Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 4 November 2010

Kalau Boleh Memg Tak Mahu



Apa yg tak mahu tu? hehe..


Baru 1/2 jam balik dari klinik lagi.. Gara2 dak Irfan yg tiba2 nampak nafasnya tercungap2 dan pendek.. Tak mcm biasa..  Susah hati weyh!!


Sampai klinik, terus doktor kasi neb malangnya dak irfan meronta2 tak nak.. Sy pujuk kasi main game kat hp dier tepis tak mau.. Memg si irfan sangat jarang amik neb.. sebelum ni amik pun sbb kahak banyak sangat.. Tapi kali ni memg sbb ciri2 asthmanya jelas kelihatan seperti si kakak.. 


Saat yg sangat tidak mahu dialami utk si adik.. terpaksa kami lalui jugakah???? Masa tengah amik tu si irfan menangis dan meronta dengan kuat, terpaksa la berhenti sekejap dan minta si abah ganti pegang si irfan.. (Masa tu abahnya tunggu dikereta dengan si kakak sbb tak mau kakak buat bising kat lam klinik macam selalu.. ) kuat sungguh! sy tak terpegang dibuatnya.. dan nurse kat situ pun terkejut sbb sangat kuat okeh!


Bila abah dah amik turn ingatkan semuanya ok tapi sama juga.. still meronta2 tak nak amik neb tu.. dibantu oleh 2 nurse lagi.. Mrmm.. tapi tak pe la dapat masuk sikit pun, daripada tak dapat langsung.. Agaknya si irfan ni takut nampak gas yg keluar or mungkin bunyi bising pd mesin tu.. 


Sebelum ni pernah la dier meronta dan menangis tapi akan diam selepas tu.. tapi tidak kali nie.. huhu.. Irfan.. Irfan.. camner kamu nak baik sayang.. 


 Dok kata mungkin lepas ni Irfan akan sedikit fobia utk ke klinik lg.. alahai.. harap2 tak la kan!... 



6 Ulasan:

ciK mOt (",) said...

hai ena...selamat malam...

alahaiii sian kat irfan...kecik2 dah kena amik neb...hurmm...moga irfan cepat sembuh eh...

irfan kita dah lama belayar...zzzzZZZz

ardinihumaira said...

moga beliau cepat sembuh tau! :)

ainzuryn said...

semalam akak pun bawa anak gi klinik batuk macam nak asma. maklumlah sekarang cuaca tak menentu...

rynas said...

Fahim dulu sejak umur 6 bulan dah amik neb. boleh dikatakan tiap bulan mesti kena asma...lama2 dia dah biasa dah sampai tertido2 sebab best agaknya. tapi masa first time, second..third..macam tu jg meronta-ronta..susahnya yang amat sampai kena pegang kepala, muka, tangan n kaki. macam2 petua kami cuba...lastnya try hati unta yg dibawa balik dr Mekah..alhamdulillah mmg berkesan agaknya serasi kot sakng ni mmg jarang kena dah lama tak amik neb sampai doc pun kata wahh dah banyak ok yer..

kakpah said...

kesian si irfan. mintak2 janganlah dia jeran nak ke klinik..
semuga cepat sembuh.

nieda said...

alahai...sian Irfan. moga cepat sembuh sayang