Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 11 October 2010

Siaran Tergendala



Salam...


Heheh.. apa la yg tergendala tu kan.. ada2 je la.. ;D


Yerla.. sbb sy dan open untuk entry ni dari pg tadi.. tapi tak jugak siap2.. Harini sy ber- entry dari rumah.. Ye! sy cuti arini.. Tapi bukan cuti M'sia pun.. saja cuti utk rehatkan badan. Eceh apa la yg beria sangat sampai nak kena cuti utk rehat.. hoho..


Al-kisahnya ada sedikit kesilapan "teknikal" (silap dengar kat telinga sy nie tu yg leh jd camni.. tapi tak pe.. blh sy rehat) Mcm entry sy sebelum nie.. abang sy dari JB ada datang.. Kononnya nak spent masa lebih la tu.. Sekali abg sy dah balik JB dah petang semalam..


Ingat sy nak g je kije arini dan batalkan cuti yg secoet je lagi tu.. tapi malam tadi sampai umah pun dah jam 1 lebih.. Adik sy dari Penang tu pun ada datang juga dan dia naik bas jam 12.30 mlm tadi ke Penang semula (kami p hantar dier).. Lepas tu sampai umah je.. biasa la bukan blh terus kebabommmm!! pun.. mcm2 lg nak buat.. tup tap tup tap. dah pun jam 2pg..


Bangun pg badan sakit2 sbb kena "dera" ngan dak Irfan.. Gara2 dier tak mau jalan sendiri masa kami p jalan2 kat Taman Burung (next time sy citer).. Dah la huby tak ikut.. Irfan yg semakin chubby dan jalan kat situ yg turun naik berbukit2 la jugak (sapa2 yg pernah ke situ tau la kan camner) Adik sy nak dokong dier tak nak.. dier nak ummi nya jugak.. hadoiiiiii!! bengkok badan nie..


Makanya.. cuti arini sy on aje la.. memg puas la rehat tadi pg (pagi jerla).. Si kakak pergi sekolah dan duduk umah pengasuh dier.. Saja sy tak hantar irfan sekali sbb leh temankan sy kat umah nie.. Duduk berdua tak la sunyi sangat.. tapi kesian pulak kat si kakak sbb mesti boring kat umah 'Ibu" nya tu tak de kawan nak gaduh.. =P


Irfan pun kat umah ni bila tak de kakak asyik la tanya si kakak ke mana? hoho.. tapi yg best nya langsung tak dengar suara si irfan menangis sbb tak de tukang usik.. heheheh.. Mana ummi pergi situ la dier ada.. Haaaa... tengah taip nie pun ada je bertenggekk kat sebelah ngan botol susu dan bantal busuknya yg tak pernah tinggal kalo duk umah.. hehe


K la.. bebel panjang pulak..


Daaaaaaaa...







13 Ulasan:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya cuti......

zura@iwan said...

ooo x per dh cuti tu...rest je la...

mamalieyna said...

wooo cuti camni yg best ni..nikmat rasa! hehe..

mamalieyna said...

ups..cantik pepel ^_^

ardinihumaira said...

wahh layout baru! lawa ;D

Lynn Nasir said...

Salam ena,

selamat berehat ek..^^

JOM JOIN CONTEST!

~~*Lady Salwa*~~ said...

owh, cuti upernyer... patut la sunyi sepi jek... ingatkan busy... hehe

bila akak citer pasal irfan tetiba je teringat kat faris lak. tetiba lak tak sabar nak jumpa dia balik nih... hehe

ok la, selamat berehat2 ye... hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wuhuuu umah cat baru
mek na..yg salji tu kan..if sy buka guna lapppy kat umah n guna beruk beng..sure Mozila jd automatik off..dahla kdg2 tu ngah penat2 taip posting tgkk2 crash..ayoyoyo..

sonot eh takde kakak kcau2..tula if ade besama gaduh je keje if takde tanye2.rindu la tu hehe

Izan Ishak said...

takpelah ena...cuti merehatkan badan ye...
irfan masih nak dukung lagi..mmg tak larat tu.. dahlah umminya comel je~~

eMMe said...

bagusla irfan tak kacau ibu dia...rileks la Ena taip blog ni kan...

aiDieNa said...

Wawahhh.. ilang biru pepel mali.. hehehe.. umah baru lagie.. mementang tema raya tahun nie pepel yer Ena.. cuti rupernyer.. elok lar tu.. rehat²kan badan... :)

ana said...

cat umah baru nampak...ok la tu dpt rehat hehehehe

hajarus said...

bestnyer akak coti...

dah berwajah baru la rumah akak... pepel... tantik... ;)