Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 29 November 2010

Berdiri Sama Tinggi, Duduk Sama Rendah.. Kalo Duduk Boleh La Nampak Nak Sama



Yerla.. nak tutup mulut org memg tak boleh kan!.. Cuma ada la rasa terkilan dan tak sedap telinga nak dengar.. bagi sy kalo nak ckp benda2 mcm tu jgn la cakap kuat2.. org lain pun dengar jugak.. semua dok toleh2 kat kitorg.. yg gelak2 cover tu.. tak kisah la.. tapi yg gelak jahat tu.. beria2 benor pulak.. K la.. mende dah lepas.. cuma sy pun tak tau nak berpenampilan mcm mana nak kasi "duduk sama rendah, berdiri sama tinggi".. Mungkin TIDAK kan!.. kalo duduk tu leh cover lagi.. kita kompem la blh terima cuma camner nak buat org sekeliling kita terima kita seadanya?? tanpa ada sok sek sok sek lagi.. dan mungkin jugak ai yg terlebih rasa kekurangan diri.. tapi sy tetap bersyukur.. sy masih cukup sifat & punyer suami & keluarga.. eh! kejap ai kejap sy.. hoho..



Eh! dah panjang lebar lak jadinya.. ishh!! tak de niat pun nak panjang2 kan.. taip tertaip pulak! ehehehe.. =P




Note: Buat Mrs. fiza, tak yah la kot.. sbb tak de pulak gambo yg nampak baju penuh.. nanti akak check kat pc umah ada ker tak.. ala... baju biasa2 je.. baju yg biasa pakai pun.. (tak lawo sungguh! rasa tak nak g jer malam tu..) tak sempat nak cari baju baru la yang.. huk3x..  Dinner (nanti citer di lain entry) tu sebenarnya pada malam tu jugak selepas entry Jumaat tu.. "Dah terhantuk baru nak terngadah".. camno tak benjol?? heheh.. faham ker perumpaan ayat ni? =P



Jom kita tukar citer lain plak.. hik hik hik..

^_^



9 Ulasan:

eMMe said...

tula patotnye ambil gambar pose baring, same tinggi, hehehe...tettt~

LYaFRINA said...

huhu..
sama la kita ena,,
cuma beza sket.. lya sbnarnya tinggi skit dr fain.. tp dlm pic, kdg2 kena pandai cover la bru nampak sama tinggi..

xpelah.. y penting kt hepi dgn jodoh kita.

mamalieyna said...

Alahai..janji kita cantik jelita di mata suami..ngee..

ardinihumaira said...

dni pendek je kak.. kat bawah ketiak deen je miahaha :p kecik2 cam kita ni cute ape. awww larikssssss

Dilla Ady said...

ena tau tak ena nih santek?

ai rase diorang dengki la..

kecik salah gemuk besau pun salah..

nasihat dilla, ena wat bodo jek..anggap jek ena vangga ade org kate ena nih cam adik hubby..mude belia gitu..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mek na, kdg2 benda2 ye org lain rasa jenaka tidak bagi kita kan?
redha ajela. mmg rasa nak balas balik. tapi sabar tetap ade. cume kekadang sy takleh nak simpan. n sy bagi sedasss ahhaha

ieda said...

x der apa yg kita kena buat dik .. yg penting hati kita kena tenang dan sabar dgn mende2 mcm nie .. doa banyak2 agar org tuu dpt kesedaran cepat2 ..
kalau x jugak dan dia masih x sedar .. x salah kalau kita menegur dia dgn cara yg baik kann .. :)

aiDieNa said...

Setiap manusia ada lebih ada kurangnya.. awak kecik genit.. awet muda.. comey sajer di pandangan mata saya.. hahaha owg yg sok sek² tu jeles sebetulnya..

MAMASYAZA said...

bagi akak ena dah cukup cute, janji kita bahagia dgn cara hidup kita, apa yg org lain nak ckp, lantak la