Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 4 November 2010

Owh! Best Jer Pergi Situ Seronok Macam Nak P Jalan2



Salam..


Arini rasa sleepy sangat. nak tido kangg tengah kije.. mrmm.. gara2 dak irfan yg bangun setiap 1 jam..  Kebetulan dah masuk 3 hari irfan batuk2.. si kakak dah start jugak semalam.. pagi tadi, abah dorang bawak p klinik jam 5.30 pg.. tup tup! ngan abahnya sekali dapat MC..  yerla musim demam datang lagi.. Eh! mcm musim buah2an pulak.. weheheheh


Makanya, arini leh la p bekpes sama2.. seronok gak sesekali dating ngan suami kan!.... ngeee.. tapi sy pulak yg lemah jer rasa badan nie.. yerla.. kalo dah setiap 1 jam bangun.. rasa mcm tido2 ayam je.. mana tak lemau badan ni.. 4.30 dah bangun sbb irfan muntah2.. pastu terus la sambung iron baju & siap2. Nasib baik 2 beradik tu masih aktif.. kalo tak bertambah la susah hati.. cuti dah tinggal nyawa2 ikan dah tu.. mrmm..


K la.. nanti sambung lagi yeh!.. 



Note: Rasa nak gelak pepagi tadi sbb org nak p klinik nangis guling2.. dua beradik tu pulak nak p klinik cam nak bawak p taman menan.. hahahaha.. suka kemain!.. =P



16 Ulasan:

☆ lieya latif ☆ said...

lahai siannye...tu la ena kan, kalo anak2 tak sihat mmg ngan kite2 ikut tak sihat...ye laaa...susah hati tgk anak tak sihat kan...harap2 due badik ni cepat semboh yeak.....

amboi bagus, hepi lak nak gi klinik yeak...kalo mia mija sure dah buat muke cuak kalo nak pi klinik hahaahah

aiDieNa said...

Alyaa ngan Aisha pon samer.. nak p klinik teramat lar suka.. makan ubat pon suker.. si Alyaa tu..

eT said...

sambil wat keje sambil pejam mata...hehe

Nana said...

risau btol klw anak xsihat kan kita pon xlena tido
mmg bez sekali sekala dapat dating ngan en.somi
mcm saya mmg jarang la bole bfast sesama ngan encik somi nak2 klw weekday

~Siti Hajar~ said...

Danies pun batuk teruk skrg ni, pas minum susu batuk terus muntah, muntah byk pulak tu, susah hati la bila anak2 xsihat nih...

Semoga Anis & Irfan cepat sihat & kembali aktif hendaknya..

LyNn HaMzAh said...

amboi seronoknya diorang nak gie klinik...mesti nurse n doc yang ada kat klinik tu baik2 belaka kan ena...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

skrang nie musim demam kot kan...amani pun baru jerk baik demam...

Fieza79 said...

aduhh mesti ngantok giler...fieza kalu jd cm tu..selalu gilir2 bangun dgn hubby...huhuu ngantok..

dh nape pulak yg bdk2 tu suka nk g klinik tu ena...?

ardinihumaira said...

doc cakap mata dni streesss... sobsss

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

musim kot skang ni

bes la mek na..sy ni plak dah lama tak dating ngan hubby tau
sik ade je si kecik tu kat tengah2 kat tepi kat bawah kat ateh..wekkekeke

hah?? cam nak g tmn menan? apo kes? tak takut dokter eh? wkekeke

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm ena..

lsiannya ena..kalo anak2 tak sihat mmg kita susah hati tgk.. hrp2 2 beradik ni cpt2 smbh ner..

eMMe said...

sian Ena tak cukup tido la yea, msti mata garfield skrg nih,hehehehe...

ana said...

bagus la diaorg senang gi klinik...anak ana susah gi klinik tapi senang makan ubat.

Dilla Ady said...

kerap ye anak2 ena sakit...

harap ena strong okeh...

mesti rase nk demam jugak jaga anak demam nih kan...

chugie said...

alahai.. demam ye..

bagus lah tu ena.. cam sy kecik2 dulu, kalau p klinik nangis2 guling2.. sebab takut ngn doc n tak mau makan ubat!

anak2 sekarang ni dh advance, lg pun dh ada macam2 kat klinik tu, espc mainan..

hajarus said...

la sian kat k.ena.. nak dekat lunch ni kak.. t leh la tido jap... :)