Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 9 November 2010

Bila Keinginan Mengatasi Segalanya


Heheh.. tajuk tu.. tak hingat punyer... ;D



Jom makan tengahari jom!.. arini entry gambo makananggg je la.. heheh.. sebelum tu.. mai sy refresh bilanya sesi memasak ini dijalankan.. haiyoooo!! nampak nau la tak selalu masak kan!.. kantoi!! =P



ok ok, stop bebel nak tengok Leh klik pada entry SINI tak nak tengk leh terus ke bawah.. hehe





Nasi Tomato yg masih lam rice cooker.. tu yg nampak gelap dan huh tak berseri sungguh!..cam lembap pun ada.. hakikatnya tidak ye.. mungkin tak berderai sangat cam otai / tukang masak profesional yg masak kan!.. kata percubaan pertama.. ayat cover line tu yg tak tahan.. keh keh keh!





Nasi jer ker? lauk nyer mana??? hoho


"
"
"
"
"
"
"
"
"




Heheh.. ini lah dier Ayam Masak Merah yg bertukar menjadi Ayam Sambal sajork.. hua  hua hua.. bbrp ketui je pong masaknya.. huhu.. kenapa leh bertukar? sbb selalu sangat masak ayam sambal ni..walaupun kepala dah set ayam masak merah.. tapi dok sediakan bahan ayam masak sambal.. tu la hasilnya.. ngeh ngeh ngeh



&






Tak matching kan??? mrmm.. lantokk ler.. dah abis pun
Disebabkan keinginan tekak mengatasi kekurangan bahan2 yg ada, camni jerla rupenyer.. huhu.. gambo nasi tu utk anak2 jer tapi silap bukan ayam tu.. dorang kata pedas, nasib baik memg dah ready ngan ayam goreng utk 2 beradik tu makan.. mrmmm




Note: Tak yah buh resepi la yeh! tak semenggah jer rupa nasi tomato tu.. tapi nak gak abadikan pertama kali masak tu kat sini.. ;P






16 Ulasan:

MrS. F!zA said...

ya allah sumpah sampai telan air liur! hahahaha

sbb nya mmg suka sgt ayam masak sambal atau masak merah..kalo pi kenduri pon yg tu je mkn lauk lain susah sikit nak makan..haishhh tetiba lapar nasi kenduri..

LyNn HaMzAh said...

amboooi entry makanan lagi...makin lapar la lynn...huhuhuhu...

Mama Hanim said...

perhh..sedap tu ena..nak skit..hehe..

Izan Ishak said...

enaaa....nak nasi tomato sepinggan!

*izan tak pernah masak sendiri nasi tomato...nak resepi boleh tak ena?

eMMe said...

aku pun pingin jugaaa~
order sa!

ana said...

klu ada jelatah best kan? hehehehe

chugie said...

hu..cedapnye ena.! nak order sepinggan bleh?

eT said...

ok la tuh..nampak cam sedap...
janji perut kenyang...hehehe


CLICK LA KALO RAJIN :) TQ

ciK mOt (",) said...

peghh...behnya ayam masak merah tu...haihh...rasa lapo meluap2...hehehe...

ena-hurmm...takpelah...

ardinihumaira said...

kak...
dni lapo... sobsss... nak nasik...gulp

Redbloodsnow said...

ya ampunnnnn kak eeeeeeeeeeeeeeeeee. zie sgttt sgttttt gulppp gulpppp melior weh. akak nih ah

wat makanan sesedap x ajak org...haiippss :P

Lelord said...

uwaaaa tgk terliur la....adehhh makin tembun la badan..tgk org masak jek nak jugak

kakpah said...

apa apa pun nampak mabeles.. tahniah untuk tukang masak.
lapau la pulak..

MAMASYAZA said...

terliurnya tengok

~~*Lady Salwa*~~ said...

wah, terer akak wat nasik tomato...

sal tak pernah cuba buat lagi... nanti nak try jugak la...

~aSHa~ said...

wah hebat...ehehe asha tentu fail..

btw lebih kurang je kan ayam masak sambal dgn masak merah..asha tgk mcm masak merah je..