Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 30 November 2010

Mandi La Kamu Sampai Puas.. Eh! Dorang Ni Memg Tak Reti Nak Puas Mandi..


Sedang omak didapur bikin roti goreng sardin, abah melayan anak dara & teruna nya mandi kolam yg dah sekian lama terperap kat bilik belakang.. haa.. sejak dua beradik tu terjumpa minggu lepas.. terus la hari2 dorang merengek2 suh bukak.. haihh!! tak puas2 main air kan budak2 nie.. padahal baru je pas mandi kolam bebetul aritu.. mrmm.. 


Ahad lepas, huby amik gambo dedekat je ngan umah, kat Kg Pandan je..Blh p lewat sikit..Eh! sabtu pun sama.. kat Taman Teratai je,  so, leh la melayan permintaan dua beradik tu dulu.. kalo nak harapkan ummi mengepam kolam tu alamaknya tak berasap la dapur.. huhu..


 Muka budak yg puas dapat main air..


 Kakak yg sokmo dengan -peace nya.. tengok la muka si kakak ni.. dah kesejukkkan.. tapistill tak mau naik.. ishhh!!


 Kat dalam ni pun boleh gurauw2.. 2 org main cam sepuluh orang.. aiyooooo!!



&



Irfan yg kesejukan.. k dah dah tu sayang.. Jom naik.. tapi lama gak nak stop dorang ni dari mandi manda.. penat dah suh stop! sudahnya ummi kuarkan angin kolam dan abah kuarkan air.. hahahha.. cian.... next time la plak ye.. over la kamu nie.. 



Note: Air paip tak sesejuk air kolam kan!.. so, blh kasi chance kat dorang mandi lelama sikit.. Nasib baik dorang ok je.. risau jugak sebenarnya kalau2 asthma dorang tu menyerang pulak!.. terus sy bagi madu lepas dorang berendam.. 



15 Ulasan:

eMMe said...

muke comel irfan, suke tol bergambar

Ena~ ade award sila amik ye syg...

MRS. K said...

hohoho..
bapak besau kolam ni..
kalau dapat kat hadif,
maunye meraung klu suh naik

MrS. F!zA said...

cekcinya irfan! hehehehe

besarnya kolam..dh mcm rupa kt tmn tema..heheh best rumah bwh leh beli yg besau2 kan.. sob..sob.. ni yg xsbr ni :p

jesnita_ns said...

blh pinjam kolam mandi x?? bkn setakat budak2 je blh muat kolam tu..rasanya sy muat gak kot nk berendam ...hehhe

ieda said...

wow besoonye kolam nie dikkk
ehheheh pueh ati budak2 mandi nie .. ermmm akak dulu pernah beli tapi yg bulat tuu lah .. x lama pakai punn dah bocor huhuhu

yunz_02 said...

ena... bestnya!! besarnya kolam huhu :D

LYaFRINA said...

ena , beso kolam ni.. cantik.. beli kat mana tu?? baru best nak mandi.. lya pon lama dah x bukakan kolam utk asya.. dia x brapa sihat leni, xleh la bg berendam sokmo.

~ Lady ell ~ said...

kalo mcm ni jgn kata budak2 suke..yg tak berapa budak2 pun hebat juga..heheh best kolam pump tu besar...

zura@iwan said...

sonoknya diaorg.....hehe...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Amboi, seronok ye dua beradik ni main air...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

biru bibir si anis kesejukan ehehe
besnye..ade kolam baru. omak n abah eh tak nak join ke?.:-P

.::Lynn::. said...

bestnya kolam besar... mau kalo ada ni dgn kita2 sekali berendam

~Siti Hajar~ said...

wow! bestnyer dpt mandi kolam lg...yuhuuuu....

klu sy la k.ena, dgn sy skli terjun dlm kolam tuh..hehe

**sHiKinn** said...

wah besarnya kolam,beli kat mana dan brapa?hahha..mcm berminat..bkn stakat budak-budak ni,mak ngn bapak budak pun boleh join ni.

MAMASYAZA said...

wow besarnya kolam, puas kalo mandi camtukan, tapi sakit ati gak kan, kalo asik nak mandi tak mo kluar2