Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 15 November 2010

Entry Sebelum Balik



Kat luar nun.. bumi sedang kehujanan.. memg la syok sbb sejuk & nyaman je rasa.. dapat layan mata lagi la syok.. Tapi pg penngunan kereta bertayar dua cam kami harini kena la tunggu hujan reda baru leh balik.. pastu huby cakap tadi dier lambat sikit.. ada latihan vokal katanya.. Ceh!! ingat artis je ada latihan vokal.. huby pun ada gak yeh!! mrmm.. mcm biasa pesanan dari isterinya yg setia menunggu nie.. "Jgn lama2.. kanggg naik kematu lak montot nie".. ehehehehhehe.. 



Oh ya, tadi pg baca kat blog Lady Salwa yg opisnya tak de aircond.. rupanya sama gak ngan opis kat sini.. dari pagi sampai la nak balik ni.. kami berpanas.. nasib baik tak terlampau panas.. masih boleh bertahan dan buat kije mcm biasa.. huhu.. apapapun, ni baru tak de aircond sehari dan panas kat la dunia kan! lom lagi di 'Sana" nanti.. huhu.. scary la..


K la.. daaaaaaaaa



Note: Tidak kira yg bertayar 2 or 4, tetap kena hati2 di jalan raya terutamanya waktu hujan macam nie.. jalan licin & mungkin berlopak.. bahaya kalo tak nampak kan!.. dan kalo ada pejalan kaki tu perlahankan la kereta.. sian pd mereka tu.. abis lencun basah dek air yg "direjam" dek tayar kereta..



7 Ulasan:

chugie said...

selamat menunggu hubby ena..

tengah hujan lebat kat tpt sy ni.
hati2 k!

ana said...

kat tempat ana pun tgh lebat giler hujan ni...takut pulak nak drive balik! tggu reda sikit br balik...

~~*Lady Salwa*~~ said...

la, sama la kite ye kak... tapi sal tadi dalam kul 9 cenggitu dah ada la aircond... hehe

hati2 balik nanti... betul tu, naik motor ke keta ke kena hati2 terutama time hujan... jalan licin...

semoga selamat sampai ke rumah...

Ena said...

Chuigie & ana,
ari ni ari hujan lebat belah sini gamaknya kan!..


Salwa,
owh.. kejap je yeh!.. ok la tu..

mamalieyna said...

looor ciannye berpanas dlm opis, tp ok apa, hujan tdi..hehe..

ooh gara2 hujan, lewat sampai umah! terkocoh2 mandi, solat, masak! sbb nak settlekan kije opis..huhu..kalut betullah!

ardinihumaira said...

kak...
nak akak ajar cmana nak edit gambo lawa2 :D

~aSHa~ said...

abg ada latihan koir ke?