Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 23 November 2010

Bengkak & Sembap


Salam.. 


Pagi ni kami over slept la pulak.. huhu.. nak kata tido lambat sangat pun tak jugak... sbb lepas entry semalam sy p lipat kain baju.. sedar2 dah pukul 11.00.. tup tap tup tap dah jam 12.00.. pastu sy baru la nak tido.. yg best nya tido malam tadi tanpa sebarang gangguan sbb irfan tak bangun mintak susu macam selalu..


Sepatutnya mesti la lagi bangun dengan jayanya.. sekali terlewat sejam maaaaaaaaaaaaaaaaa.. nasib baik jam 6.00 kalo jam 7++??? hahahhaha.. mesti cam lipas kudung gamaknya.. selalu kalo lambat mesti akan naik motor tapi huby kena bawak kete gak sbb kete ada pulak yg wajib dibetulkan segera..Apa benda nya ntahh?? huhu.. maka bertambah2 la kelewatan sy..  huk huk..


Bukan tu jer.. sepatutnya bila dah dekat ngan opis ada 2 way yg boleh di lalui tapi selalu ikt jln bawah sbb akan sampai terus depan opis, sekali huby khayal kejap terguna jalan terus.. hadoiyaaiii.... dah sy kena jalan dan menunguu jln clear utk cross.. amik masa dalam 5-10 minit juga nak sampai.. nasib baik sempat punch card.. kalo tak.. sure tak cantik la punch card bulan ni.. huhu..



Note: Arini mata bengkak & sepet dah macam org nangis pun ada.. malu yg amat org tengok.. ada tak cara2 nak kurangkan bengkak/sembap pd mata & muka (wlaupun sy tak tido meniarap muka sy waktu pg tetap kelihatan sembap & sepet.. huhu)




16 Ulasan:

.::Lynn::. said...

dah lama aliya xbangun malam mintak susu...

MrS. F!zA said...

kak, blh imagine mcm mana situasi klm kabut tu tadi..hehehe

LyNn HaMzAh said...

huhuhu...nasib baik la sempat kan ena...kalau x memang merah la punch kad ena pg tadi...

zura@iwan said...

km pon tido mcm x cukup jerk..hehe...

aiDieNa said...

Alalala.. benda macam nie biasa terjadi pada semua orang.. rilek jer.. nak mata segar.. pi beli ais.. tepek kat mata beberapa minit.. ilang lar bengkak tu...

rATu kEBaYA said...

nasib sempat lagi.. klu tak terbabas terus cuti keje.. hehehe

kella said...

hehehe... biasa jugak terjadi tu!

biasanya bila mata camtu kan, kalo nak cepat, pakai je eye mo tu.. insyaAllah ok je... takpun, main main basuh muka ngan air..... hehehe..takut tanggal mekap la pulok tapinya.

~aSHa~ said...

bila anak makin besar ni...jarang la skit bangun tgh malam kan..

☆ lieya latif ☆ said...

betul tu ena, kalo telambat dari mase biase kite dah bangun, mmg kelam kabut...serba tak kene.....abis pagi kite huru hare hihihihi....

mamaaerish@eb said...

hmmmm... cuber dap ngan ais yg dubungkus ngan sapu tgn...

ps: jom join GFA kami... :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kikikiik..mcm2 la mek na nihhh
mmg huru hara la kann
sib baik sempat punch

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nasib baik sempat bangun kan..klu x...emergency leave jerk la kak..hehehhe...

Dilla Ady said...

sib baik sempat lagi nk punch..hihi

tp tak tau la ena camne nk ilangkan bengkak mate tu...rasenye tengah ari sket nnti kot die ilang la bengkaknye tu..hihi..

~~*Lady Salwa*~~ said...

faris malam tadi sekali je bangun mintak susu... hehe

akak, cuba letak uncang teh yang dah guna tu kat kelopak mata dalm 10 ke 15 minit... InsyaAllah, hilang la sembap kat mata tu...

Mama Hanim said...

seb baik sempat kan ena..

td kami pn agak lewat gak, penat bru smp dri kg..

ardinihumaira said...

dni semalam kelas jam 8.30 terbangun 8.15.. memang dasyat.. hari ni gigih bangun awal2 pagi. heeeee :D