Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 18 November 2010

Ini Sajo lah Menu nya Di Pagi Aidiladha



owh.. entry gambo makanan lg sbb sat g dah nak lunch kan!.. hahahaha.. macam biasa la.. tak de menu tak sahkan.. huhu..


 Ni jer yg sy sempat masak di malam raya.. Puding Triffle Koktail.. 
Thanks buat Mama Najlaa sbb kongsi resepi nie.. Sedap!! =P.. Cuma sy tak buh stoberi buh fruit koktel jekk.. dan tak buh creamy jagung sbb tepung kastard plus susu cair dan cukup creamy bg sy.. nak2 ada kek gulung coklat pulak.. heheh..


Ingat sy nak masak kuah kacang sekali check tak cukup bahan la pulak.. pastu huby tak de pulak malam raya tu.. jd tu jerla yg blh di buat.. huk huk huk..









&







Menu2 yg di masak di malam raya oleh MIL sorang2..eh! SIL pun bantu larr.. huhu.. Nampak sikit je kan! tapi bekas2nya besor sebenarnya... pastu puding aka jelly yg sy bawak utk dessert tu lom masuk lam ni sbb masih duk lam esbox.. huhu.. ada lagi hidangan yg lain.. tapi tak snap dah.. ni sy snap pepagi masa lom lengkap.. dan adik beradik huby belum sampai pun.. dan macam biasa juga kami la yg paling awal sampai tipa kali raya..



Note: Raya kali nie.. huby tak snap gambo masa tengah berkumpul makan ramai2.. sbb masing2 sibuk nak makan & time ni irfan sangat la moody.. dari pagi sampai la ke tengahari dier wat pangai.. huhuhu.. So, kami gilir2 dokong dier (nak dokong sesajer itu budak! haihhh)






7 Ulasan:

Nana said...

SEDAPNYE MENU2 SEME
SAMA LA KITA RENDANG TU MESTI ADA HEHEHE
TP LEMANG XDE..SEBAB XMAKAN LEMANG

Hamizah said...

sedapnya..

Dilla Ady said...

same la dak acha tu pun...

kalu meragam 24 jam nk dukong..pulak tu ngan papa tak nak..nk ngan ummiiiiii jek..

eh, sedapnye puding tuuuu...terliur tgk!

MATAHARI said...

wahhhhh sedapnya menu ariraya

ardinihumaira said...

fuhyooo lazatnya ^__^

~Siti Hajar~ said...

sedapnyer puding caramel k.ena tu, teringin plk nak merasa..hehe..

ita cutevirus said...

irfan moody??
asek nak dukung??
adakah???
teeettt!!