Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 29 November 2010

Kalo Kami MACAM Adik Beradik? Abis Tu Naper??? Perfect sangat Ker Korang???



Ye la.. ye la.. kami memg macam adik ngan abang.. abis tu naper? ada masalah??? Mrmm... Geram ni.. geram ni.. haaaaaaaa.. siap ulang taip lagi ni.. GERAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!


 suka je kalo kata sama tang rupa.. tapi bila sebut ai "adik bongsu" ni yg bikin panas nie... grrrrrrrrrrrrrr





Siap kena sengetkan badan lagi nak kasi sy tak tenggelam dek kebesaran..biarpun tetap tenggelam.. ada sy kisah!! so, "korang"
 tu please la....



Huby pun silap gak, dah cakap jgn pakai baju tu.. kan bertambah ketinggian & kebesaran! eh! baju pulak yg salah.. betul la kan! main peranan gak tu.. eh! sy pun silap gak saper suh pakai baju color itam? pakai la merah ker, kasi terang benderang, pastu pakai kasut 5 inci.. boleh??



Naper tak abis2 marah ni ena?? saper la mulut laser sangat tu?? mrmm.. camner tak terasa berasap telinga tu walaupun senyum ku seindah suria lam pic nie.. cewahhhhh.. perasan di situ.. yerla.. sy tau la kalian semua tu ada yg baru pertama kali jumpa.. tapi yg bikin hati ai bertukar color bila kalian tak pandai nak jaga hati orang.. Ni yg rasa nak jadi kera sumbang nie.. mencikkkkkkk laaaaaaa..






Note 1: Perfect sangat ker "korang"??? ish!! nobody perfect okeyh!! so, please la.. bergurau ada hadnya.. 

Note 2: Huby pun sampai terdiam tak sangka "dorang" tu leh lak sound cenggitu.. 


Note 3: Mula2 sy gelak je tak de mende la sbb dah biasa dengar perkataan "alaaaaaaa keciknya isteri" tapi bila ada ayat penyambung cam sy bold hitam kat gambar atas tu.. yg buat sy mula tak senang duduk.. nasib baik lain2 meja.. ishhh







27 Ulasan:

ciK mOt ©™ said...

aler nape ni ena???
nah doposen...jom makan eskrem...
biar jek derang tuuu

MRS. K said...

ni bikin amarah..
yang kecik2 ni la dah keluar 2 orang anak kan ena?

eMMe said...

Ena jom gi Ice Room~ sedap icecream dia...mE bleh belanja Ena, mampu! hehehe....jgn la marah2, lantak pi la dowang, mulut mane nak ditutup, lame2 nnt, senyap gak nnt, sabar ek...

Ieda Al-Habsyi said...

cikmot, nak doposen gak, nak eskrem gak! :)

Mama Hanim said...

relaks ena, jgn marah2 lg.. perangai org mmg mcm2, klu mulut tempayan senang citer plak kan.. huhu.. be cool bebeh..

LYaFRINA said...

mcm lya dan fain.. org pon igt lya adik beradik..
lg panas.... kata lya ni kakak.. ayoooo....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

lo...sian akak...diorang jeles tue kak sebenarnya sebab akak kecik comey dari diorang...

chugie said...

dorang dengki tu na.. orang kate kalau muka kite ngan hubby ade iras2, maknanye sejuk tau!

ana said...

ok la klu muka suami ngan kita ada iras...kekal hubungan. pasal saiz tu pekakkan telinga je.

LyNn HaMzAh said...

huhuhu...banyak2 bersabar ena...lantak la apa orang nak cakap...yg penting ena dan family bahagia...

rATu kEBaYA said...

kalau berbadan kecik je tu mesti adik beradik ke.. erm.. ramai je tgk isteri kecik dari suami.. tak fahamlah berbadan kecik pun leh jadi issue ni...

ena.. lantak je apa yg diorang cakap.. yg penting badan ena yang kecik ni ringgan nak dibawa.. klu badan besar letih ooo.. aishah dah rasa ni..

hajarus said...

hjr pun ade jgk org kate hjr & hubby cam adik ngan abg kak... saba jer laaa... tp hjr tgk pic akak ni same padan jer... ok ape kecik, comel... :)

☆ lieya latif ☆ said...

sape yg laser tu ena...tak hagak2 nak sound...meh lieya tolong tampa kan!!!

eB@mamaAerish'n'Aed said...

maknanyer u cute... ;p

pedulikkan... kiter kena confident kiter comel... ngeh3...

MrS. F!zA said...

hehehe sabar k.ena2 sbar agkny jeles tgk kecantikan dan kecomelan serta kemudaan k.ena kot..yela muka mcm awl 20an..

cpt upload pic k.ena punya baju nk tgk!!!

kella said...

hai. membuak buak jugak ler kalo dengar orang cakap camtu!

bikin panas.. bikin hott!!

pedulikkan sahajalah, sampai bila pun takleh nak tutup mulut orang ni, bila kena batang idungnya sendiri baru dia akan terasa!...

cheerss... :)

Redbloodsnow said...

JAHAT NYER MULUT DORG KAK E :( EVEN IF DORG HANYE BERSELOROH KE APE...BUT FOR US...SGT SAKIT ATI KAN DGR :(

TERBALIK LAK KTE KAK. ZIE SELALU KENE ORG CKP DILLAH ADIK ZIE. BENCIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

:( SO I UNDERSTAND RS SAKITNYA HATI KAK E TUH.

LIP (^_^) said...

comey n awet muda lah ena..

erienz said...

Salam: sabar...biasalah mulut orang x blh nk tutup...walaupun hati sakit...tp sbb mmg dah pepatah ada kata mulut tempayan blh tutup, mulut orang..sapa nak jawab..he3...

ieda said...

ermm x perlah dikk , biarlah org mcm tuu .. nanti dia akan sedar sendiri .. kdg2tu kita nie xsedar apa yg kita cakap dan guraukan boleh menyakitkan hati org ..
sabar ya ..

seperti yg adik cakap kat bawah tu , nobody perfect , jadi anggaplah dia pun x perfect sebenarnya .. :)

**sHiKinn** said...

eh sy tgk ok jer..takde la nmpak beza pun..ena,sy lg kecik tau..ehee..dah la pendek tp gemuk pula,saya la..ehee..
sbnarnya perasaan kita jer yg lebih,perasaan rendah diri sebenarnya tu..

aiDieNa said...

Alalala dak Ena jangan lar meradang.. sabor.. manusia nie kadang² tak sedor ngan aper yg keluar dari mulutnya.. maklum lar lidah tak bertulang.. kalau dia berkata tanpa niat.. maafkan lah eak.. tapi kalau dengan sengaja utk menyakitkan hati.. buat dek jer.. masuk tinga kanan kuar tinga kiri... biar dia tak puas hati sebab hati kita keras macam besi.. hehehe

~aSHa~ said...

janji bahagia kan...size tinggi rendah bukan ukuran...dan janji ena pandai jaga badan dan dalaman...sbb kita kan kena present tuk suami..ehehehhe

~Siti Hajar~ said...

sabar ajelah k.ena, mulut org kita xdpt nk tutup, pekakkan telinga aja..sy tgk ok je, sama cantik & sama padan..

sy pun cam k.ena gak, 'terlebih' tinggi, sy dgn hubby beza sgt, sy takat ketiak hubby je tingginya, terasa gak klu dulu org dok kata, keciknya, tp skrg sy dah lali...'ada aku kisah'..huhu

mamalieyna said...

kecik2 cili padi tauuuu!!!

bior jerlah depa ena, diorang bercakap, ena dpt pahala..huhu..

ardinihumaira said...

bia je la kak.. dey ols tu nak kena babab ngan dni agaknya

mzhany said...

ummm hany mcm xbrape fhm sgt, tp tau sikit2 je dr entri ena nih...ena, hurmm susah kan manusia mulut direct ni...mmg la nk gurau pun tp tgk sensitiviti gaklaa....ishhh...