Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Saturday, 6 November 2010

Nasi Tomato


Salam..


Lewat sikit bersiaran arini.. dari tadi dok on tapi baru sekarang  sempat nak bebel. ngeeee.. Mrmm.. baru pas masak nik.. eh! tipu je.. dah lebih kurang 2 jam yg lepas lg dah siap.. Wahhhhhh!! awalnya.. semangat tul! heheh.. Puji Diri Sendiri.. Sesekali apa salahnya kan! =P


Exceli bukan semangat or rajin ke apa.. tapi tekak teringin nak makan nasi bewarna pulak arini.. hehhe.. Berwarna la sangat tu.. Check2 bahan, MACAM cukup tapi tak cukup pun sebenarnya.. hahaha.. tapi tak kira nak buat jugak!.. hoho.. 


Pas solat subuh je sy dah siapkan bahan2nya.. tapi biasa la ada 2 tangan je jadi tetap terhad bila semua keinginan anak perlu dipenuhi.. Tapi huby tak sempat jamah pun tadi sbb dier kuar awal dari biasa.. Huby pun tak tau sy nak masak nasi tomato.. huhu..Selalu 11.00 ke atas baru keluar.. Biasa la agenda berubah2 kan!


Owh.. ni kali pertama sy cuba masak nasi tomato.. huhu.. org dah tak larat nak masak, awak baru nak cuba ye ena? kui kui kui.. Tak kisah la.. Bukan apa, sebenarnya huby kurang minat padi nasi yg berwarna tu yg jarang nak buat & cuba.. tapi hari ni nak jugak makan! huhu.. 


Rasanya? ntahhhh!! rasa macammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.. Nasi Tomato la... hahahha.. Tapi rasanya cam terlebih tomato lak tadi, pastu plan nak wat ayam goreng berempah, check2 bahan tak cukup la plak.. alahai.. so, tukar pd ayam masak merah.. Tup2 yg jadi adalah.... Ayam Masak Sambal! wahahahahhaha.. Kenapa? sy lupa daaaaaaaaaaaa... dah siap baru perasan, Eh! ni bukan ayam masak merah!! keh keh keh!! 


Lantak la.. tekak sendiri je nak makan kan!.. so, redah je la.. masak pun sikit je.. yerla namanya pun percubaan pertama.. Dah betul2 nanti baru leh kasi tetamu makan! saper? Kot2 kalo ada yg nak datang leh jamu ker kan! cehhhh!! berangan!



NOTE: Ada snap picture nye tapi lom edit lg.. nanti la yeh!.. 
So, layan google punyer dulu la yeh!.. lalala
;D



Google pun google la kan!.. Tocheyyyy!!


*Chop! sy punyer tadi nan hado bawang goreng sbb dah kehabisan stok.. uhuk!.. Lepas tu, daun pandan pun tak letak.. huhu tak wangi Nasi Tomato kita tu.. huhu.. tak pe yg penting anak2 makan kan!.. ;D









7 Ulasan:

Ain said...

tahniah ena..

ain mmg tak pandai nak masak nasi tomato ni...

kalau makan tahu la...hahaha

ana said...

sedapnya...nak sket!

Nana said...

sedapnye saya xreti masak nasi dia ayam pandai hehe

mzhany said...

ena, hany pun suke nasi tomato...heheh tp xpernah buat lg, beliii sajo

Zezebel said...

Sedapnya nasi tomato. Dah lama tak masak ni. Biasanya untuk special occasion jer resepi ni. Ayam masak sambal? Takpe.., janji ada lauk nak makan dengan nasi ni kan? hehehehehe....

MrS. F!zA said...

bila nak jamu kami ni??hehhehe

aiDieNa said...

Wah.. rajin dak Ena masak macam² eak.. ok lar tu.. biler dok di rumah boring² otak bertambah kreatif.. perut pon kreatif jugak.. nak makan macam²... hehehe..