hehehe..

MAMASYAZA said...

akak pun pendek gaks...152 je, takpe sabar jelah, tapi dlm hati geramkan