Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Saturday, 20 November 2010

Patut La Mereka Tak Minum..



Ni sambungan dari entry tadi yeh!..



Disampaikan oleh seorang sahabat..... Assalamualaikum kengkawan... last weekend, ada ustazah usrah kami beritahu... masa dia belajar kat. mesir dulu, dia punya lecturer ada cerita... dulu ada sorang mamat yahudi ni datang egypt to study the muslims' lifestyle kat sana setelah serangan secara fizikal ke atas umat Islam tak berjaya. dia nak carik jalan untuk serang cara lain tapi Alhamdulillah, dia telah diberi hidayah semasa dia dok study umat Islam kat mesir tu. 



Dia beritahu lecturer ustazah ni, one of the things the jews do untuk hapuskan keturunan umat Islam is to produce coca cola & pepsi yang di  dalamnya ada chemical to retard the reproduction organs for both men &  women. Menurut mamat tu, kat israel tak ada jual coke & pepsi sbb diorg tahu apa kandungan kat dalamnya and since jew is agama  keturunan, diorg tak nak le mandul! kalau korang pernah terima  forwarded email pasal bertapa  cidicnya coke tu sampai boleh dissolve tulang & gigi (calcium containing compounds) and boleh buat cuci toilet! and for ladies, kalau minum coke boleh cause menstruation if you're a wee bit late. so kalau minum banyak & at that time baru lekat  zuriat, ada chances keguguran le, kan ? Therefore, untuk kemakmuran umat Islam & untuk kesihatan & untuk tak support jewish companies.



Masih tidak pasti kesahihan artikel ini, namun jika ia benar bayangkan apabila ia masuk kedalam perut kita, bertambah sihatkah kita.. jika tidak benar pun lebih baik menjauhi, bukan kerana kesihatan sahaja malah untuk agama kita..




Note: sy lom cuba lagi cuci mangkuk tandas ni guna coke.. so, kalo ada peluang boleh la try.. kawan2 dah cuba ker??? 






6 Ulasan:

rynas said...

tapikan semua air berkarbonat kan baik untuk kesihatan. mengenai apa yg ustazah tu citer mgkin ada kebenarannya juga..alah yahudi mmg dr dulu lagi nak menyesatkan umat islam.

Ena said...

betul tu kak.. semua nya tak elok utk kesihatan dan nasib baiknya kami memg bukan penggemar.. huhu

MrShah53 said...

banned je terus..lagi bhya dari rokok ni..hehe

ardinihumaira said...

dah 7-8 tahun dni tak minum langsung coke.. pepsi lak kes terpaksa macam terorder kat pizza ke apa... dalam setahun 5-6 kali la terminum pepsi tapi minum sikit je... huuu dni memang elak minum minuman bikarbonat..huhu... jum cuci tandas :D

hajarus said...

air coke leh wat cuci mangkuk toilet... hjr xpernah cuba g.. tp dah lame boikot air ni... t kita cuba sesama kak... hehehe...

Ahmad Zaki said...

Assalamualaikum...

Jika dahulu sebelum mencecah tahun 2000 dan awal tahun 2000, kita belum ada produk pengganti. Namun kini atas landasan PKS atau IKS, sudah kedapatan pengusaha Islam yang membuat makanan segera yang setanding dengan kepunyaan orang kafir seperti yang dibuat oleh HPA Industries. Syarikat yang berpangkalan di Kedah ini telah mempergiatkan lagi pembukaan cawangan restoran makanan segera iaitu Radix Fried Chicken.

Mereka juga sudah ada pelbagai jenis minuman seperti kopi dan Radix Cola. Carilah maklumat mengenai mereka di enjin carian Google atau Yahoo. Jika di Melaka, mereka mempunyai cawangan di Mydin MITC.